FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

REMEMBER Dan Negru a povestit o întâmplare șocantă cu Gheorghe Hagi: „Omul stătea și mă aștepta în parcare! Lucrul ăsta...”

Dan Negru și Gheorghe Hagi în studioul GSP
Dan Negru și Gheorghe Hagi în studioul GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 februarie 2023 11:12 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 11:41

Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori TV din România, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu", în 2020.

Dan Negru a vorbit despre legăturile sale cu sportul, a dezvăluit că tatăl său a fost antrenor de fotbal în Timișoara, dar și cum a mâncat bătaie după un meci cu Dinamo de acum 35 de ani. Mai mult, Dan Negru a povestit un episod neștiut cu Gică Hagi, considerat cel mai mare fotbalist român din toate timpurile.

Dan Negru: „M-au prins dinamoviștii pe o stradă și mi-au dat niște pumni”

- Dane, care sunt legăturile tale cu sportul?
- Eu am făcut baschet. Tata era antrenor de fotbal, în Timișoara. Tata antrena o echipă din Divizia C și mergeam mult cu el la fotbal. Tata era mare, mare, apropiat de fotbal.

- Și uite că nu s-a lipit de tine fotbalul.
- Îmi amintesc că, în ultima perioadă a vieții lui, internat la Spitalul Fundeni, profesorul Sinescu era șocat de cum se poate uita la orice meci de fotbal. Îi plăcea fotbalul, dar eu n-am fost un bun fotbalist.

- Dar mergeai la meciuri!
- Da! Am ajuns prin '87-'88 să umblu prin galeria lui Poli. M-am lăsat de asta când am luat bătaie de la galeria lui Dinamo. Când veneau la Timișoara era ca în Fâșia Gaza. Îmi amintesc meciul ăsta că a fost scandal mare. Eram un puști. Din momentul ăla ai mei nu m-au mai lăsat să mă duc la meciuri.

- Erai ultras, ultras?
- Aveam fular violet, eram pe strada Naturii unde m-au fugărit și m-au bătut. M-au prins de la spate și mi-au dat niște pumni. Lucescu i-a amenințat pe timișoreni cu retrogradarea. E o legendă! Pe vremea aia Timișoara avea galerie puternică și trăia din fotbal. Și ar putea și azi pentru că respiră fotbal. E trist că un oraș ca Timișoara nu are echipă de fotbal. E dramatic!

- Care e cel mai mare fotbalist român?
- Eu îi iubesc p-ăia pe care i-am prins. Tata îl iubea pe Dobrin, eu l-am prins pe Gică Hagi. După mintea mea Hagi e magia, de departe... M-a impresionat Hagi și ca om, nu doar ca mare fotbalist.

„Lui Gheorghe Hagi i se potrivește alt cuvânt decât modestia ...”

- Gică este un om adevărat, ai dreptate!
- Dumnezeu mi-a dat posibilitatea să-l întâlnesc adeseori pe Gică Hagi. Și să vă povestesc o întâmplare despre omul Hagi. Am filmat Next Star, emisiunea cu copii.

- Da, da, o știu.
- L-am sunat pe Gheorghe Hagi să vină la Next Star, să fie invitat. Am stabilit cu el o oră, dar filmările mele la o altă emisiune s-au prelungit și am ajuns abia după 40 de minute la telefon. Aveam apeluri ratate de la el și l-am sunat: „Îmi cer scuze, nu am putut răspunde, filmam". Omul stătea și mă aștepta în parcare! Lucrul ăsta... 

- Adică te-a așteptat numai ca să ajute un copil!
- Da, iar eu am întâlnit oameni care dacă nu intrau la oră fixă: „Gata plec, plec, plec!". Oamenii care nu înseamnă nimic, iar Hagi este o legendă. Un om care are o putere financiară, cu atâta influență .. și a avut răbdare, și a așteptat! Lui i se potrivește alt cuvânt decât modestia. Smerenia!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Culise neștiute după arestarea lui Gică Popescu: „M-au întrebat dacă le dau voturile! Mă gândeam că Burleanu e altul care bate câmpii”

EXCLUSIV După 23 de ani, Ionel Dănciulescu rupe tăcerea: „Clubul m-a vândut împotriva voinței mele! Nu mi-am dorit să plec”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
dobrin
dobrin  •  14 Februarie 2023, 00:42
Postat de cpt.ahab pe 10 Februarie 2023, 13:59

Hagi trebui înjurat pentru că e (a)român și a făcut enorm pentru fotbalul românesc. Românii trebuie să se ploconească în fața lui Messi, Ronaldo, Zidane, Maradona, Pele etc. Dar nu în fața conaționalului lor, un jucător apreciat de către străini, așa cum sunt apreciate cam toate valorile acestei țări. Trist popor, cu coloană din gelatină...

Pai de... tipic/atipic, moral/amoral, simetric/asimetric, sincron/asincron, roman/aroman :)))))))

22cea
22cea  •  11 Februarie 2023, 20:18

Articol care a aparut in 2020 , priceless gesepeule .

10iul73
10iul73  •  11 Februarie 2023, 18:25
Postat de John_Doe pe 11 Februarie 2023, 10:09

Nu înțeleg de ce nu e șters un text ca cel de mai sus! E discriminare pură, vorbește despre "superioritatea" oamenilor dintr-o anumita zonă și despre faptul ca locuitorii altei zone sunt oameni inferiori. E de manual! Dacă scria lucrurile astea despre un anumit popor, îi trimiteati politia la ușa!

Corect..

Vezi toate comentariile (27)
Comentează