FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Florin Chivulete, despre debutul cu „cântec” din Divizia A: „Jean Pădureanu a intrat în cabină. Îi simțeam pe jucători cum freamătă”

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 februarie 2020 14:25

Florin Chivulete (55 de ani), fost arbitru internațional, a fost invitat vineri dimineață la GSP Live, unde a povestit mai multe momente din carieră în dialogul de o oră avut cu jurnalistul Costin Ștucan.

Chivulete senior a rememorat partida sa de debut din Divizia A, un meci cu cântec între Petrolul și Gloria Bistrița de pe 1 aprilie 1995, câștigat de „găzari” cu 3-2. Înaintea partidei, Chivulete a fost vizitat în cabină de Jean Pădureanu, fostul patron al Gloriei Bistrița, decedat în 2016. 

„Meciul meu de debut în Liga 1 a fost Petrolul Ploiești - Gloria Bistrița. Probabil că am fost dat acolo pentru a nu avea probleme la debut. Să fiu protejat. Îmi aduc aminte că domnul Jean Pădureanu a intrat în cabină și a zis: «Florine, îți urez succes. Te rog să nu-mi dai galbene pentru că am meci greu etapa viitoare». 

Probabil că trebuia să înțeleg că etapa asta nu e atât de grea. Meciul a fost incredibil. A fost 1-0, au egalat bistrițenii pe început de repriză a doua și prin minutul 70 l-au introdus pe Miszti. Era un tip cu chelie, îndesat, strong. A marcat un gol în minutul 72. Când s-a făcut 2-1 pentru Bistrița, a fost un moment de rumoare în joc, pe teren. Nu se vorbea nimic, dar îi simțeam pe jucători că freamătă

Simțeam ca și cum își spuneau că nu așa fusese vorba. S-a făcut minutul 82, iar băncile erau în clocot. Simțeam o tensiune nejustificată față de ce se întâmplase până atunci. 

În minutul 83, Zegrean, fundaș dreapta, face un fault urât în careu. Am dat 11 metri, fără probleme. Jucătorii de la Bistrița m-au înconjurat, deși era un penalty extrem de clar. Le-am zis: «Ce faceți, mă? Vedeți că bag mâna la cartonașe. Vă dau cartonașe că n-am ce să fac!». Deși Pădureanu mă rugase să nu dau galbene. 

Mă rog, s-a făcut 2-2 și vine minutul 89. Ataca Petrolul în valuri și nu intra mingea în poartă. În minutul 90, domnul Mironaș rade un adversar în careu și se face 3-2. Nu pot să vă spun că a fost un meci aranjat, dar vă spun că am simțit că ceva ceva nu s-a potrivit”, a spus Florin Chivulete, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Caseta meciului:

VIDEO Florin Chivulete, despre debutul cu „cântec” din Divizia A: „Jean Pădureanu a intrat în cabină. Îi simțeam pe jucători cum freamătă”

Cronica meciului: 

VIDEO Florin Chivulete, despre debutul cu „cântec” din Divizia A: „Jean Pădureanu a intrat în cabină. Îi simțeam pe jucători cum freamătă”

Vezi și: 

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă din perioada Cooperativei, cu Gheorghe Ștefan și un fost arbitru în prim-plan: „Ați plecat vreodată flămânzi de aici?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu2019
ovidiu2019  •  07 Februarie 2020, 17:10

*** Nu-i mai faceti reclama...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează