FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO

EXCLUSIV Un patron din Superligă face un anunț radical: „Dacă ne bate Dinamo, tragem obloanele!”

În tur, Dinamo a învins-o pe FC Botoșani la limită, 1-0 // foto: GSP +25   FOTO
În tur, Dinamo a învins-o pe FC Botoșani la limită, 1-0 // foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 13:27 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 15:33

Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, a analizat actuala situație a ultimei clasate și are așteptări mari de la jucătorii săi în confruntarea de luni, cu Dinamo. Mai mult, vede acest duel drept unul esențial pentru clubul său!

FC Botoșani - Dinamo este luni, ora 20:00, "derby-ul lanternei roșii", cele două echipe fiind înghețate pe ultimele poziții ale clasamentului, retrogradabile, despărțite de doar un punct. Ambele sunt departe de primul loc care duce la un eventual baraj, Dinamo la 11 puncte, Botoșani la 12 puncte de FCU Craiova.

N-a mai așteptat după Nicolescu și Voicu și a ieșit în față la Dinamo: „Gata, nu mai pot să mă prefac! E o RUȘINE!”
DINAMO
N-a mai așteptat după Nicolescu și Voicu și a ieșit în față la Dinamo: „Gata, nu mai pot să mă prefac! E o RUȘINE!”

Cifrele dinaintea confruntării FC Botoșani - Dinamo

Așa cum "câinii" speră într-o remontada în nordul Moldovei, după 13 etape consecutive fără victorie în Liga 1, așa și botoșănenii visează că vor reuși să bată Dinamo și să aibă un declic. Echipa lui Valeriu Iftime este singura fără niciun succes în clasament! În tur, Dinamo s-a impus în prelungiri, scor 1-0, după o fază impecabilă a lui Politic și autogolul lui Ducan.

Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, mizează pe ambiția fotbaliștilor săi. În ultimele două etape pe teren propriu, moldovenii au bifat două remize, cu FC Voluntari (3-3) și cu Rapid (0-0). Dacă Dinamo are cinci etape consecutive și tot atâtea eșecuri, Botoșaniul a bifat trei remize în acest răstimp, având și un egal la Farul!

Valeriu Iftime, înainte de FC Botoșani - Dinamo: „Dacă pierdem, gata, tragem obloanele!”

„Ce să facem?! Fotbalul e un joc, câștigă unul, pierde altul. Până la urmă, dacă nu vom mai fi în Liga 1 nu va veni sfârșitul lumii, deși ar fi păcat, pentru noi. Cu Dinamo verificăm ultimul pașaport de a ne mai lupta în acest campionat.

Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câștiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranță, că putem juca mai bine.

Totuși, FC Botoșani a făcut ceva prin fotbalul românesc în ultimii ani, jucătorii de aici nu s-au confruntat cu astfel de situații precum cea din acest sezon. 

Am vorbit cu Victor Dican (căpitanul echipei) și cu ceilalți. OK, nu suntem Manchester City, dar le-am atras atenția că pot intra în istoria negativă a clubului ca antieroi. Ca moldoveni tăioși (râde)", a reacționat Valeriu Iftime pentru GSP.ro.

18goluri a marcat atacul lui FC Botoșani, cu 8 reușite în ofensivă mai mult decât Dinamo

37de goluri a încasat apărarea moldovenilor, cea mai slabă din L1

Valeriu Iftime nu și-a pierdut umorul: „Contra Botoșaniului, și Bauza pare Ronaldinho!"

Chestionat care ar putea fi cel mai mare pericol venit din partea lui Dinamo la meciul direct de luni, Iftime a fost pus pe gânduri.

„Noi suntem ultimii, ei penultimii. Dacă nu o bați nici pe Dinamo, atunci... Habar n-am cine poate fi cel mai periculos de la Dinamo! Probabil, toți. Depinde de noi ce facem pe teren, până la urmă.

Așa, contra Botoșaniului, și Bauza pare Ronaldinho când noi dormim! E important ce putem face noi, că acum suntem cei mai slabi", a mai declarat patronul formației.

Eu cred că avem ambiție, că am avut mult ghinion, că ne-au dezavantajat și arbitrajele, că nimic nu e făcut cu aceeași notă muzicală de la început la sfârșit. Ne trebuie și ceva mai multă baftă. Noi am jucat mai bine acasă decât în deplasare
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Care mai este situația staff-ului tehnic de la Botoșani

FC Botoșani va încheia anul 2023 cu tandemul Mihai Ciobanu - Andrei Patache pe banca tehnică.

"Până una-alta, asta e formula, nu mă grăbesc să caut, să găsesc pe altcineva. Nu cred în minuni de antrenori care salvează peste noapte, imediat, o echipă.

Am studiat diverse formule, să vedem după aceste ultime două etape și, mai ales, ce-o să facem cu Dinamo", a mai punctat Valeriu Iftime.

Citește și alte știri:

N-a mai așteptat după Nicolescu și Voicu și a ieșit în față la Dinamo: „Gata, nu mai pot să mă prefac! E o RUȘINE!”

EXCLUSIV Adrian Mutu dă verdictul în grupa României de la Euro 2024 + Faza care îl bântuie și acum: „Ideea în sine n-a fost greșită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  14 Decembrie 2023, 10:09
Postat de donqhot pe 13 Decembrie 2023, 15:58

intr-un meci Dinamo - Botosani nici nu ai pe cine sa pariezi... Cel mai probabil vor pierde amandoua.

Dar intre fcsb -fc botosani pe cine pariezi =))))

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  14 Decembrie 2023, 10:07
Postat de flick2020 pe 13 Decembrie 2023, 20:55

Ba, tu esti prost rau. Citeste proasto comentariile ddbistilor tai ca nu e greu...O sa vezi ca toate fac referire la FCSB. Voi nici macar nu cunoasteti lotul lui dimano ::))))

Mai prosti decat fcsbistii nu exista .... daca nu aveam prosti in tara ..fcsb nici nu exista !!

Mr.President
Mr.President  •  14 Decembrie 2023, 09:26
Postat de magic4ever pe 13 Decembrie 2023, 22:14

Macar sa traga obloanele Iftime la Botosani daca pierde cu Dinamo sau retrogradeaza pentru ca s-a saturat toata tara de omeniile lor cu FCSB...Dinamo mai face transferuri in iarna si daca retrogradeaza o sa revina in liga 1,dar Botosani daca retrogradeaza pleaca Iftime si faliment scrie pe ei,o sa dispara de tot echipa omeniilor!

Asta trebuie sa se întâmple și cu fcfsb! O alta blatistä binecunoscută! De 13 ani arbitrajele aservite ciobanului grețos o țin fraudulos în plaay-off.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează