FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - OȚELUL 1-2

VIDEO Durere înecată în lacrimi » Oțelul a întors incredibil soarta partidei în repriza secundă, iar ASA a ratat titlul

La final, N'Doye l-a consolat pe Gorobsov
La final, N'Doye l-a consolat pe Gorobsov

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2015 00:00

Tîrgu Mureș n-a reușit să cîștige pe teren propriu, deși a condus la pauză cu 1-0.

Fotbalul naște pasiuni nebănuite! Atît de neașteptate încît îi ia prin surprindere chiar și pe cei care le trăiesc. În urmă cu 10 luni, mureșenii sperau ca echipa orașului să reușească să se salveze de la retrogradare, acum visul e altul: să vină titlul în oraș.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Speranță

E ora 18:00 și lumea începe să curgă spre stadion. Orașul se golește, se văd doar tinere domnișoare, absolvente de liceu ce merg la bal. Băieții cam lipsesc, drumul lor e în partea cealaltă, merg să vadă partida cu Oțelul, cu inima plină de speranță.
Un tren trece prin apropiere, iar mecanicul de locomotivă, cu siguranță microbist, sună din goarnă ca un veritabil șef de galerie. Lumea îl aplaudă.

Aici, pe malul Mureșului, termenul de ultras nu-și are locul. La meci vin toți, cu mic, cu mare, cu bunici și cu nepoți. Stadionul se umple, atmosfera e incendiară, deși afară nu sînt mai mult de 10 grade. De întîlnirea Stelei se vorbește și nu prea: "Noi să batem, apoi vedem ce-o mai fi".

Extaz

Începe! Pulsul urcă, sînt ultimele 90 de minute ale sezonului, ultimele șanse ca minunea să se întîmple. Fiecare atac al favoriților urcă decibelii, orice intervenție sau pasă frumoasă e însoțită de urale și fiecare șut spre poartă e urmărit fără respirație.

Bumba zburdă pe teren zici că e Plușenko pe gheață, iar Solomou, amețit de micuțul adversar, se lasă păcălit și arbitrul dictează penalty. Mureșan ia balonul și trimite cu sete, un șut în care a pus parcă toată dorința de triumf a mureșenilor. Stadionul explodează!

Privirile se mută pe ecranele tactile ale telefoanelor: "Cît e la Iași? 0-0?". E bine, la scorurile astea sînt campioni, ei, care la startul sezonului nici nu erau luați în calcul. Matematic retrogradați, gălățenii joacă doar din inerție.

Doar Cernat mai are chef. Are și motivație: dacă ajunge la Steaua, ar vrea să joace în Liga Campionilor. E pauză și crainicul face anunțul. Cei care nu sînt în pas cu tehnologia află și ei scorul din Copou, urmează un nou strigăt de bucurie.

Agonie

E ultima repriză! Doar 45 de minute o desparte pe ASA de o performanță istorică. Spectatorii nu îndrăznesc să se gîndească la asta, știu că nu e totul terminat. Cedează însă cu 25 de minute înainte de final, cînd pentru prima oară se aude: "Campionii, campionii, ole, ole, ole!". Scandare cu ghinion, căci imediat Oțelul egalează prin Tudorie. Stupoare în tribune! Ciobotariu îl aruncă pe teren pe legenda N'Doye, așa cum i-a spus crainicul.

Speranțele revin, dar mingea nu vrea să mai intre în poarta Oțelului, deși mureșenii au două șanse uriașe! Marchează din nou oaspeții, totul s-a terminat! Visul frumos s-a spulberat, mureșenii rămîn cu mîndria că au reușit să aducă suspans într-un campionat pe care insolvența aproape că l-a mîncat. La final, spectatorii și-au aplaudat favoriții. Un gest de normalitate, însă unul tot mai rar în România de azi!

Emoții cu echipamentul

Oțelul a mers la Tîrgu Mureș cu un singur rînd de echipament, cel albastru, iar aceste lucru era să-i coste. Avînd în vedere că ASA are două feluri de echipamente, unul roș-albastru și unul alb-albastru, arbitrul a refuzat să îi lase pe gălățeni să evolueze în tricoul albastru.

Gazdele s-au oferit să le împrumute ele un rînd de tricouri, cele purtate de FCM Tg. Mureș în urmă cu doi ani, care sînt alb complet. Elevii lui Florin Marin au refuzat să le îmbrace, riscînd ca meciul să nu se mai desfășoare. Pînă la urmă, "centralul" Marius Bîrsan le-a dat voie moldovenilor să evolueze în echipamentul lor, cel albastru complet.

Dică a fugit

Nemulțumit că e neplătit, mijlocașul Emil Dică a plecat din cantonamentul Oțelului. El făcuse deplasarea la Tîrgu Mureș, însă a refuzat să mai joace. "Și-au bătut joc de noi! Sîntem neplătiți de 4 luni. Ne-au promis că o să ne luăm o parte de bani înainte de partida de la Tîrgu Mureș, dar n-am primit nimic. Nu am mai putut suporta umilința și am plecat", a explicat Dică.

"Ăsta-i fotbalul! Eu sînt credincios, am înțeles că nu putem lua titlul. Sînt mulțumit pentru locul 2, felicitări Steaua, e bine că măcar titlul rămîne în România!"
Ousmane N'Doye, mijlocaș ASA

"Am pierdut titlul, dar am cîștigat o echipă. E o performanță că am terminat pe 2, ne-am autodepășit. Am bătut de două ori fosta și actuala campioană. Am luat 44 de puncte din 51 posibile pe teren propriu"
Claudiu Maior, viceprimar Tîrgu-Mureș

"E cea mai tristă seară din cariera mea. E greu de digerat un astfel de moment. Dacă n-am învins Oțelul, înseamnă că n-am meritat să fim campioni"
Liviu Ciobotariu, antrenor ASA

"Nu doresc nici unui jucător să trăiască aceste momente! Ne reproșăm că n-am mai marcat, Oțelul a jucat degajat, noi nu, am ratat mult, probabil că am fost prea mult cu gîndul la meciul Stelei. Ne-am făcut-o cu mîna noastră! 10-12 jucători rămîn fără contract, eu vreau să continuu, dacă nu ne luptăm pentru evitarea retrogradării"
Gabriel Mureșan, mijlocaș ASA

"Atît ne-a dat Dumnezeu și Dumnezeu îți dă cît meriți! Rămînem cu satisfacția că am făcut din Liga 1 cel mai spectaculos campionat din lume. Am fost dezavantajați de arbitri, am mai avut un penalty"
Narcis Răducan, președinte ASA

"Mureșenii ne ziceau înainte de meci: «Chiar dacă o să jucați o să vă dăm 4-0!» și asta ne-a motivat mai mult. Au avut o grămadă de ocazii la 1-1 și puteau să cîștige ei titlul, dar au ratat, noi am marcat și aia a fost tot. Dacă Steaua a ieșit campioană, înseamnă că a fost mai bună"
Alexandru Tudorie, atacant Oțelul

"Ne-am făcut datoria ca la fiecare meci, încă o dată am demonstrat că n-am fi meritat să retrogradăm"
Florin Cernat, mijlocaș Oțelul

"Sînt trist pentru că am retrogradat, sînt trist fiindcă aveam mulți prieteni la Tîrgu Mureș cărora le-am luat titlul. Jucătorii Galațiului au fost eroi. Steaua a cîștigat campionatul fără glorie"
Ovidiu Burcă, manager sportiv Oțelul

2 egalurimai făcuseră acasă mureșenii în campionat în ediția 2014/'15, suferind aseară primul eșec din sezon. În rest, victorii pe linie

asa otelul 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Mai 2015, 21:49

burca esti un parlit si asa vei ramane toata viata ta !

liviuemil
liviuemil  •  29 Mai 2015, 20:11

FRF ar trebui sa se sesizeze: nu afost BLAT la meciul asta?????? Cei care tot vedeau blaturi, au fost chiori????

tonyys
tonyys  •  29 Mai 2015, 18:41

ndoye arata ca un pensionar obosit dupa cum arata are cel putin 50 de ani.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează