FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PETROLUL 2-0

VIDEO Puncte şi de la capăt! » Rapid se impune în meciul cu Petrolul şi revine în lupta pentru titlu

Teixeira a fost lăudat la final de Lucescu jr.
Teixeira a fost lăudat la final de Lucescu jr.

Articol de GSP - Publicat luni, 12 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 martie 2012 11:36

Deşi a jucat mai slab decît în etapa trecută, cu U Cluj, cînd a remizat, Giuleştiul continuă să stea în coasta lui Dinamo şi a CFR-ului, animînd lupta la vîrf.

În primele 10 minute ale partidei de aseară, galeria Rapidului a fost mai activă decît toţi cei 11 jucători trimişi pe teren de Răzvan Lucescu. Bucureştenii au fost înghesuiţi, blocaţi şi hărţuiţi permanent de "lupii" prahoveni. "Capul" lui Melinte (12), scos spectaculos de Coman, a fost sirena de care aveau nevoie rapidiştii. Pumnii de la "oficială" au bătut puternic în plexiglasul de pe marginea terenului, iar Texeira s-a trezit din visare.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Ioniţă nu e Surdu
Nu acelaşi lucru i s-a întîmplat şi lui Surdu. Ex-stelistul dă senzaţia că nu ar putea marca nici dacă ar fi singur, singurel pe un teren de fotbal. Finul lui Răzvan a ratat o ocazie care i-a îmbătrînit instant pe toţi cei 5.000 de spectatori, atunci cînd l-a nimerit pe Gritti din 5 metri. Linares, un visător spaniol prin campionatul României, i-a oferit cadoul perfect lui Ioniţă, iar "neamţul" a marcat atunci cînd alb-vişiniilor le ardea buza mai tare. Restul reprizei a însemnat doar zbuciumul haotic al lui Surdu şi driblingurile lui Boudjamaa, "Micul Zidane" chinuindu-l crunt pe Marcos Antonio.

Surprize, surprize: Romică punctează! :)
Răchită a mutat ofensiv la pauză, dar schimbările sale nu au dat roade. Golul a venit tot în poarta lui Gritti. Bozovici a făcut o cursă perfectă pe stînga pe lîngă pionul Melinte, iar centrarea muntenegreanului l-a găsit perfect pe Surdu în careu. Ex-stelistul a nimerit de data asta plasa (54). Surdu i-a "făcut" gheata lui Bozo, mulţumindu-i pentru un "assist" ca la carte. Prahovenii au încercat să mai salveze ceva pe final, dar Coman a fost "înger", chiar şi în faţa coechipierilor, fiind mai tare încercat de Marcos Antonio decît de adversari. Pe final, giuleştenii s-au mulţumit să păstreze rezultatul, iar victoria îi ţine aproape de lider, de care-i despart doar trei puncte.

"Scorul corect trebuia să fie 3-0. Sînt supărat pe accidentarea lui Alexa. Din fericire, toate rezultatele din această etapă au avantajat Rapidul" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

De ce s-a cazat Petrolul la hotelul lui Copos » Răchită: "Cel mai bun raport calitate-preţ" 

Răchită a încercat să explice de ce petroliştii au dormit sîmbătă noaptea la hotelul lui Copos din Bucureşti, Crowne Plaza.

Rivalitatea veche dintre Petrolul şi Rapid nu mai contează precum în trecut. Deşi distanţa dintre Ploieşti şi Bucureşti e de 50 kilometri, antrenorul Valeriu Răchită a evitat să facă deplasarea în ziua meciului, iar prahovenii au venit în Capitală încă de sîmbătă după-amiază.

"Lupii galbeni" au şocat însă atunci cînd şi-au ales hotelul! Delegaţia petrolistă în număr de 30 de persoane s-a cazat la Crowne Plaza, stabiliment ce îi aparţine lui George Copos, patronul Rapidului, adversara de aseară! Răchită şi-a explicat alegerea: "Raportul calitate-preţ a fost cel mai bun din toate variantele pe care le aveam în Bucureşti!".

175 de euro costă cea mai ieftină cameră la Crowne Plaza în această perioadă, conform site-ului booking.com

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

A venit Sotelo, dar nu la meci

Ieri, a ajuns la Bucureşti atacantul argentinian Juan Sanchez Ignacio Sotelo (24 de ani). "Sînt extrem de bucuros, e un pas mare în cariera mea, voiam să ajung în Europa şi uite că am venit la un club mare. Vreau să cîştig multe trofee aici", a spus Sotelo. Vîrful trebuia să urmărească meciul de aseară din tribună, însă n-a mai ajuns în Giuleşti din cauza oboselii. Sud-americanul va efectua azi vizita medicală şi, dacă totul e în regulă, va semna cu Rapidul pînă în vară.

