FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE / EXCLUSIV Desfășurare de forțe în acest moment la Iași! Toți jucătorii negociază cu noua conducere + Reacția AFAN

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2017 11:52

Situația de la Poli Iași e pe cale să se rezolve, după ce AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori) s-a implicat.

UPDATE: Aşa cum Emilian Hulubei a anunţat, AFAN a dat în această seară un comunicat oficial în legătură cu această situaţie, oferindu-i și o replică lui Prunea.

"Citim, cu surprindere, in presa de specialitate, despre o tentativa a unui (inca) presedinte de club de fotbal de a implica – fortat – AFAN – intr-un razboi care nu ii apartine, razboi deschis, din cate ne dam seama, chiar de catre respectivul presedinte ca riposta la faptul ca nu mai gaseste intelegere pentru prelungirea contractului sau extrem de profitabil.

Precizam inca de la inceput faptul ca Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania – AFAN – refuza sa fie folosita ca instrument de presiune si se delimiteaza ferm de „procedurile” uzate de catre dl. Florian Prunea in lupta acestuia cu conducerea clubului.

Ne amuza teribil faptul ca dl. Florian Prunea pune la indoiala existenta sindicatului fotbalistilor, sindicat care, precizam pentru linistea dumnealui, a fost, este si va fi in slujba jucatorilor in permanenta.

Asa cum a consiliat si sprijinit jucatorii CSM Politehnica Iasi (fosta Asociatia CSMS Iasi) pe durata intregii „domnii” a d-lui presedinte, atunci cand jucatorii erau neplatiti si sicanati, dovada stand faptul ca AFAN a castigat TOATE memoriile deschise impotriva clubului din Iasi, respectiv dosarele jucatorilor Aldea Aurelian, Daniel Orac, Florea Laurentiu, Popa Catalin, Marjanovic Rodoljub, Patulea Adrian, Curiliuc Catalin, Calugaru Marius, Enescu Andrei, Grecu Nicusor sau Nuno Viveiros.

Trecand peste ipocrizia situatiei („sa vina sindicatul, vor sa taie din banii munciti de jucatori, este inadmisibil” – in fapt, exact modus operandi al d-lui Florian Prunea cat timp a fost presedinte) – il asiguram pe acesta ca jucatorii de la Iasi au tinut in permanenta legatura cu noi in ultimele zile si au primit consiliere pentru toate documentele semnate cu clubul, obtinand posibilitatea sa se antreneze cu alte echipe pana la finalul lunii, rezilierea contractelor celor care au dorit lucrul acesta – fara diminuarea drepturilor financiare sau chiar prelungirea contractelor in unele cazuri.
Pentru acest lucru, solicitam d-lui Florian Prunea sa opreasca tentativa de a folosi AFAN ca instrument de presiune in luptele personale, cat, mai ales, folosirea jucatorilor in acest scop. Barbatii adevarati isi poarta singuri luptele."

Ştirea iniţială: Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a declarat pentru GSP.ro că toți cei 13 jucători care erau forțați să renunțe la bani și să se despartă de formația din Iași și-au rezolvat problemele. Cu unii s-a reziliat pe cale amiabilă, iar cu alții conducerea moldavă se află în aceste momente la negocieri.

"Toți jucătorii de la Iași au vorbit cu noi. Chiar acum am terminat rezilierea cu Ionuț Voicu. Am rezolvat rezilierile pentru Țigănașu și Ciucă. Acum vorbim și cu Grahovac să vedem ce se întâmplă.

Mai sunt trei jucători care mai au un an de zile contract: Mitici, Ciucur și Golubovici, care acum sunt la negocieri. Și Vasile Gheorghe e la negocieri în acest moment. Toți sunt la negocieri în acest moment cu noua conducere de la Iași. Nu se vor mai prelungi înțelegerile cu jucătorii aflați în ultimele zile de contract, iar cu cei care mai au un an se negociază.

Într-adevăr sunt restanțe financiare, dar în acordurile de reziliere sunt trecute și acești bani pe care îi au de primit. În cazul în care nu-și vor primi banii, vor fi făcute memorii și vor fi recuperați 100%", a declarat Hulubei pentru GSP.ro.

10 jucători mai au doar câteva zile de contract, iar 3 dintre ei sunt în ultimul an al înțelegerii. Cei 13 sunt următorii: Grahovac, Caparco, Voicu, Bosoi, Ciucă, Țigănașu, Bădic, V. Gheorghe, Ștefănescu, Sato, Mitici, Ciucur și Golubovici (ultimii 3 sunt în ultimul an).

"Vom da și noi un comunicat referitor la ce a spus domnul Prunea, că nu e chiar așa situația" Emilian Hulubei

Citește și: Dezastru la un club din Liga 1! 13 jucători sunt forțați să renunțe la bani: "Trebuie făcut ceva!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sharpe
sharpe  •  19 Iunie 2017, 17:46

prunea,este același prunea care a năruit toate speranțele celei mai frumoase generații de fotbaliști pe care i-a avut România....ce blestem pe aceasta generație sa fie contemporana cu acest urat personaj

westfield
westfield  •  19 Iunie 2017, 13:47

Prunea zici ca e facut din acelasi aluat ca Piturca.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează