FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - CSMS IAŞI 1-1

VIDEO Fotbalul arbitrilor, nu al fotbaliştilor » Festival de decizii controversate la Chiajna - CSMS Iași 1-1

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Chiajna - CSMS Iaşi 1-1 a fost un festival de decizii controversate şi gafe de proporţii făcute de "centralul" Bârsan şi asistentul Oniţa.

Nimic n-a fost natural ieri la Chiajna. De la teren şi până la deciziile luate de brigada de arbitri condusă de Marcel Bârsan, meciul a fost influenţat decisiv de modul în care au fost judecate momentele importante ale confruntării:

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

FAZA 1: minutul 13
Roşu, da, penalty, nu!

Marcel Bârsan a luat o decizie extrem de importantă: a acordat penalty pentru gazde, la duelul dintre Frăsinescu şi Cristian Garcia, după care l-a şi eliminat pe stoperul Iaşiului. Hotărârea "centralului" bucureştean a venit destul de târziu, abia după ce s-a sfătuit şi cu asistentul de pe acea parte, Aurel Oniţa.

Ce spun reluările TV? Că fault a fost în afara oricărui dubiu şi cum Garcia scăpase singur, pe zonă centrală, cu Grahovac, cartonaşul roşu e corect acordat. În schimb, nu trebuia dat 11 metri fiindcă Frăsinescu îl împiedică pe atacantul argentinian în afara suprafeţei de pedeapsă.

Captura TV, făcută în momentul de final al faultului comis de ieşean, arată clar că nu se impunea penalty. Bârsan a fost delegat la acest meci după ce în etapa trecută a greşit grav la Viitorul - Steaua 1-3, când, împreună cu Lucian Rusandu, a inventat un penalty pentru Steaua şi n-a văzut henţul comis de Adi Popa la faza golului de 0-2.

captura11m

FAZA 2: minutul 50
Cristea trebuia eliminat

Brigada de arbitri a comis o nouă mare gafă. Andrei Cristea l-a călcat intenționat pe spate pe Odibe, după ce acesta căzuse, însă a scăpat fără să fie eliminat. Faza s-a petrecut la doar câţiva metri, sub privirea lui Aurel Oniţa, şi a atras o reacţie extrem de dură din partea stoperului nigerian, care i-a cerut socoteală atacantului Iaşiului.

cristea

FAZA 3: minutul 59
Milevski, eliminare corectă?

Atacantul Chiajnei a fost eliminat la numai 2 minute şi 49 de secunde după ce a fost introdus pe teren de Falub. Bârsan i-a arătat cartonaşul roşu, imputându-i faptul că l-a lovit cu palma pe Mitici.

Decizia arbitrului pare una exagerată, chiar dacă şi reluările demonstrează să ucraineanul îi dă cu mâna peste faţă mijlocaşului sârb. "Cert e că Milevski vrea să-l lovească şi o face într-o zonă sensibilă a feţei pentru Mitici. Aş înclina să-i dau dreptate arbitrului", a comentat Constantin Zotta.

faza chiajna2

FAZA 4: minutul 70
Iaşiul merita un penalty?

Oaspeţii au cerut să li se acorde şi lor un 11m la duelul dintre Niasse şi Bole. Mijlocaşul maghiar controla balonul, iar după ce a intrat în careu, Niasse i-a pus mâna în gât şi l-a împiedicat să avanseze. Bârsan n-a fost sigur pe el, l-a căutat din priviri pe asistentul Oniţa, care n-a schiţat niciun gest, astfel că "centralul" a lăsat jocul să continue. "Niasse îi pune mâna în gât, e penalty", a concluzionat Zotta la Dolce.

faza chiajna

383 de minuteconsecutive fără gol primit a legat portarul Chiajnei între minutul 85 al meciului cu Voluntari, când a luat gol de la Achim, pe 28 februarie, şi minutul 18 al întâlnirii de aseară, când l-a învins Andrei Cristea. Între timp a închis poarta în 4 jocuri consecutive

3 golurişi 3 pase de gol are Andrei Cristea în tricoul Iaşiului în cele 7 meciuri pe care le-a jucat în 2016

chiajna csms 1 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  31 Martie 2016, 12:55

In sfirsit un titlu care ilustreaza starea de fapt din fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează