FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA 3-0

VIDEO Brutus Alibec » Căpitanul FCSB-ului și-a ucis fosta echipă » Notele GSP: Săpunaru, în ușoară urcare, după ce a luat 2 etapa trecută ;)

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 aprilie 2017 00:00

Căpitanul FCSB-ului și-a ucis fosta echipă cu două goluri și un assist reuşit printr-un procedeu fantastic, denumit în lumea fotbalului rabona. 

Astra 1 versus Astra 2, nu cu Steaua sau FCSB. În echipa de aseară a lui Reghecampf au fost mai mulţi fotbalişti din primul 11 al Astrei din startul sezonului trecut, la finalul căruia a câştigat titlul, decât a avut Şumudică!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Boldrin, Enache, Amorim şi Alibec la Astra 2 şi doar Geraldo, Morais şi Teixeira la Astra 1. Pare aproape ireal, dar Liga 1 oferă situaţii pe care cu greu le poţi regăsi în alte campionate.

Geraldo, penalty comic

Astra 1 începe mai bine meciul, însă Daniel Niculae, scăpat singur cu Niţă, nu mai are viteza de altădată şi cu atât mai puţin execuţiile de acum un deceniu. Trage slab şi pentru Niţă e o formalitate.

Echilibrul e rupt de Geraldo, care face un procedeu de lupte asupra lui Momcilovici, Feşnic şi dacă ar fi închis ochii tot penalty ar fi dictat. Bate Alibec, tare şi pe centru. Gol, dar nu se bucură, nu poate uita că Astra şi Şumudică l-au refăcut fotbalist.

Săpunaru, războinic, nu fotbalist

Imediat după gol Şumudică îşi cheamă jucătorii la margine. Vrea să retragă echipa de pe teren? Nu! Are îndemnuri războinice, iar elevii săi îl ascultă. Enache şi Alibec fac cunoştinţă cu frustrările lui Săpunaru, dar mai ales cu pumnii şi coatele acestuia.

Săpunaru e mai preocupat să lovească decât să joace fotbal, raşchetează o minge simplă, Alibec scapă în spatele lui şi marchează. Cu dreptul! Alibec-show! E 2-0.

Şumudică se prăbuşeşte în scaun. E pe ultimul loc în play-off şi echipa lui e singura care n-a bătut pe nimeni!

Alibec, assist monumental

Muşchii lui Alibec cedează, însă masivul şeptar nu renunţă. Sau mai bine zis nu vrea să iasă înainte de o mega-fază. Dă o pasă cu călcâiul, o rabona adevărată, mingea ajunge la Tănase, care nu-şi bate joc de bijuteria lui Denis şi scrie gol pe un assist care îi face invidioşi chiar şi pe cei mai mari fotbalişti din lume.

Gata, Alibec poate să plece la cabine, doar e 3-0, cu 3 goluri produse de el. Fotbalist şmecher, păcat că timpul a trecut peste el şi s-a trezit abia la 24-25 de ani, dar e bine şi acum.

Repriza secundă se joacă fără Alibec, iar farmecul FCSB-ului se pierde fără şeptarul său. Echipa chiar nu mai joacă nimic, iar oaspeţii ratează ocazie după ocazie, cu Niţă din nou în zi mare! Şumudică are pe margine meciul său paralel, cu suporterii din spatele băncilor, cărora le flutură pumnul la fiecare 30 de secunde.

Joacă Alibec, să cânte FCSB

Astra are şi mult ghinion, ratează din orice poziţie, iar când Niţă e şi el bătut se opune bara. Reghe e mulţumit pe margine, îşi umflă pieptul, dar probabil că ar trebui să fie şi îngrijorat.

Chiar dacă e 3-0, fără Alibec echipa a produs atât de puţin fotbal încât te întrebi dacă nu cumva singura tactică adevărată a FCSB-ului în 2017 e aducerea lui Denis, care a fost produsă de patron şi care a fost şi teribil de costisitoare, două milioane de euro.

Dar merită din plin, vorba lui Şumudică: FCSB fără Alibec e ca nunta fără muzică. Dar, deocamdată, FCSB dansează pe primul loc. Şi muzica e dată la maximum.

PS: Vi s-a părut că a diferit cu ceva prestaţia Astrei de aseară, în prima repriză, cu cea de luni seară, tot din prima repriză, împotriva Viitorului? Absolut deloc! Şi atunci, a fost blat şi aseară?

Ce fault a făcut Geraldo!

Feșnic a dictat 11 metri în minutul 8 pentru FCSB, după ce Geraldo l-a trântit la pământ pe Momcilovici, în careul oaspeților. Fără a urmări mingea, ex-stelistul Geraldo l-a luat în brațe și l-a trântit la pământ pe Marko cu un procedeu din judo, deși faza nu era una periculoasă.

Pasă de geniu a lui Alibec

Denis și-a umilit fosta echipă, cu două goluri și o pasă de gol din rabona, deși a jucat doar 37 de minute în meciul contra Astrei. La cel de-al treilea gol, atacantul de 26 de ani i-a pasat lui Florin Tănase printr-o rabona superbă, trimisă printre picioarele lui Takayuki. Denis a fost schimbat după ce-a acuzat probleme la inghinali.

"E luna cadourilor! Ce să mai zic? Iliev nici n-a avut ce să apere, am luat goluri cadou. Ne-au bătut doar jucătorii creați de noi. Nu scuză nimic prestația noastră din această seară! Le-am cerut jucătorilor să joace cu inima, să arate că au caracter, dar n-am reușit să-i resuscitez"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"O să fac tot îmi stă în putinţă pentru ca FCSB să nu câştige acest campionat, atât vă spun pe acest subiect! Am auzit că cei din conducere au început deja să vorbească cu Dică, ce să mai vorbesc eu cu ei? Să facă ce vor, e problema lor"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Am și-acum niște clei p-aici, prin păr. Cred că spectatorii care m-au scuipat au mâncat vată pe băț. N-am văzut în viața mea așa ceva! Să mă înjure cât vor, dar firma asta de pază a fost ceva..."
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Urmează să fac un control amănunțit, nici nu știu ce am, sper să nu fie ceva grav. A fost un sentiment unic să joc contra foștilor mei colegi, dar sunt într-o nouă perioadă din viața mea. Am devenit din ce în ce mai mult o familie și asta a început să se vadă"
Denis Alibec, atacant FCSB

"Puteam să le mai dăm un gol din moment ce-am avut un penalty clar! S-a văzut oboseala meciului cu Dinamo, dar ne-am făcut viața ușoară după ce jucătorii au ieșit rapid de sub presiune și au marcat rapid. Denis a simțit o arsură, să vedem ce probleme are, sper să-l am pe teren cu Craiova"
Laurențiu Reghecampf, antrenor FCSB

"Nu mă așteptam niciodată să batem la un asemenea scor. Uite că Reghe a avut dreptate când a zis că face o echipă de forță maximă în play-off. Uite că se vede clar acum cât de mult alergăm, alte echipe sunt deja obosite"
Gigi Becali, patron FCSB

"Am venit după o perioadă foarte grea, e o bucurie foarte mare că am reușit să marchez, iar golul acesta o să-mi dea putere să revin și mai puternic. O să muncim din ce în ce mai mult pentru că trebuie să ieșim campioni"
Florin Tănase, atacant FCSB

"Nu-mi vine să cred... Am impresia că  mi-a pus unu' o lumânare, dar mi-a pus-o invers. Niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva în cariera mea de până acum. Am două meciuri proaste și îmi cer scuze tuturor colegilor mei pentru ce-am făcut"
Cristi Săpunaru, fundaș Astra

"De un an de zile mă lupt cu Talpan și nimeni nu m-a băgat în seamă. Uite că-l mai cheamă și pe el la raport. O să vadă el că o să fac cerere în instanță și-o să-i anulez toate mărcile alea pe care se laudă el că le are, că nu le folosește pentru fotbal. Talpanică o să ajungă pe mâna lui Șumudică"
Gigi Becali, patron FCSB

INBOX

  • Șumudică și-a chemat toți jucătorii la margine în minutul 12 și-a început să țipe la ei și să le transmită un mesaj mobilizator după reușita lui Alibec. Antrenorul a fost fluierat de steliștii prezenți în tribună.
  • Melodia "Maria" a celor de la Scooter  a redevin un hit pentru FCSB. Imnul neoficial de acum mai bine de 10 ani s-a auzit aseară la începutul meciului, dar și după goluri.
  • Pentru prima dată în ultima vreme, patronul campioanei, Ioan Niculae, a fost prezent la un meci în deplasare. Acesta a stat la lojă alături de Budescu. De la meci n-au lipsit Contra și Mutu.
  • Horațiu Feșnic a avut o mare greșeală de arbitraj în minutul 42, la scorul de 3-0, când n-a dat un penalty clar pentru FCSB după ce Gnohere a fost secerat în careu de portarul Iliev.

fcsb astra 3 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
tonyys
tonyys  •  07 Aprilie 2017, 12:36

Alibec merita 10 - 2 goluri si o pasa de gol in 30 de min. nici macar Messi sau Ronaldo nu reusesc. Sapunaru e praf si pulbere -cu indulgenta ar merita 1, doar habarnistul daum il vede titular la nationala.

drdr3
drdr3  •  07 Aprilie 2017, 11:07
Postat de dinamo_fan pe 07 Aprilie 2017, 10:15

ai zis sa te umplii *** *** *** inca de dimineata ca sa-ti mearga bine toata ziua. de fapt fara trofee Dinamo a facut cele mai reusite coregrafii din Romania in ultimii ani. regula de baza se aplica stelei..unde sunt trofee sunt arbitrii si sunt si suporteri. un adevar mai mare nu exista in liga 1. de fapt asta e adevarul care va guverneaza intreaga existenta. 3 meciuri din 4 cu arbitrii in spate, sunteti jenanti.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

larisa_i
larisa_i  •  07 Aprilie 2017, 10:28
Postat de dinamo_fan pe 07 Aprilie 2017, 10:15

ai zis sa te umplii *** *** *** inca de dimineata ca sa-ti mearga bine toata ziua. de fapt fara trofee Dinamo a facut cele mai reusite coregrafii din Romania in ultimii ani. regula de baza se aplica stelei..unde sunt trofee sunt arbitrii si sunt si suporteri. un adevar mai mare nu exista in liga 1. de fapt asta e adevarul care va guverneaza intreaga existenta. 3 meciuri din 4 cu arbitrii in spate, sunteti jenanti.

Probabil esti *** si n.ai vazut ca Steaua a avut un penalty clar. Cat despre offside.ul nesemnalizat la Astra, SINGURA greseala in favoarea Stelei, craiovenii erau sa dea gol dintr.un mare offside nesemnalizat in ultimul meci cu Steaua. Da parca asa ziceati si de Viitoru, crety neilor, ca face blat cu Steaua. Looserilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează