FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

Aradul fierbe! UTA, măcinată de interese politice: „Decizie despotică!”

Claudiu Negru (vicepreședinte), Daniel Proca (președinte SCU) și Colin Mesz (membru)
Claudiu Negru (vicepreședinte), Daniel Proca (președinte SCU) și Colin Mesz (membru)

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2022 19:06 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 20:03

Grupul condus de Simion Apreutese (un antreprenor român care deţine transportatorul International Alexander din Arad) a fost de acord să plătească chiar și datoriile UTA-ei către clubul de copii și juniori Atletico Arad, al familiei Meszar. Mingea e acum la factorul politic. Europarlamentarul Falcă a fost contactat de GSP: spune că nu este implicat la UTA

Suporter Club UTA (SCU), asociație care deține sigla, culorile și palmaresul clubului de fotbal UTA Arad, având ca scop protejarea acestora, invită din nou părțile implicate în proiectul actual al constituirii noii conduceri a roș-albilor de pe Mureș la discuții care să o ducă pe „Bătrâna Doamnă” la un nivel superior.

3 transferuri la UTA » Un fost jucător de la Rapid și fundașul dorit de Gigi Becali au fost prezentați
UTA
3 transferuri la UTA » Un fost jucător de la Rapid și fundașul dorit de Gigi Becali au fost prezentați

Într-o conferință de presă, Daniel Proca (președinte SCU), Claudiu Negru (vicepreședinte) și Colin Mesz (membru) au încercat să lămurească situația vulcanică în care se află sextupla campioană a provinciei. Întrucât au participat la toate discuțiile dintre actuala și posibila viitoare conducere UTA, aceștia au scos la iveală implicații și interese de ordin politic, în urma cărora negocierile au fost blocate miercuri, 15 iunie.

Investiție imediată de 2 milioane euro

În ultimii doi ani, UTA a trăit în Liga 1 în principal din drepturi de televizare, bani de la Primăria Arad, bilete și abonamente, sectorul de marketing. S-au acumulat datorii de 2 milioane de euro, sumă care urma să fie stinsă de grupul celor 4: Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental.

Cei 4 investitori ar fi achitat suma de 500.000 de euro, o creditare a clubului Atletico Arad către UTA, precum și datorii de 180.000 euro către diferite persoane fizice de către președintele Florian Voinea (n.r. deoarece Meszar nu are drept de semnatură, neavând funcție executivă la UTA). Aceste datorii nu au fost făcute publice și au ieșit la iveală pe parcursul tratativelor dintre părți.

„Oferta celor patru cuprindea o investiție imediată de aproximativ 2 milioane de euro, construirea unei baze de pregătire care să reprezinte un patrimoniu fix al clubului și, de asemenea, asumarea implementării unor principii profesioniste de organizare a clubului, cu departamente bine determinate și cu angajați care să aibă atribuții clare, remunerate pe măsura responsabilităților asumate și a performanțelor realizate. Erau vizate atât performanța sportivă prin transformarea UTA-ei într-o echipă care în termen de 5 ani să poată lupta pentru titlu și cupele europene precum și schimbarea formei de organizare într-una deschisă inclusiv implicării suporterilor”, a detaliat Dan Proca.

Doar că, pe parcurs de discuțiile avansau, Alexandru Meszar, în acte doar un membru fondator al AFC UTA Arad, care ar fi fost menținut în club timp de un an, tocmai pentru a asigura continuitatea, nu a mai părut stăpân pe situație.

Meszar: „Discutați cu Falcă!”

„Am constatat pe parcursul acestor săptămâni din partea lui Alexandru Meszar atât o tendință de evitare a finalizării negocierilor, cât și una de pasare a responsabilității finale către persoane din mediul politic, mai exact către fostul primar și actualul europarlamentar Gheorghe Falcă. 

Astfel, cei patru potențiali investitori au constatat că discută preluarea clubului cu o persoană, Alexandru Meszar, care nu avea nicio funcție în club și depind de aprobarea înțelegerii de către o altă persoană, care nu are nicio legătură directă cu clubul și nici măcar cu administrația locală. Practic, Alexandru Meszar s-a comportat ca un intermediar al lui Gheorghe Falcă la negocieri (foto mai jos)”, se arată în comunicatul SCU.

Aradul fierbe! UTA, măcinată de interese politice: „Decizie despotică!”

„Autointitulatul manager al proiectului UTA a prezentat investitorilor un proiect de document pe care l-ar fi primit de la Gheorghe Falcă, în care componența adunării generale a clubului era împărțită în felul următor: 3 reprezentanți ai noului grup de investitori, 3 actuali membri ai clubului, 3 reprezentanți ai autorităților locale și un reprezentant al Suporter Club UTA. (Anexa 2)

Anexa 2 by Gazeta Sporturilor on Scribd

Oferta de răspuns a grupului de investitori a fost cea a unei formule cu o adunare generală care să cuprindă 5 membri: 3 din partea grupului de investitori, unul din partea SCU și unul din partea primăriei.

Anexa 3 by Gazeta Sporturilor on Scribd

Meszar s-a declarat de acord cu ceilalți termeni ai înțelegerii însă a declinat responsabilitatea aprobării formulei de reprezentare în club, trimițându-i pe investitori să ajungă la un acord pe acest aspect cu „consiliul local” (foto mai jos)”, se mai arată în comunicatul SCU. Ce a urmat se știe, discuțiile au fost sistate miercuri, chiar înainte de întâlnirea decisivă a celor două părți, autor fiind chiar Alexandru Meszar.

Aradul fierbe! UTA, măcinată de interese politice: „Decizie despotică!”

Deși evidențele arată contrariul, Falcă spune că nu este implicat la UTA

Contactat de GSP.RO și întrebat dacă s-a opus intrării celor 4 oameni de afaceri în club, Gheorghe Falcă a răspuns: „Nu cunosc, despre UTA vă rog să vorbiți cu cei de la UTA. Ar fi ca și cum m-ați întreba despre un câmp cu ghiocei, care nu îmi aparține”, au fost cuvintele fostului primar din Arad, actualmente europarlamentar.

Mesaj pentru Florian Voinea, în acte președintele UTA: „Deschide-le ușa celor 4!”

„În urma comunicatului dat publicității miercuri de către Alexandru Meszar dorim să vă aducem la cunoștință următoarele: nu-i recunoaștem lui Alexandru Meszar legitimitatea de a-și asuma respingerea ofertei investitorilor. 

Alexandru Meszar nu are nicio funcție executivă în club și este un simplu membru în Adunarea Generală a AFC UTA, astfel că decizia discreționară, despotică am putea spune, de a respinge această ofertă îi excede flagrant statutul.

Având în vedere că statutul AFC UTA prevede că singura persoană care are drept de a respinge sau a aproba intrarea de noi membri în asociație, este președintele Florian Voinea, îi adresăm concret, direct și oficial acestuia cererea de a deschide clubul și de a permite intrarea în asociația AFC UTA a celor patru investitori”, a răbufnit Claudiu Negru, vicepreședintele SCU.

Sprijin pentru echipă! Fanii nu doresc un război intern

„Demersul nostru nu este unul de a ne război cu cineva sau de a produce scandal sau prejudicii de imagine clubului. Din păcate Alexandru Meszar prin atitudinea sa sfidătoare ne-a pus în fața faptului împlinit și avem o datorie morală față de suporteri în a le explica ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la club dar și în a cere răspicat normalitate și legalitate. 

Dorim să afirmăm răspicat că vom continua să susținem echipa iar antrenorul și jucătorii se pot baza fără nicio reticență pe sprijinul nostru total!”, a afirmat și Colin Mesz.

Un internațional dat afară de UTA a semnat cu o nou-promovată: „Începem ziua cu o veste excelentă!”
TRANSFER
Un internațional dat afară de UTA a semnat cu o nou-promovată: „Începem ziua cu o veste excelentă!”
Scandal la UTA, după anunțul de azi » Fanii își cer banii înapoi
UTA
Scandal la UTA, după anunțul de azi » Fanii își cer banii înapoi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
mikeshine
mikeshine  •  18 Iunie 2022, 11:16
Postat de alenb pe 17 Iunie 2022, 23:30

I-am vazut magis cu Karagandy. Dar probabil si kazachii au fost sustinuti de forte malefice.

***,aacolo este vorba de intertoto unde nu conetaza. plus ca sahtior aia joiaca constant in grupele e.l.(nu intertoto). deci iaiarsi te-ai facut de rusine bah ***. si noi vorbim de cmapionatul asta bah pro99stule.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

suporterucv
suporterucv  •  18 Iunie 2022, 10:57

Asta-i clubul ala care arata spre altele ca sunt ”cluburi politice” ...?? Si se bateau cu pumnu-n piept cat de ”curati” sunt ei ...! :)))

alenb
alenb  •  17 Iunie 2022, 23:30
Postat de mikeshine pe 17 Iunie 2022, 21:20

sa termini doar la un punct distanta de kfr dupa ce 65% din liga 1 este sustinuta politic de aceleasi forte malefice,inseamna ca Steaua din liga 1 chiar este magica.

I-am vazut magis cu Karagandy. Dar probabil si kazachii au fost sustinuti de forte malefice.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează