FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 3-1

VIDEO Goluri fantastice marcate de Sînmărtean&Keşeru! » Părăsită de fani, trupa lui Costel Gâlcă a cîştigat clar cu Mediaşul: 3-1

Keșeru, după execuția magnifică de la 3-0 // Foto: Alex Nicodim
Keșeru, după execuția magnifică de la 3-0 // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 13 septembrie 2014 10:58

Cei doi jucători de superclasă au rezolvat victoria şi au făcut un spectacol de zile mari în repriza secundă.

Gică Hagi a spus acum cîţiva ani: "Atenţie, cine vine la Steaua şi nu înţelege că nu poţi doar să cîştigi, fără să faci spectacol, nu va cîştiga niciodată suporterii pretenţioşi din Ghencea!".

Probabil că Gâlcă ştie bine acest lucru, motiv pentru care a intrat pe teren cu capul în pămînt. Ruşinat poate de ultimele rezultate, de eşecul din Ligă şi de tribunele dezolante. Fanii, vorba "Regelui", nu ţin cont neapărat de clasament, unde Steaua împărţea primul loc, înaintea etapei, cu Astra şi au preferat să nu vină la stadion.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Assist Luci, gol Cleo
Gâlcă şi-a zis că trebuie să facă o echipă ofensivă şi l-a pus pe Sînmărtean lîngă singurul închizător, iar în atac a mizat pe tandemul Keşeru-Rusescu. În ciuda liniştii din tribune, partida a început cu nerv pentru Steaua. Cu un Sînmărtean într-o dispoziţie fantastică, ceilalţi fotbalişti de pe teren par corijenţi la toate capitolele tehnice. Aşa a fost şi în minutul 12, cînd doar dintr-o fentă de corp şi o execuţie rapidă, Sînmărtean i-a oferit lui Keşeru un assist perfect.

Arla a păstrat 1-0
Meciul putea fi închis după un sfert de oră, cînd Rusescu şi-a amintit că a fost cîndva fotbalist, a făcut o preluare cu călcîiul şi a şutat direct, dar Pleşca i-a blocat un gol la revenire. Abia din acest moment, oaspeţii au început să se trezească şi să pună probleme. Figliomeni şi Buziuc au lucrat o fază spectaculoasă, însă Arlauskis e achiziţia verii în Ghencea şi a avut un reflex providenţial (30). Pauză, rămîne 1-0.

Eurogol Sînmărtean
Cu doar 1-0 pe tabelă, Steaua şi-a zis că trebuie să respecte vorbele lui Hagi pentru a-şi putea aduce înapoi ultraşii. Şi de la cine altcineva putea spera să facă spectacol dacă nu de la Sînmărtean?

Fostul vasluian a bătut un corner în care a pus tot efectul din lume, Pleşca s-a lăsat vrăjit de glezna fină a lui Lucică şi a privit cuminte cum mingea muşcă din bară şi se opreşte în plasă. 2-0 şi tribunele au început să învie.

Gol de Champions Keşeru
Şi cum o seară perfectă avea nevoie şi de un happy-end pe măsură, celălalt fotbalist, cu F mare, din echipa Stelei şi-a zis că e nevoie de o execuţie care măcar să arate de Champions League, dacă tot s-a ratat accesul în această competiţie.
Keşeru a marcat un gol care iese gol şi pe PlayStation: preluare scurtă cu spatele la poartă şi şut direct din întoarcere, fix în vinclul unui Pleşca neajutorat: 3-0!!!

Ovaţii pentru Sînmarţian
La 3-0, Steaua şi-a permis luxul de a primi un gol, Llullaku marcînd de lîngă Luchin, dar şi de a-l schimba pe Sînmărtean, moment în care cei 3.000 de spectatori au uitat de toate nereuşitele din ultimele săptămîni şi l-au ovaţionat în picioare vreme de zeci de secunde.

Dovada că, în Ghencea, fotbaliştii de rasă sînt apreciaţi, iar Sînmărtean chiar e fotbalist! Fără el pe teren, Steaua a pierdut calificarea în Ligă la Sofia, cu el în echipă aseară a mirosit din nou parfumul fotbalului-spectacol şi e gata pentru noi provocări.

Aalborg, joi, apoi Petrolul, Astra, Dinamo Kiev. Sînmărtean să fie apt, altfel parfumul Stelei n-are miros!

9 goluri a marcat Keşeru în actualul campionat, fiind lider la acest capitol. Următorii sînt Tade (6) şi Tamuz (5)

6 pase de gol a dat Sînmărtean în actualul sezon, fiind pe primul loc între jucătorii Stelei

"Pleşca a prins o zi catastrofală, chiar le-a cerut scuze colegilor pentru gafele pe care le-a făcut. Dacă am fi egalat la ocazia lui Buziuc, altfel se scria istoria meciului" (Cristian Dulca, antrenor Gaz Metan)

"Sînmărtean are o calitate tehnică extraordinară, nu sînt mirat că a marcat direct din corner, orice e posibil la el fiindcă este foarte, foarte bun. Tănase nu va putea juca nici joi, cu Aalborg, dar îl vom avea pe Varela. Sînt foarte mulţumit de Rusescu" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Am greşit la golul lui Sînmărtean, îmi pare rău că am făcut această eroare, dar reuşita lui Keşeru, la 3-0, e o execuţie deosebită, nu cred că aveam ce să fac" (Răzvan Pleşca, portar Gaz Metan)

"Reuşita de 2-0 e una întîmplătoare, am vrut să centrez cît mai bine, nu să dau gol, dar dacă a ieşit, a fost perfect" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

"Normal că Rusescu are mai puţine kilograme, păi, ăia de la Sevilla te aleargă şi te ţin în saună pînă dai jos tot ce ai surplus" (Basarab Panduru, la DolceSport)

633697-steaua-gaz-metan-3-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Ofsaid la 1-0?
Steaua a marcat în debutul meciului, însă faza ridică mari semne de întrebare dacă a fost sau nu ofsaid la Keşeru. Nici măcar reluările TV nu arată în mod clar dacă asistentul Adrian Popescu a luat decizia corectă că n-a ridicat fanionul. Mai degrabă, în momentul pasei lui Sînmărtean, pare că atacantul roş-albaştrilor e puţin în ofsaid.

Boicotul fanilor
Ratarea calificării în grupele Champions League a produs ruptura dintre echipă şi suporteri. Aseară, ultraşii de la Peluza Nord au venit în număr extrem de redus la stadion, în timp ce cei de la Peluza Sud n-au afişat nici un banner şi nici un steag şi nici nu şi-au încurajat favoriţii. Mai mult, cu cîteva secunde înainte ca Steaua să deschidă scorul prin Keşeru, aproape toţi fanii de la Sud au plecat acasă!

Gazdele au avut penalty
În minutul 18, "centralul" Robert Dumitru a judecat greşit o fază în care Steaua trebuia să primească un 11 metri. Sînmărtean a vrut să centreze în careul advers, însă Buzean a oprit mingea cu mîna, care era depărtată de corp. Arbitrul a lăsat jocul să continue, însă decizia corectă era penalty pentru "militari". În schimb, în minutul 43, la duelul Rusescu - Mujdragici, atacantul a căzut şi a solicitat 11 metri, însă a încasat "galben" pentru simulare. Decizie corectă a lui Dumitru.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
mathed
mathed  •  14 Septembrie 2014, 10:38

Credeti ca Sanmarteqan a vrut sa fie gol?

phantom13
phantom13  •  13 Septembrie 2014, 21:51

3000 de spectatori??? mincinosilorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! mai mult de 400 NU AU FOST. numai mi/oare aservite prin presa

robert1205
robert1205  •  13 Septembrie 2014, 14:34

Sînmărtean e magnific,e cel mai bun. Sigur e accidentat la meciul cu Ungaria zice PITURCA. Ce bun la nationala ar fi i-ar da cap in cap pe greoii fotbalisti maghiari, ar fi macar spectacolul garantat cel 50000 de fani.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează