FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Nepotul lui Gigi Becali explică de ce i-a făcut scăpați pe cei de la CSA Steaua: „Nu vreau să bag pe nimeni la pușcărie”

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 20:55 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 21:09

Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a explicat de ce FCSB nu a reclamat CSA Steaua la comisiile FRF în cazul juniorului folosit pe fals, într-un meci direct.

La finalul lunii octombrie, FCSB a acuzat CSA Steaua că a folosit un junior pe fals la un meci între cele două rivale. Oamenii conduși de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, au făcut contestație, dar cazul nu a mai ajuns la comisiile FRF, deoarece nu a fost plătită taxa de 70 de lei de către reclamant! 

Planul suporterilor de la FCSB: „Cum credeți că reacționează Armata, dacă Becali e pa? CSA lângă noi, Steaua revine! 10-15 milioane buget pe an, Pițurcă manager și Iordănescu antrenor”
FCSB
Planul suporterilor de la FCSB: „Cum credeți că reacționează Armata, dacă Becali e pa? CSA lângă noi, Steaua revine! 10-15 milioane buget pe an, Pițurcă manager și Iordănescu antrenor”

Din informațiile GSP, scandalul ar fi fost aplanat pe filiera „Bebe” Ilie Alexe, șeful Academiei FCSB, și Sorin Popescu, antrenor coordonator la grupele de copii CSA Steaua. Între cei doi există o relație de naș-fin. 

În Ghencea s-a auzit că șeful Academiei FCSB, Vasile Geambazi, ar vrea să-l dea afară pe Ilie Alexe.

- Domnule Geambazi, e adevărat că vreți să-l dați afară pe Ilie Alexe din cauză că nu a plătit taxa pentru contestația juniorului folosit pe fals de CSA Steaua? 
- Nici vorbă! De ce să-l dau afară? Eu le-am spus doar să atragă atenția opiniei publice, dacă e normal ce au făcut cei de la CSA. Știu că au folosit un jucător pe fals, dar nu vreau să bag pe nimeni la pușcărie sau să aibă ceva de pierdut. 

- Deci n-are legătură faptul că Ilie Alexe are o relație naș-fin cu Sorin Popescu, antrenor coordonator la CSA Steaua? 
- Am și eu vreo trei fini cu care sunt certat. Vă spun sincer, din șase fini, cu trei nu vorbesc! În România se omoară frate cu frate pentru un leu, mai contează gradul de rudenie? Pe mine mă interesează că Ilie Alexe este profesionist. Omul a depus contestația, apoi mi-a spus că trebuie să plătim taxă.

Nepotul lui Gigi Becali explică de ce i-a făcut scăpați pe cei de la CSA Steaua: „Nu vreau să bag pe nimeni la pușcărie”
Ilie Alexe

Vasile Geambazi: „De ce să plătesc? Avem probe!” 

- Și ce s-a întâmplat? 
- N-am fost de acord. Deci noi suntem ăia prejudiciați și tot noi să plătim taxă? Aha, am înțeles. Plătesc ca să mi se facă dreptate. Cum să dau eu bani din buzunarul meu ca să-i demonstrez Federației infracțiunea celor de la CSA?! Nu cred că FRF nu poate să se autosesizeze, a făcut-o de atâtea ori! 

- Cât era taxa? 
- Habar n-am. Și un leu putea să fie, vorbesc de principiu! Îmi ceri bani ca să ce? Nu sunt oameni plătiți în țara asta ca să facă legea? E evident, e clar ca lumina zilei că cei de la CSA Steaua au folosit un jucător pe fals. Am filmări de la meci. Am editat noi filmările? Avem probe! Vrea cineva probe? Dacă vrea, le arătăm.

Vasile Geambazi: „Nu avem rivalitate cu CSA. E club nou”

 - Pare ciudat că ați iertat o rivală, lăsând să nu fie pedepsită de FRF
- Ce aveam de câștigat dacă plăteam acea taxă? Să meargă CSA Steaua așa în continuare și o să ajungă departe. Noi nu avem nicio rivalitate cu cei de acolo. Nu prea ne-am întâlnit cu ei. Ei au fost prin Liga a 4-a, prin Liga a 3-a, acum în Liga 2. 

E un club nou înființat, ce rivalitate să avem cu ei? Rivalitățile sunt istorice. Ei își spun Steaua București, dar sunt, de fapt, Clubul Sportiv al Armatei. Nu sunt Steaua București. Eu am vrut doar să atrag atenția că la clubul Armatei Române, al statului, care reprezintă MApN, nu e profesionalism. 

Citeam că Ogăraru e cel mai profesionist, dar vedem ce se întâmplă acolo. N-au destui juniori de folosesc jucători pe fals? De ce fac treaba asta?

- Probabil, și-au dorit foarte mult s-o bată pe FCSB. 
- Să fie sănătoși! Dacă-i interesează rezultatele la juniori, bravo lor! Eu nu intru în mizeria asta, care se practică peste tot, nu numai la CSA Steaua. Nu sunt eu dator să fac ordine în fotbalul românesc. Eu sunt dator față de juniorii mei, care trebuie să câștige pe teren, nu la "masa verde". Eu am nevoie de fotbaliști, nu de scoruri la Under 16. 

Copiii trebuie să învețe să joace regulamentar, să nu se certe cu arbitrii. Dacă alte cluburi îi învață altceva, că trebuie să trișăm ca să câștigăm, să aducem alt copil care n-are drept de joc, e treaba lor.

„Ați început cu dreptul”

 - Totuși, cum le explicați copiilor că au fost învinși de un adversar care nu a respectat regulile? 

- Au pierdut pe teren, în fața unei echipe. Eu le explic copiilor așa: «La 19 ani terminați junioratul și veți juca împotriva unor fotbaliști de 36 de ani. Ce contează că sunt mai în vârstă decât voi? La fel și aici, nu contează că jucați cu unii cu un an mai mari, cu alții cu an, doi mai mici». Eu am nevoie să ajungă fotbaliști la seniori. 

N-am nevoie de copii talentați care se pierd pe drum, care învață șmecherii! Am nevoie de copii care să respecte regulile jocului, să fie profesioniști, să dea totul pe teren. La mine e organizare, n-am făcut niciodată o greșeală de genul ăsta. 

Nu stau să-i învăț cum se administrează o asociație. Am înțeles că CSA Steaua vrea să facă o Academie profesionistă: «OK, ați început cu dreptul!»

Sorin Popescu: „Am legătură cu cine vreau eu”

Contactat de Gazetă, Sorin Popescu a infirmat pe un ton ridicat orice implicare în aplanarea cazului juniorului folosit pe fals de CSA Steaua contra FCSB. 

"Ați greșit persoana, n-am legătură cu acel caz. Eu sunt metodistul clubului CSA, responsabil la Departamentul minifotbal. Mai departe e cancan. 

Nepotul lui Gigi Becali explică de ce i-a făcut scăpați pe cei de la CSA Steaua: „Nu vreau să bag pe nimeni la pușcărie”
Sorin Popescu

Normal că îl cunosc pe Ilie Alexe, suntem oameni care vrem să dezvoltăm fotbalul. Ce întrebare e asta dacă avem relație de naș-fin? Deja întreceți măsura! Nu trebuie să-mi intrați în intimitate! Nu vă e rușine? 

Am legătură cu cine vreau eu. Ce mă intersează pe mine de contestații? Eu vreau să dezvolt fotbalul românesc", a zbierat antrenorul coordonator al grupelor de copii de la CSA Steaua.

70 de leieste taxa percepută de FRF pentru contestațiile la nivelul competițiilor de copii și juniori

VIDEO Robert Niță, ironic în disputa CSA Steaua - FCSB: „Mă bucur că am jucat la FC Nimeni, măcar nu am stat în tribună”

Vezi și alte știri de actualitate:

NEWS ALERT Principala cale de salvare, BLOCATĂ! Tribunalul a respins cererea clubului de intrare în insolvență

EXCLUSIV Undă verde pentru noul stadion ultramodern din Liga 1: „Vă asigur că se va finaliza! Va fi o «bijuterie»”

Bătăi de cap pentru Gigi și Petrea » FCSB, obligată să scoată din primul „11” un fotbalist cu nume! Cum ar putea arăta echipa în decembrie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (100)
1947____forumer
1947____forumer  •  19 Noiembrie 2021, 19:24

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) la puscarie pt ca a fost trecut pe mai multe foi de joc. Ba, chiar toti gigistii sunt prost de rag?

adriann_
adriann_  •  19 Noiembrie 2021, 19:15
Postat de csa.45.suporteri pe 19 Noiembrie 2021, 11:30

Ce prostovan ești, risca sa moara jucând 3 meciuri intr-o zi, nu degeaba regulamentele interzic. Corpul este obosit, risca sa între unul la el in al treilea meci si sa ii termine cariera

Postacule, cel mai probabil e vorba de al doilea portar sau ceva de genul asta...

florar
florar  •  19 Noiembrie 2021, 11:42
Postat de observator_federal pe 19 Noiembrie 2021, 11:28

Și totuși, unii ar cam trebui să (re)intre la pușcărie... Voila: ”Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un, comunicat, că procurorii au dispus extinderea urmăririi penale împotriva lui Gigi Becali și împotriva nepotului său, Vasile Geambazi, sub acuzația de spălare de bani într-o afacere cu un teren cumpărat în Voluntari cu un milion de euro pentru care s-ar fi cerut despăgubiri de la statul român în valoare de 20 de milioane de euro.” Mă miram, de unde atâta mărinimie la tânărul de familie bună...

Ba tu nu stii sa ti aduci argumente!!!!Pai Mititelu si Rotaru???De astia nu ai auzit nimic???

Vezi toate comentariile (100)
Comentează