FOTBAL  »  Superliga  »  PRIMĂRIA BUCUREȘTI

Patron din Liga 1, contract de zeci de milioane de euro cu Primăria București! Nicușor Dan a făcut anunțul

Articol de GSP - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 18:14 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 20:41

Primăria Municipiului București a anunțat azi că a semnat un contract de 260 de milioane de euro pentru reabilitarea a 210 kilometri din rețeaua de termoficare. Printre companiile care au câștigat licitația se numără și cea deținută de Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat că va investi 260 de milioane de euro în modernizare rețelei de termoficare din Capitală. Din această sumă, 200 de milioane sunt nerambursabile.

Liviu Ciobotariu este în pole-position pentru a prelua FCSB
FCSB
Liviu Ciobotariu este în pole-position pentru a prelua FCSB

Valeriu Iftime, contract cu Primăria București

Contractul a fost câștigat de 6 companii, printre care se află SC Elsaco Electronic SRL, firma deținută de Valeriu Iftime.

Cei 210 kilometri au fost împărțiți în 5 loturi, de aproximativ 40 de kilometri, iar compania lui Valeriu Iftime va lucra la 3 dintre acestea.

Patron din Liga 1, contract de zeci de milioane de euro cu Primăria București! Nicușor Dan a făcut anunțul

Primarul General, Nicușor Dan, a semnat astăzi cu reprezentanții companiilor câștigătoare ale licitației, cele 5 contracte pentru reabilitarea a 210 km rețea de termoficare cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: „Este cea mai mare investiție în termoficare din acest mandat, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile. Contractele pentru proiectare și execuție au fost încheiate pe o perioadă de 4 ani, iar proiectarea a fost deja demarată, astfel încât să putem începe lucrările de execuție din primăvara anului viitor.

Termoficarea este una dintre prioritățile acestei administrații pentru că sistemul de termoficare reprezintă una dintre cele mai mari probleme pe care le are Bucureștiul, în care nu s-a investit timp de peste 30 de ani. Este motivul pentru care am direcționat bani către acest domeniu și pentru care am făcut efortul, pe de o parte, de a remedia rețeaua, pe de altă parte de a găsi noi funcțiuni pentru producerea energiei termice”.

Lucrarea a fost împărțită în 5 loturi, cu o lungime de aproximativ 40 km fiecare, iar toate cele 5 asocieri care au câștigat licitația sunt ale unor constructori români: 

Lotul 1 – Magistrala II SUD – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) - SC SICOR SRL (asociat) - SC ENERGOMONTAJ SA (asociat) 

Lotul 2 - Magistrala II - III Grozăvești – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) - SC SICOR SRL (asociat) - SC ENERGOMONTAJ SA (asociat) 

Lotul 3 - Magistrala V Grozăvești – Asocierea CONSTRUCTII ERBAȘU SA (Lider) - CONSIX CONSTRUCȚII SRL (asociat) 

Lotul 4 – Magistrala Progresu – Berceni – Asocierea CONSTRUCTII ERBAȘU SA (Lider) - CONSIX CONSTRUCTII SRL (asociat) 

Lotul 5 - Magistralele II Sud, II-III Grozăvești, V Grozăvești, Progresu - Berceni, II Vest, I-II-III Vest – Asocierea SC ENERGOMONTAJ SA (Lider) - SC ELSACO ELECTRONIC S.R.L (asociat) – SICOR SRL (asociat) - IPCT INSTALATII S.R.L.(asociat)

- comunicat Primăria București

VIDEO Valeriu Iftime în discuții cu un investitor român: „M-a contactat un băiat din Piatra Neamț! Să vedem cum facem”

Citește și: 

Hat-trick! Al treilea antrenor din Liga 1 care a plecat astăzi: „Consiliul Director a luat măsuri”

Afacerea Spionul » Președinte de Liga 1, metodă „diabolică” de a afla secretele adversarelor: „I-am luat o cameră și a filmat tot”. Urmarea: antrenorul spionat a fost dat afară

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
emil1986
emil1986  •  02 Noiembrie 2022, 09:13

Nicusoar face treaba buna. Incalzeste Bucurestiul si pe bucuresteni, ceea ce ceilalti primari n-au facut, nu s-au preocupat. Persoane de acest profil, moral si profesional, ar trebui sa fie in toate UAT-urile din Romania.

Drago78
Drago78  •  01 Noiembrie 2022, 23:30

Lasa ca vine Firea si are grija sa fie totul bine. Asta e netuns, nu e frumos ca Duamna.

81mada
81mada  •  01 Noiembrie 2022, 22:20
Postat de elgabri pe 01 Noiembrie 2022, 21:14

Deci si piftie tot de la stat

Acum o sa cumpere el jucatori de la FCSB sa echilibreze balanta financiara :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează