FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB, DUMINICĂ, 20:00, DIGI 1, TELEKOM 1, LOOK

Valeriu Iftime promite că FC Botoșani nu se va preda în fața celor de la FCSB: "Niciodată nu o să mă prostituez!"

Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2018 09:00

Valeriu Iftime, principalul finanțator al celor de la FC Botoșani, are încredere că, după 11 meciuri în care a pierdut cu FCSB, Ciobotariu și gladiatorii săi pot produce surpriza.

-Domnule Iftime, cum sunteți?
-Dacă sănătos sunt și afacerile îmi merg bine, înseamnă că nu am probleme. La final de decembrie mai facem și noi câte o analiză în companie și e bine. Doar așa mai trec peste nerealizările pe care le avem cu fotbalul. Dar sper să ne punem pe picioare. Acum, de exemplu, avem cel mai bun buget la club din toți anii. Ceea ce e foarte bine.

-Dacă ați bătut Sepsi, echipă care le-a dat patru goluri celor de la FCSB, mai aveți emoții pentru duminică?
-Ar fi culmea să nu am. Dar încerc să transmit un alt mesaj oamenilor mei pentru că fotbalul nu e un război așa cum visează unii. Fotbalul e spectacol, băi, tată! Cum să fie fotbalul un război? Spectacol din primul până în ultimul minut. Deci doar de asta mi-e frică acum: să nu pierd scena spectacolului pentru că atunci ar fi o adevărată tragedie. Singura tragedie e retrogradarea!

"Mergem la victorie ca la Podul Înalt"

-V-ați gândit că s-ar putea întâmpla asta?
-Încerc să fiu pozitiv, dar îți mai trec și astfel de gânduri prin minte! Ne-am luat-o la Iași, când a murit unul dintre actorii principali, adică noi. Apoi am plecat la Sf. Gheorghe cu un singur gând. Când mi-a zis Liviu Ciobotariu înainte să plece: "Domne, îi batem p-ăștia!", am început să râd. Uite-l, bă, și pe viteazul ăsta! Abia a venit și visează că o bate el pe Sepsi. Și uite că s-a dus și i-a bătut. Le-a zis jucătorilor înainte de plecare: "Care nu are încredere că putem bate Sepsi să rămână acasă. Să nu se suie în autocar că nu mă supăr! Acum am nevoie de gladiatori!". S-au suit toți. Așa că am speranțe că putem face un meci bun duminică.

-Chiar dacă niciodată în istorie nu ați câștigat cu FCSB!
-Acum am încredere și speranță. Nu avem ce pierde, nu e niciun pericol pentru noi. De Centenar vreau să bat și eu FCSB-ul. Nu i-am bătut niciodată și au fost situații când ziceau antrenorii mei că-i omorâm. Mi-a spus Leo Grozavu acum câțiva ani: "Băi, Valeriu, îi batem p-ăștia, mă! Vin după meciurile din Europa, sunt obosiți, n-avem cum să pierdem". Ne-au curentat, ne-au dat cu terenu-n cap. Nu sunt entuziasmat ca să trăiesc visuri excentrice, dar am încredere în maturitatea echipei. Mergem la victorie ca la Podul Înalt. 

"Cu Gigi vorbesc de fotbal și religie"

-De data asta domnul Becali nu mai vrea niciun jucător înaintea meciului direct.
-Poate are încredere că mă bate fără astfel de declarații. Ha, ha, ha! Nu cred că la dânsul e o tactică asta, pur și simplu când își dorește cu adevărat un jucător o spune. Mie nu mi-a făcut niciodată astfel de gesturi...

-Pentru că aveți și o altă relație?
-E posibil și asta, dar eu vorbesc cu Gigi doar de fotbal și religie. Dacă mâine ar apărea prin presă și ar începe că-l vrea pe Fabbrini, atunci l-aș bănui că vrea să destabilizeze și să ne facă probleme. Pentru că un jucător d-ăsta cum e Fabbrini, Karaboue, Rodriguez sau Soiledis, chiar dacă habar n-au ei cine e FCSB, tot au auzit că e o echipă importantă din România. Chiar ar fi o problemă mare să înceapă de joi, vineri să anunțe că vrea jucători de la mine!

-Cum decurg discuțiile pe care le aveți cu domnul Becali?
-Când vorbim de fotbal nu accept niciodată să vorbim de mai mulți jucători. Domne, alege. Dacă e de Moruțan vorbim doar de Moruțan. Altă dată vorbim de Mihai Roman. Nu amestecăm lucrurile. Avem o relație bună, ne înțelegem bine.

"Am deja oferte pentru trei jucători"

-Aveți jucători de vânzare care să ajungă în iarnă la FCSB?
-Avem, avem. Dar nu neapărat la FCSB. Nu mă dau banii afară din casă, dar niciodată nu o să mă prostituez! Asta să fie clar! Am oferte pentru trei jucători: un fundaș central, un mijlocaș și un atacant. Ha, ha, ha! Analizăm. Până în iarnă nu vorbesc nimic, aștept să vedem situația în care o să fie echipa la momentul respectiv. Nu vreau să le dau drumul jucătorilor doar pentru niște bani și după aceea să rămânem descoperiți. O să facem o analiză serioasă cu Liviu.

-Dar cum i-ați găsit pe jucătorii străini din lot?
-Am primit peste o sută de propuneri! Și-ai mei s-au pus la masă și-au făcut analiză la sânge. Karaboue, de exemplu. Păi, ăsta era cotat la 2,5 milioane de euro, avea sute de meciuri prin Franța, cum să vină ăsta să fie cetățean de Botoșani? Avea nevoie de un club să-l ridice și să plece. Am acceptat asta, pentru că venea să ne ajute. Dar cum v-am zis, nu vreau să-i dau acum, în iarnă. 

"Tot timpul mi-am dorit doi antrenori, Liviu Ciobotariu și Costel Gâlcă, dar n-am avut niciodată curaj să-i sun pentru că nu doream să mă refuze. Acum m-a sunat un jurnalist să mă întrebe ce variante am dacă pleacă Enache. Și mi-a zis: «Dar Ciobotariu?». N-aveam numărul lui... L-am sunat și-a vrut să vină"
Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

"Vreau să fiu primul antrenor din istoria celor de la Botoșani care să o bată pe FCSB! Am mare încredere în acești băieți și sunt sigur că putem să facem un meci mare, un meci important duminică seară. Trebuie să luptăm și să ne dorim această victorie"
Liviu Ciobotariu, antrenor FC Botoșani

11 meciuris-au jucat între Botoșani și FCSB: 0 victorii pentru moldoveni, 2 remize și 9 succese pentru FCSB, echipă care a câștigat toate cele 5 meciuri jucate în deplasare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
luisharcsa
luisharcsa  •  13 Decembrie 2018, 16:17

Nici regele nu s-a predat. :)

luisharcsa
luisharcsa  •  13 Decembrie 2018, 16:17

Si noi il credem pe cuvant :) :) :)

florar
florar  •  13 Decembrie 2018, 15:51
Postat de mosvasile pe 13 Decembrie 2018, 13:26

"Niciodata n-o sa ma prostituez"!Completare:Decat cu "salvatorul fotbalului romanesc"!Aceasta linguseala gretoasa ii apartine...chiar acestui Iftime!

Tot cu coada pe sus...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează