FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO 0-3

VIDEO “Cîinii” cu colţi de argint » Euroexecuţiile roş-albilor au produs aseară o victorie savuroasă pentru Dinamo, 3-0 cu Petrolul

Grozav l-a învins aseară pe fostul lui coleg de la Petrolul, Pecanha, și a ajuns la 4 reușite în tricoul lui Dinamo, în acest retur
Grozav l-a învins aseară pe fostul lui coleg de la Petrolul, Pecanha, și a ajuns la 4 reușite în tricoul lui Dinamo, în acest retur

Articol de - Publicat sambata, 23 mai 2015 00:00

Dinamo a pus zgardă "lupilor" pe "Ilie Oană", aseară, după un meci cu goluri şi ratări spectaculoase.

Două atingeri de clasă au adus un avantaj consistent "cîinilor" încă din prima parte, iar reuşita măiastră a lui Grozav a semnat o victorie relaxantă a lui Dinamo la Ploieşti.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mai întîi, Gavrilă (28) a dovedit că are în repertoriu şuturi imprevizibile şi creative ce s-au tradus printr-un supergol, şut de la marginea careului, la vinclu. Fără a mai pierde timpul, Bunoza a luat o fază pe cont propriu, mai încercase şi înainte, doar că acum a mers şnur, i-a pasat lui Elhamed (30), care nu l-a iertat pe portarul dorit de "cîini". Roş-albii erau să încheie repriza en fanfare, dar Gavrilă (40) a fost la o palmă de dublă.

"Lupii" au rămas cu transversala

Ploieştenii anesteziaţi încă de golul lui Voiculeţ de la Tîrgu-Mureş şi ceea ce a urmat după au oferit o replică palidă. Totul previzibil. Nepomuceno (21) a driblat frumos, dar mingea a refuzat cadrul porţii. Astafei (36) cu capul, din poziţie bună, a ratat, semn că încă mai suferă de "sindromul Mureş".

Reluarea din întoarcere, din minutul 47, l-a logodit cu ghinionul. Gavrilă (48) a demonstrat că-i este mai greu din faţa porţii decît din afara careului. Fai (73) a făcut tumbe la o aruncare de la margine, semn că elevii autoexilatului Rednic au simţit că prada nu le poate scăpa.

Satli (76) a fost mîngîiat de neşansă, la un şut superb, bara fiind aliatul "cîinilor". Încă o dată transversala şi-a făcut datoria pentru Dinamo, la șutul lui N'Koyi (78), reluare artistică, pe spate, fără efect pe tabelă. Meciul a fost încheiat de o execuţie grozavă a lui Gicu, iar ploieştenii l-au aplaudat pe fostul lor idol.

Declarația zilei

"Am văzut că CFR și-a luat punctele înapoi și a ajuns pe locul 3. D-asta e fotbalul frumos" :)
Gheorghe Grozav, mijlocaș Dinamo

8 înfrîngeripe teren propriu a bifat Petrolul în acest sezon, la fel ca în sezonul 2011-2012, cînd a revenit în Liga 1

"Continuă situația de criză la Petrolul. Diferența a fost făcută de calitatea individuală a jucătorilor. La ora aceasta, echipa noastră reprezintă un organism policefalic fără suflet"
Valentin Sinescu, antrenor Petrolul

"Nu știu dacă voi mai continua la Ploiești, n-am discutat nimic despre acest lucru cu cei din conducere. Dacă nu mai sînt bani pentru salariul meu, atunci voi pleca"
Mohamed Tchite, atacant Petrolul

"A fost un meci frumos, o partidă disputată într-o atmosferă extraordinară. Petrolul nu o să dispară, e o echipă de tradiție. Trebuie să-mi rezolv situația cu Terek. Vreau să joc, la Groznîi sau în țară, nu contează"
Gheorghe Grozav, atacant Dinamo

"Locul lui Dinamo nu e pe locul 7. Degeaba ieșim din insolvență dacă nu reușim să ajungem în fruntea clasamentului. Vrem să cîștigăm în ultima etapă, cu Astra, să terminăm sezonul cu fruntea sus"
Bogdan Gavrilă, mijlocaș Dinamo

Rednic şi-a ţinut cuvîntul

Ploieştenii n-au gustat afrontul plecării lui Mircea Rednic de la Petrolul la Dinamo, au taxat cu apostrofări revenirea "Puriului" pe stadionul "Ilie Oană". Totuşi, antrenorul de 53 de ani şi-a ţinut promisiunea: nu a stat aseară pe banca tehnică a roş-albilor, fiindcă promisese cînd a plecat de la Ploieşti că nu va veni în acest sezon ca adversar al "lupilor" pe "Ilie Oană". Rednic a stat la lojă, comunicînd de acolo la pauză cu membrii staff-ului.

Protest

Galeria Petrolului a refuzat să stea în peluza în care a lăsat doar bannere "dedicate" şefilor şi jucătorilor ploieşteni: "Ne-ai distrus echipa, ai mai dat un tun! Îţi urăm de bine, grijă la săpun", "Andi pleacă, Capră pleacă, conducători pătaţi, vindeţi şi plecaţi!", "Nimic nu mai jucaţi, dar zeci de mii visaţi", "Ne dorim un club curat, de aceşti conducători scăpaţi!". Fanii au fost
răsfiraţi pe întreaga arenă.

Inbox

  • Banner cu tentă al Peluzei Sud dinamoviste: "Walter, întoarce-te acasă!". Fost la Dinamo şI la Petrolul, Florian Walter a fost dat în urmărire internaţională.
  • Nicolae Grigore a revenit în primul 11 al dinamoviştilor, prima dată după meciul jucat la Pandurii (2-3), pe 28 aprilie.
  • Luni seară, la pub-ul clubului ploieştean, va fi o licitaţie, obiectul fiind un tricou cu autografele fotbaliştilor prahoveni. Totul pentru o cauză nobilă, ajutorarea lui Costel Enache, ex-mijlocaşul Ceahlăului, al cărui fiu se tratează de o boală rară.

petrolul dinamo 0 3

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
kurisuchian
kurisuchian  •  23 Mai 2015, 16:28

Auzi la ei, "sindromul mureș". Nu se lasă "meseriașii"...

lssah_ss
lssah_ss  •  23 Mai 2015, 10:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează