FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Victor Pițurcă, 28 de ani de scandaluri! I-a aliniat pe toți, de la Gică Hagi la Mutu, Marica și Mititelu

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 10:36

Victor Pițurcă (63 de ani) a plecat de la CS Universitatea Craiova după ce relația cu finanțatorul Mihai Rotaru s-a degradat în ultima perioadă, acesta nefiind de acord cu pretențiile antrenorului care dorea transferuri. 

De-a lungul carierei de antrenor, Victor Pițurcă a fost unul dintre cei mai conflictuali oameni din fotbal. Aproape în fiecare an s-a certat cu câte un personaj important. GSP prezintă cele mai mari conflicte din cariera lui Piți.

1992: Pițurcă vs Ion Alecsandrescu

Deşi era începător în meseria de antrenor, Pițurcă intră în conflict cu „Sfinxul” Ion Alecsandrescu, fost președinte al Stelei. Pițurcă l-a acuzat dur pe oficial că a luat bani din transferul lui Daniel Minea în Belgia, la Sint-Niklase.  

1995: Pițurcă vs Craiova

Când antrena la Craiova, Piți s-a opus vânzărilor lui Gică Craioveanu şi Ovidiu Stângă. Astfel, intră în conflict cu noua conducere  a oltenilor și părăseşte echipa. 

1999: Pițurcă vs Hagi și Generația de Aur

După ce a dus România la EURO 2000, Victor Pițurcă a intrat în conflict cu liderii „Generației de Aur”, în special cu Gică Hagi.  „Regele” dorea să primească și el primă de calificare, dar selecționerul de atunci n-a fost de acord, motivând că acesta a jucat doar în ultimele meciuri. Ulterior, acesta a plecat de la națională.

2000: Pițurcă vs Lăcătuș

Chiar dacă i-a promis că-l va păstra secund la Steaua, Marius Lăcătuş avea să fie dat la o parte de către Piţurcă. „Fiara” a plecat astfel de la echipa roș-albastră și s-a dus la FC Național.

2001: Pițurcă vs Dănciulescu

Antrenorul a fost deciziv în plecarea lui Dănciulescu de la Steaua. Ionel Dănciulescu era unul dintre cei mai buni jucători de la Steaua, dar s-a certat cu Pițurcă și a fost îndepărtat. Atacantul a revenit la Dinamo, unde a contribuit din plin la succesele echipei 

2004: Pițurcă vs Iordănescu

Pițurcă, antrenor la Steaua, a intrat în conflict cu selecţionerul României de atunci, Anghel Iordănescu. Refuză să lase jucătorii în pauza de iarnă la naţională. 

În plus, după 3 ani fără rezultate, Pițurcă s-a certat cu Gigi Becali. Antrenorul lasă Steaua cu doar câteva zile înaintea startului sezonului 

2008: Pițurcă vs Marica

Episodul Ciprian Marica la EURO 2008. Atacantul nu a jucat niciun minut la turneul final din Elveția și Austria, deși a fost unul dintre cei mai importanți jucători în preliminarii. 

„Mă așteptam să evoluez la Euro, mai ales că avusesem o contribuție importantă la calificare. Ieșisem al doilea marcator al  naționalei din preliminarii, după Mutu. Dar încă dinainte să plecăm spre turneul final Pițurcă m-a surprins când mi-a zis că ar vrea înceapă primul meci cu Daniel Niculae. Era contra Franței. Mi s-a părut ciudat pentru că nu m-a mai lăsat să demonstrez la antrenamente cum mă prezint. 
Am fost puțin supărat. Și mi-a transmis că voi juca sută la sută cu Italia, dar am avut acel ghinion al unei ciocniri dure cu Marius Niculae la un antrenament. Mi-am revenit abia în dimineața partidei cu Italia, dar era prea târziu să mai joc. M-am consolat cu ideea că trebuie să marcăm cu Olanda, la ultimul meci din grupă, și m-am gândit că, în fine, voi intra. 

Pițurcă mi-a transmis însă iar că vrea să joace cu Marius Niculae, că e mai robust și mai pe forță. Iar în timpul partidei m-a trimis la încălzire prin minutul 20. Eram deja fiert pe margine prin minutul 80, tabela arăta 2-0 pentru Olanda, iar Pițurcă îmi tot făcea semne să mă încălzesc. Nu mai aveam însă niciun chef, pentru că și dacă intram, și dacă nu intram, rezultatul era închis. Mă gândeam doar că-mi bag picioarele, am luat bătaie, nici nu-mi trecea prin cap că n-o să am și eu un European în CV. L-a trimis și  pe Didi Prodan să-mi zică să fac niște sprinturi, m-a chemat apoi la bancă și mi-a zis să stau jos! L-a introdus pe Florentin Petre, care nu se încălzise deloc!” 
Ciprian Marica 

2005: Pițurcă vs FCSB

Conflict cu FCSB, echipă calificată în primăvara europeană. Motivul? Vrea cantonament de iarnă cu jucătorii din Liga 1, iar antrenorul de atunci al roș-albaștrilor, Walter Zenga, nu a fost de acord. Mirel Rădoi, printre victime.  

Piți și Rădoi au intrat în conflict înaintea unui meci cu Olanda. Rădoi era accidentat şi a plecat din cantonamentul naţionalei la tratament în Bologna. „Am anunţat selecţionerul", a spus Rădoi. „Mie nu mi-a zis nimic, poate sunt eu nebun şi nu mai ştiu ce am vorbit", a replicat Piţurcă. 

Mai târziu, în momentul numirii lui Răzvan Lucescu ca selecţioner, Mirel a spus: „Cu Piţurcă veneam din obligaţie la lot, acum o să vin din plăcere”. A fost declaraţia care l-a înfuriat pe Piţi. 

2009: Pițurcă vs Mircea Sandu

Victor Pițurcă nu l-a ratat nici pe Mircea Sandu. Antrenorul l-a atacat dur pe președintele de atunci al FRF. „Prin cele declarate și prin pesimismul arătat, Mircea Sandu face mult rău. Îmi face rău mie și apoi face rău și fotbaliștilor echipei naționale! Așteptam de la el să fie mai optimist și nu înțeleg această atitudine”. 

2010: Pițurcă vs Gigi Becali

Pițurcă a revenit la echipa roș-albastră, dar a plecat după doar câteva meciuri. A avut din nou un conflict cu Gigi Becali. Părăseşte echipa cu doar câteva ore înaintea unui meci de campionat. Până în momentul scandalului, aduce 11 jucători şi dă 10 afară. 

2011: Pițurcă vs Mititelu

După plecarea de la Steaua, Pițurcă se întoarce la Craiova. N-a rezitat mult pentru că s-a certat cu patronul Adrian Mititelu. Cei doi s-au judecat, antrenorul cerând despăgubiri de 7 milioane de euro. 

2013: Pițurcă vs Mutu

Piți intră în conflict cu Adi Mutu. Selecționerul nu l-a chemat pe „Briliant” pentru dubla cu Grecia din barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia, iar între cei doi a izbucnit o ceartă. Mutu l-a ironizat pe rețelele sociale, iar Piți a replicat dur: „Mutu e un fost jucător la echipa naţională. Să facă glume cu familia lui nu cu mine”. 

2014: Pițurcă vs presă

Pițurcă pleacă de la echipa națională pentru a merge în Arabia Saudită, la Al Itihhad. Antrenorul părăseşte conferinţa în care şi-a anunţat plecarea de la naţională după doar 3 minute, gestul său fiind unul grosolan.  

După un duel cu Al Hilal, formație unde era Laurențiu Reghecampf, Piți a refuzat să-l salute pe antrenor. „Era normal să mă duc să-l salut. Ne întâlneam doi români, eu am făcut un gest normal. M-am dus să-l salut, dar a refuzat în stilul caracteristic”, spunea Reghe, 

2017: Pițurcă vs FCSB

Piți a fost extrem de activ în conflictul CSA Steaua - FCSB. Din dorinţa de răzbunare pe Gigi Becali, vinde iluzii celor câtorva sute de fani, spunând „O să intru şi eu câte 5 minute”. Nici măcar văzut nu a fost pe la stadion. 

2019: Pițurcă vs Liga 1

Ia în derâdere competiţia internă, unde se declară campion la TV la venirea la Craiova. 

2020: Pițurcă vs Rotaru 

Conflicte cu jucătorii, apoi cu patronul Craiovei. Deși anunța că are planuri mari la Craiova, Piți părăsește clubul. Acesta s-a certat cu jucătorii, care s-au plâns de antrenamentele lui, dar și cu finanțatorul Mihai Rotaru.

Citește și:

EXCLUSIV Mihai Rotaru a vrut să-i mai dea o lovitură lui Dinamo: s-a interesat de Dusan Uhrin! ! L-a dorit în locul lui Pițurcă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
godot
godot  •  06 Ianuarie 2020, 17:02

E tendențioasă pretinsul istoric. Pe de o parte, în cele mai multe situații avea dreptate. Pe de alta parte se omit culpabil plicurile carierei lui: la națională a obținut ultimele 3 calificările (2000, 2008, 2016), a promovat mulți tineri, la Steaua a reformat fotbalul românesc din 2000 prin opunerea față de metodele fraților Becali, eliminând clauzele, si prin opunerea față de cooperativă, la Craiova a luat ultimul lor trofeu, a descoperit, promovat mulți tineri peste tot, deci per total balanta atârnă covârșitoare la plus.

bigbolo
bigbolo  •  06 Ianuarie 2020, 15:45

Respect, Piturca!

andy_2008
andy_2008  •  06 Ianuarie 2020, 14:56

Concluzia o ***,nu si recunoaste baiatul.Ca antrenor e varza, bun ca selectioner.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează