FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSMS 1-1

VIDEO Marca Marica » Steaua a pierdut din nou puncte prețioase, dar Ciprian a dres un pic seara proastă a campioanei: 1-1 cu CSMS Iași

Marica a făcut ieri cel mai bun meci al său în tricoul Stelei
Marica a făcut ieri cel mai bun meci al său în tricoul Stelei

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 februarie 2016 00:00

Ciprian a dres un pic seara proastă a campioanei. Iașiul ratează prima participare europeană din istoria orașului și merge în play-out.

O parodie pe stadionul lui Dobrin. Umor negru în fața imaginii "Gâscanului" afișate la tribuna oficială: fotbaliști bine cotați și excelent plătiți împing mingea înainte fără să priceapă ce ar trebui făcut cu ea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Marica se întoarce și trage peste poartă. Chipciu pătrunde, de fapt, acțiunea e doar în mintea lui, Crețu îi apare în față și îi pune contră ca unui orb! Alex e cap de linie în majoritatea acțiunilor campioanei, întotdeauna frustrat și cu capul în pământ.

Nici un pic de imaginație

Steaua pornește pe contraatac, e una dintre rarele scene în care Iașiul îi permite adversarului să fie reactiv, moldovenii coboară de obicei și așteaptă ei ocazii să surprindă. Faza se transformă brusc. Atac pozițional ar fi termenul din limbajul tehnic.

În realitate, Adi Popa plictisește și enervează tribunele cu o pasă în spate, când coechipierii și spectatorii așteptau ca mijlocașul mic și cu sprint bolovănos să accelereze un pic acțiunea. E "ziua cârtiței" îmbrăcate în roșu și albastru, acțiunile se tot repetă și seamănă între ele chiar dacă opțiunile mai variază.

Pintilii și Filip ar trebui să dezvolte atacurile Stelei. Un stoper și un fundaș stânga reprofilați sunt creatorii jocului campioanei României!

Sânmărtean e adevărata marcă lipsă. Glezna lui e absența cea mai concretă din schema pe care o folosește Reghecampf. Steaua, FCSB sau FCSP, construcția arată groaznic! Atitudinea adversarului subliniază că Reghe nu are pe teren un fotbalist îndeajuns de creativ.

Moldovenii fac același lucru de un an și jumătate, din clipa când Nicolo Napoli a preluat echipa. Italianul e un Simeone al Ligii 1 și formația lui se comportă precum Atletico Madrid. Sigur, la o scară minusculă față de creația blindată care surprinde Primera și Champions League de trei, patru ani.

Maricaaa!

Țigănașu, Ciucă, Mihalache, Vasile Gheorghe sunt nume pe care nimeni nu ar fi surprins să le găsească de mâine în casetele de "B". Sub comanda lui Napoli arată împreună ca o apărare aproape perfectă.

Steaua nu găsește scânteia care să crape un bloc pe care italianul l-a așezat pe iarbă la fel de disciplinat ca pe tabla magnetică din vestiar. Niciun jucător ieșean nu face ceva neprevăzut, jocul lor e cel mai simplu posibil. Campioana nu-și permite să joace la fel!

Un nume mai mare decât toate ale Iașiului la un loc rupe monotonia.

Marica avansează pe centru cu o combinație de 10 la sută talent și 90 la sută orgoliu de fotbalist mare ajuns deasupra Recycle bin, se pierde la un moment dat în propriul efort, dar Stanciu îi preia ideea și adaugă un pic de energie pentru 1-1.

Primul moment de campioană! Iașiul marcase întâi. Un gol clasic pentru CSMS: Cristea a aruncat mingea în fața porții și Golubovici a trimis-o în poartă din alunecare. Bosniacul e atacantul cel mai dispus să se sacrifice, din tot campionatul.

La 1-1, Napoli riscă, ridică de pe bancă fotbaliști de atac. Culmea, acum se retrage Steaua! Campioana e la marginea careului propriu și degajează haotic. Reghecampf face și el schimbări, dar îl lasă pe teren pe Chipciu, chiar dacă Alex are o seară mizerabilă.

Andrei Cristea ratează singur cu Niță! Balaj fluieră și lasă câte un punct să pice în dreptul fiecărei echipe. Inutil. Steaua nu se alege cu nimic, se târăşte spre play-off. Iașiul se trezește din visul european.

Chipciu înjurat non-stop

Alexandru Chipciu nu reuşeşte să se împace cu suporterii campioanei, iar la meciul de ieri, de la Piteşti, a fost înjurat tot timpul de fanii Stelei din Trivale. Chipciu a fost luat în colimator încă de la încălzire, atunci cînd a fost apostrofat de cei de la tribuna I, în timp ce Ciprian Marica a fost aplaudat la scenă deschisă. Injuriile către mijlocaş nu s-au oprit nici în timpul meciului, el fiind fluierat aproape de fiecare dacă cînd atingea mingea.

Petrea scandal cu Napoli

Antrenorul secund al Stelei a avut pe durata primei reprize un schimb dur de replici cu Nicolo Napoli! Antonio Petrea s-a ridicat nervos de pe bancă şi s-a repezit spre tehnicianul italian protestând în direcţia acestuia. Observând scandalul între cei doi, Reghecampf a intervenit şi l-a calmat pe Petrea. Şi Reghecampf a avut un moment de furie, după o pasă greşită a lui Filip, a luat sticla de apă şi a aruncat cu ea nervos spre bancă.

"Ce a reușit să facă Napoli cu acești jucători este un miracol! Am dominat-o pe Steaua, păcat că a ratat Andrei Cristea acea ocazie. Asta e, îi felicit pe toți, efortul lor a fost fantastic!"
Florin Prunea, președinte CSMS Iași

"Mă așteptam ca suporterii să ne susțină mai mult, nu credeam că ne vor huidui, ca pe final. Sper să fim tratați mai bine în play-off și să ne descurcăm și noi mai bine"
Gabriel Enache, fundaș Steaua

"Suntem dezamăgiți. Pregătiserăm foarte bine meciul și am fost determinați, dar parcă nu ne iese nimic, iar adversarii au noroc mereu"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

"Când am văzut ce jucători a adus Steaua, am zis că e favorita principală la câștigarea campionatului. La cum joacă, m-am răzgândit. Are șanse, dar nu mai e favorita principală"
Gabi Balint, la DigiSport

Parametru Steaua CSMS
Posesie 61% 39%
Şuturi pe poartă 6 4
Şuturi la poartă 12 8
Cornere 9 5

 INBOX

  • Mihai Stoica a fost ieri la Piteşti şi a stat la tribuna oficială a stadionului "Nicolae Dobrin". Acesta s-a comportat ca un adevărat suporter atunci când Steaua avea o ocazie importantă.
  • Reghe şi rezervele campioanei au fost păzite ieri pe toată durata meciului de doi bodyguarzii care au însoţit echipa de la Bucureşti. Înainte şi după meci, antrenorul a avut un om care l-a flancat.

steaua csms 1 1

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
1904849899740178
Mos Gerila  •  02 Martie 2016, 03:09

ce atatea laude la adresa lui Napoli vom vedea la sfarsitul campionatului UNDE SE VA AFLA IASUL..vom vedea la anu daca mai prinde liga intai.

ottobraun
ottobraun  •  28 Februarie 2016, 13:01

in 10 meciuri a facut si *** o foarfeca din nimereala!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romelo777
romelo777  •  28 Februarie 2016, 11:52

marele postac marica e mult sub andrei cristea si golubovic!mai usor cu umflaciunile ptr un jucator care e expirat de doi ani!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează