FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

VIDEO 29 de ani de la o victorie istorică: Supercupa Europei câștigată de Steaua!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2016 13:16

În urmă cu 29 de ani, la Monte Carlo, Steaua înregistra o victorie remarcabilă pentru fotbalul românesc, reușind să se impună cu scorul de 1-0 în fața lui Dinamo Kiev în Supercupa Europei.

După succesul răsunător din finala Cupei Campionilor Europeni, în care elevii lui Ienei s-au impus cu 2-0 în fața Barcelonei, în urma loviturilor de departajare, roș-albaștrii se prezentau la Monte Carlo cu un lot din care făcea parte și Gheorghe Hagi, transferat de la Sportul Studențesc.

De altfel, la finalul sezonului în care Steaua a triumfat la Sevilla, Emerich Ienei a părăsit echipa din Ghencea pentru banca naționalei, iar locul său a fost luat de Anghel Iordănescu.

De cealaltă parte, Dinamo Kiev juca această partidă în calitate de câștigătoare a Cupei Cupelor, în urma unei finale în care sovieticii s-au impus în fața lui Atletico Madrid cu scorul de 3-0.

Hagi avea să fie și jucătorul decisiv în confruntarea cu Dinamo Kiev, fiind marcatorul unicului gol al meciului. În minutul 44, Oleh Blokhin îl faultează pe Tudorel Stoica, iar steliștii obțin o lovitură liberă pe zona centrală, la 20 de metri de poarta apărată de Cianov. Execuția lui Hagi lovește zidul, iar mingea îl păcălește pe portarul sovieticilor și se oprește în plasă. Reușita a fost suficientă pentru a asigura vitoria roș-albaștrilor în acel meci. 

De menționat este și faptul că cele două echipe au optat ca Supercupa să se joace într-o singură manșă, în detrimentul obișnuitei "duble" care se disputa la acea vreme.

Echipele:

Steaua: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, Tudorel Stoica (c), Boloni, Hagi ('89 Majearu) - Lăcătuș ('84 Balint), Pițurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu

Dinamo Kiev: Cianov - Bal, Baltacha, Kuznetov, Demianenko - Evtusenko, Iakovenko, Rat - Zavarov ('77 Morozov), Belanov ('50 Mihailicenko), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski

Playtech: Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce riscă să pățească femeile ce s-au imunizat împotriva Covid-19


Comentarii (7)
shark_34
shark_34  •  24 Februarie 2016, 23:05
Postat de Serban Marin pe 24 Februarie 2016, 16:10

Blat ars in cuptor esti matale si toti care ganditi asa invidiosilor!!!! Ceasca nu avea bani de asa ceva. De ce nu a blatuit si finala din 89?????? ca doar putea si avea cu ce????. Ia sa fi avut Steaua 2 trofee C.L. cum era?????

Vezi ca nu ai citit pana la final!asa ai inteles ce am spus?te iert ca esti tot stelist.

maldini_1986
maldini_1986  •  24 Februarie 2016, 20:57

E doar ironic prietenas...usor sa nu-ti pocneasca vreo vena ;))

757611424372748
Serban Marin  •  24 Februarie 2016, 16:10
Postat de shark_34 pe 24 Februarie 2016, 15:28

a fost blat,domnilor!aranjat de ceausescu!si finala din '86 la fel!asa zic haterii,vai de ei!

Blat ars in cuptor esti matale si toti care ganditi asa invidiosilor!!!! Ceasca nu avea bani de asa ceva. De ce nu a blatuit si finala din 89?????? ca doar putea si avea cu ce????. Ia sa fi avut Steaua 2 trofee C.L. cum era?????

Vezi toate comentariile (7)
Comentează