FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV // VIDEO Avertismentul lui Valeriu Iftime pentru FRF și LPF: „Dezastrul nu are cum să ne ocolească!”

Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 14:02 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 14:40

Invitat la GSP Live, Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a vorbit despre datoriile tot mai mari pe care le acumulează echipele de Liga 1 și despre obligativitatea acestora de a investi la academiile de juniori.

Iftime dă vina pe LPF și FRF pentru faptul că nu iau decizii care să ajute echipele din Liga 1 să se susțină financiar, dând exemplul academiilor de juniori pe care cele două foruri au obligat cluburile să le înființeze. 

Tensiuni la Dinamo: Uhrin și-ar fi luat bilet să plece » Ce l-a nemulțumit + de ce îl suspectează șefii
DINAMO
Tensiuni la Dinamo: Uhrin și-ar fi luat bilet să plece » Ce l-a nemulțumit + de ce îl suspectează șefii

Valeriu Iftime: „Nu scoți fotbaliști din orice om din țara asta”

„Dacă dormim liniștiți cu situația actuală, dezastrul nu are cum să ne ocolească. Tema este simplă, avem niște foruri pe care noi le alegem și le alegem ca pe primari. Adică nu au făcut nimic și nu se schimbă nimic. Înțeleg că domnul Iorgulescu candidează singur, nu aș vrea să mai fiu un Gică Contra, dar nu mă aștept la nicio schimbare. E ca la FRF, unde a candidat Burleanu singur.

Eu nu-l acuz de rea-credință, îl acuz de neștiință. Nu știe să facă o echipă care să facă o analiză foarte clară a fotbalului. Noi vrem să fim mai exigenți la licențiere. 

Ne-a obligat să facem o academie care să fie o pepinieră viitoare și unde să încercăm să creăm valori. Nu scoți fotbaliști din orice om din țara asta. Eu cheltui 300.000-400.000 pe academii cu care nu pot obține nimic, din motive ce țin și de mine, că n-am profesori, dar și că nu am material genetic. Dacă vă uitați la Hagi, el are jucători din toată țara, nu din Constanța”, a declarat Valeriu Iftime la GSP Live.

Valeriu Iftime: „Academiile nu produc nimic pentru mine”

Iftime și-a continuat discursul privind problema academiilor și susține că în România nu sunt condiții pentru a scoate fotbaliști și centrele de juniori să fie rentabile.

„La mine, la Botoșani, nu o să vină niciun junior. În condițiile astea, dacă nu o să intervină un fond public în așa fel în cât să finanțăm aceste academii, pe mine ca și club de Liga 1 mă încurcă complet. Nu produc nimic pentru mine, iar eu, ca privat, plătesc 500.000 de euro pentru 500-600 de băieți și fete pe care îi am eu ca să fac fotbal. 

„Pe mine nu mă interesează ca privat. Ai nevoie de o Ligă puternică, care să socializeze și să empatizeze cu toate problemele noastre. Faptul că avem 2 oameni în Comitetul Executiv al FRF nu e suficient. Nici măcar nu sunt vocali, sunt cuminți. Nu am nicio putere.

Avem aceeași problemă de finanțare, de a crește academii care sunt neproductive pentru noi, aceeași problemă a lipsei de respect față de spectatori, a luptei de a aduce oamenii la stadion. Noi decredibilizăm fotbalul. De aia și spun că vreau să plec din fotbal. Nu plec că nu-mi mai plac fotbalul şi orașul, plec pentru că soluțiile sunt limitate total”, a mai precizat Iftime.

Am fost la Aston Villa, la Rennes și la Lyon. 3 academii pe care le-am vizitat acum zece ani. Targetul era 2 fotbaliști pe an care să joace în prima ligă. Asta e targetul ca să fie eficientă. Să vedem cine face asta, eu în 4 ani nu am scos pe nimeni
-Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

Citește alte știri din Liga 1:

Un rival la promovare nu crede că se poate schimba regulamentul pentru ca CSA Steaua să joace în Liga 1 în sezonul viitor: „Sub nicio formă”
CSA STEAUA
Un rival la promovare nu crede că se poate schimba regulamentul pentru ca CSA Steaua să joace în Liga 1 în sezonul viitor: „Sub nicio formă”
FCSB - CFR Cluj, tot mai aproape să se joace la Buzău: „Suntem în negocieri avansate”
FCSB - CFR CLUJ
FCSB - CFR Cluj, tot mai aproape să se joace la Buzău: „Suntem în negocieri avansate”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  30 Aprilie 2022, 04:36

Pai nu ai scos pentru ca 1. nu te pricepi 2. nu ai "ochi" 3. antrenorii iau "ceva plus" de la sarmanii parinti de viseaza sa ajunga copilashii undeva. 4. Cu cat / luna sunt platiti antrenorii in Botosani ???...raspunde bre nea infimi ....aaaa...scuze...iftimi

cirus11
cirus11  •  29 Aprilie 2022, 21:31
Postat de sibelius pe 29 Aprilie 2022, 17:52

Ai si nu ai dreptate. In toate tarile apar echipe mici in prima liga, iar unele "cu nume"/din orase mari se tarasc prin ligile inferioare. Iftime spune ca Botosaniul e neatractiv, dar e singurul club din liga I din nord-estul tarii. E neatractiv ca centru de copii si juniori pentru ca nu are chef/bani sa investeasca. Sponsorii nu se inghesuie niciunde. Timisoara, Iasi si Constanta sunt intre primele 5 orase din tara(posibil sa fie Clujul intercalat intre ele) si fotbalul e la pamant pentru ca nu intereseaza pe nimeni sa arunce bani pe garduri.

Evident exista situatii cum spui dar depind multi alti factori... proximitatea de orasele mari, cat de accesibil este... Daca ai TGV si iti poti vizita copilul daca iei trenul o ora e altceva fata de noi unde trebuie sa lipsesti cu zilele. Mai e si chestia de alternative, de ce sa trimiti copilul la Botosani cand ii gasesti ceva si mai aproape? Tu spui ca Botosani fiind singura echipa pe zona aia, ar putea fi un pol pt toate judetele din jur... Ar fi asa daca Academia Botosaniului ar avea un avantaj sportiv fata de alte academii pt ca echipa este in Liga 1, insa nu are. Asa ca daca iti gasesti un antrenor bun in Suceava de ce sa mai trimiti copilul la Botosani?? Oricum o dai e dificil pt o echipa mica. Problema mare este ca tot interviul este deprimant pt ca aici vorbim de o echipa care se autofinanteaza, nu traieste din bani publici. Botosaniul chiar vinde constant jucatori, e modelul lor de afecere, ar fi interesati sa produca jucatori insa din punctul lor de vedere nu e ceva ce reusesc sa faca rentabil.

sibelius
sibelius  •  29 Aprilie 2022, 17:58
Postat de lagardere_72 pe 29 Aprilie 2022, 15:37

Investițiile adevărate în centrele de juniori creează bani. Dar dacă investiția e doar de fațadă (ca să îndeplinească un criteriu) atunci se transformă într-o gaură. Dar nu poți cere asta unor "investitori" gen satelit

Daca te uiti la ce a "produs" Dinamo in ultimul timp, ai putea jura ca e un satelit, iar campionii de la Cluj sunt dusmanii jucatorilor produsi de ei.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează