FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Pițurcă a intervenit categoric: „Stați, bă! Noi am venit cu asta, nu Guardiola”

Captură OrangeSport
Captură OrangeSport

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 21:23 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 23:06

Victor Pițurcă a vorbit despre echipa Stelei care a câștigat Cupa Campionilor în 1986, lăudând jocul prestat atunci de „militari”.

Fostul atacant al acelei echipe a avut cuvinte de laudă pentru foști săi colegi și a spus că echipa antrenată atunci de Emeric Ienei făcea un presing asemănător cu cel pe care-l fac echipele antrenate de Pep Guardiola.

Strigătele fostului fotbalist aflat în tribune la Voluntari l-au scos din minți pe Dorinel Munteanu: „Asta e România”
FC VOLUNTARI - OȚELUL 1-1
Strigătele fostului fotbalist aflat în tribune la Voluntari l-au scos din minți pe Dorinel Munteanu: „Asta e România”

Victor Pițurcă: „Presingul avansat l-a adus Steaua, nu Guardiola”

„Văd acum că se spune «Ce a adus Guardiola? Presingul avansat». Staţi, bă, că presingul avansat l-a adus Steaua, în 1986!

Noi, când aveam un meci important, adversarul nu avea pe unde scoate cămaşa, şi era vorba de echipe mari, precum Anderlecht. Aveau jucători cu două sau trei clase peste noi, dar i-am surclasat”, a spus Victor Pițurcă, potrivit OrangeSport.

El a continuat: „Cei mai mari fotbalişti ai ţării au fost jucătorii echipei Steaua, care au câştigat Liga Campionilor.

Gândiţi-vă ce jucători erau atunci. Era un Iovan, fundaş dreapta. Erau Bumbescu, Belodedici, care erau fantastici. Boloni, Stoica, Lăcătuş, Majearu, fantastici și ei”.

Campionatul e slab, slab. FCSB a fost echipa cea mai constantă și de asta a și ieșit campioană, a declarat Pițurcă, fost selecționer al României. Nu văd un jucător foarte, foarte valoros la Rapid. Au fost aduși jucători lipsiți de forță, fără forță, care iată că joacă un meci bine și patru prost.

Rapid a intrat pe locul doi în play-off, la 4 puncte de liderul FCSB. După 3 etape jucate, giuleștenii au căzut pe 4 și sunt la 13 puncte în spatele roș-albaștrilor. Rapid a pierdut primele 3 meciuri jucate în play-off.

Dan Petrescu trebuia să fie un Ferguson al campionatului nostru, al CFR-ului. Normal și logic era ca Dan Petrescu să antreneze 20 de ani CFR-ul pentru performanțele pe care le-a realizat, el e născut ca antrenor pentru CFR.

- Victor Pițurcă

VIDEO. Mircea Lucescu, declaraţii despre o posibilă instalare a lui Chivu în Superligă: I-am spus că e de ajuns ce a făcut la tineret”

Citește și:

Milioane de euro! Suma-record care va intra în conturile lui U Cluj
U CLUJ
Milioane de euro! Suma-record care va intra în conturile lui U Cluj
De ce i-au cerut lui Dani Coman să-și facă bagajele: „Sibiul vrea altceva, nu ce dorea el!” + Mesajul de adio al fostului președinte
HERMANNSTADT
De ce i-au cerut lui Dani Coman să-și facă bagajele: „Sibiul vrea altceva, nu ce dorea el!” + Mesajul de adio al fostului președinte

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
mafa
mafa  •  15 Aprilie 2024, 21:28
Postat de Stefan09 pe 14 Aprilie 2024, 01:43

Ce jucator din echipa din 86 era ""furat"" nefericitule? Da un singur exemplu.

Toti bucuresteni get beget crescuti in curtea armatei, neterminatule.

Calin1000
Calin1000  •  14 Aprilie 2024, 20:59
Postat de marius1979 pe 14 Aprilie 2024, 14:19

De la un meci reușit cu Anderlecht până la “noi am fost cei mai buni” ii cale lungă totuși. Defapt am văzut finala la televizor ca toți pe vremea aceea. Grecia a luat campionatul european in 2004. Au fost cei mai buni fotbaliști??? Au avut cel mi inovator fotbal ?? Nici vorba. Curun poarta și Dumnezeu cu mila in atac. Dar le-a ieșit. Cam așa și Steaua 86. Nefericiți Sant cei care trăiesc doar din amintiri înflorite.

https://www.youtube.com/watch?v=H3Jc0xxT2m8

Calin1000
Calin1000  •  14 Aprilie 2024, 20:52
Postat de zorrozabal pe 14 Aprilie 2024, 08:38

Da,da!S-a vazut asta in meciul cu AC Milan(4-0 pentru rosoneri),când adversarii au lasat-o mai moale- ca sa nu iși bage in derizoriu rezultatul(care putea fi...(40-0)!

Exact, dupa acel meci lui Bumbescu i se spunea ”Bulevardul Bumbescu” pentru ca toti adversarii au trecut lejer de el, deci cum poti spune tu Piturca ca Bumbescu a fost un mare jucator???

Vezi toate comentariile (15)
Comentează