FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Antrenorul celei mai afectate echipe de regula impusă de Eduard Novak: „Nu știam dacă să o luăm ca pe o glumă”

Ilie Poenaru, antrenor UTA
Ilie Poenaru, antrenor UTA

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 22:38 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 22:50

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la UTA, a vorbit despre regula impusă de ministrul Sportului Eduard Novak, de a impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români în toate competițiile naționale intercluburi.

UTA ar fi cea mai afectată echipă de această regulă. GSP.RO a analizat toate meciurile din sezonul trecut, iar dacă regula impusă acum de Novak s-ar fi aplicat, doar două echipe ar fi avut probleme! UTA Arad care a avut un procentaj de străini de 64,4% pe meci. A doua formație cu probleme ar fi FCU Craiova, cu un procentaj de 63%.

CFR se revoltă după măsura lui Novak: „N-o respectăm, mergem în justiție! Riscăm să fim excluși din Europa”
CFR CLUJ
CFR se revoltă după măsura lui Novak: „N-o respectăm, mergem în justiție! Riscăm să fim excluși din Europa”

Ilie Poenaru, despre decizia lui Novak: „Nu știam dacă să o luăm ca pe o glumă”

„Nu știam dacă să o luăm ca pe o glumă. Nu este corect și normal să faci asta, iei dreptul la muncă. Suntem în UE. Dacă stăm să ne gândim, nu e o idee rea, dar nu acum. Noi am semnat contracte pe doi ani, cum rezolvă cu acești jucători? 

Dacă ministrul vine la fiecare club cu o sumă și rezolvă aceste probleme. Ne dorim să avem cât mai mulți români, să creștem copii, dar nu avem ce netrebuie. Știm cu toții ce ne lipsește, de la infrastructură. Are logică, dar nu acum. 

Trebuie să anunți din timp, să faci o conferință de presă. Poate din 2024, atunci am avea timp să ne pregătim. Eu la Arad sunt un caz fericit, beneficiem de o academie bună, UTA produce jucători buni”, a declarat Ilie Poenaru, la „Digi Sport Special”.

Opinii CONTRA deciziei ministrului Novak

Opinii PRO deciziei lui Novak

Citește și alte știri despre Liga 1:

Mihai Stoica salută inițiativa lui Eduard Novak: „Avem un ministru care chiar vrea să facă ceva pentru sportul românesc”

Dan Șucu l-a scos din sărite pe Laszlo Dioszegi: „Acum chiar nu pot să tac! Dacă veneau banii din Germania sau Turcia mai era o discuție?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
laur_gr
laur_gr  •  07 Iulie 2022, 23:45

Acum e bine, dar schimbarea sa fie pentru sezonul 24-25

Vezi toate comentariile (1)
Comentează