Iertat de eliminare
În minutul 25, mijlocaşul Dan Alexa a văzut un cartonaş galben şi e suspendat pentru meciul din etapa viitoare, cînd alb-vişiniii vor juca în deplasare cu Concordia Chiajna. E al 9-lea avertisment al sezonului pentru "Chirurg" şi de acum încolo fiecare avertisment înseamnă un meci în tribună. Opt minute mai tîrziu, Alexa putea încasa al doilea "galben" după o intervenţie energică la centrul terenului, dar a fost iertat de Colţescu.

Susţinere pentru Stoian
Înainte de primul fluier al lui Sebastian Colţescu, jucătorii Rapidului au intrat pe gazon cu un mesaj pe care se putea citi: "Susţinem andreistoian.com" . E vorba de o campanie de strîngere de fonduri pentru Andrei Stoian, un băieţel de doi ani şi nouă luni grav bolnav. El are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentul la o clinică din Viena.

Au rîs de Steaua şi Dinamo
Giuleştenii şi-au ironizat aseară rivalele din Bucureşti, afişînd mesajul: "Mai presus de rivalităţile voastre inventate, acest meci are cu adevărat tradiţie în spate". Liderii de galerie au explicat: "Acesta e unul dintre cele mai vechi derbyuri din România. Noi şi petroliştii ne-am respectat mereu".

Inbox
- Galeria Rapidului l-a felicitat aseară pe Nae Manea, care ieri a împlinit 58 de ani. Suporterii i-au scandat numele şi au afişat un banner.
- Deşi anunţase că va fi prezent în tribună aseară, Copos n-a mai ajuns. Patronul giuleştean a lipsit şi de la primul meci al anului, cel cu U Cluj (1-1), din runda trecută.
- Aşa cum Gazeta a anunţat, în lipsă de soluţii, Răzvan a fost nevoit să înceapă aseară pe Herea, aflat la primul meci ca titular după operaţia la menisc suferită în decembrie.
- Rapidiştii l-au contestat aseară pe Dumitru Dragomir, dar şi pe Mircea Sandu. Aceştia au scandat împotriva lor şi au afişat un banner ce reprezenta o pereche de cătuşe pe care scria: "LPF - FRF". Nu a lipsit nici "Mitică la brutărie".
- Daniel Pancu, recent revenit din Serbia, de la tratament, a fost aseară în tribună. Înaintea partidei, atacantul a mers în vestiar pentru a-şi încuraja colegii.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (57)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  12 Martie 2012, 21:48

Razvan trebuie sa schimbe ceva in jocul nostru.Au inceput sa devina previzibile pasele pe margine catre Deac si Surdu.Poate daca ar reveni Herea ca varf retras,cu libertate de miscare,am redeveni periculosi.

stancuvlad
stancuvlad  •  12 Martie 2012, 15:10
Postat de terminatorul2 pe 12 Martie 2012, 12:37

STEAUA nu are nevoie de popularitate cu zici tu , ea si-a cistigat-o in timp . Steaua este cautata de ziaristi si tv , la fel cum sint cautati actorii celebrii din US .

prietene...nu stiu ce apelativ sa iti gasesc....nebun...orb...inconstient (subiectiv e mult prea putin)....nu ma intereseaza cat de stelist esti.....trebuie sa ii cel putin una din ele ca sa mai sustii ca e normal ca echipa mai mereu pe 4 5 in ultimii ani si mai ales patronul ei sa fie discutati in proportie de 90 % in mass media....aparata si sustinuta mai mereu.... cat tot poporul vede grotescul si penibilul in care se scufunda echipa aia... sau ai putea fi unul din aia care striga "gigi,gigi" cand da interviuri pe langa stadioane...atunci situatia ta este mult mai grava decat ce am enumerat eu mai sus

denvery
denvery  •  12 Martie 2012, 14:05

< Bucureştenii au fost înghesuiţi, blocaţi şi hărţuiţi permanent de "lupii" prahoveni. > Ma gandesc oare la ce meci v-at uitat voi.... Citesc apoi articolul potrivit caruia portarul de la petrolul stia ca se va termina 2-0 (asta fiind motivul pt care a aparat mingea lui Surdu... ca sa nu se termine 3-0)... Citesc si articolul potrivit caruia Alexa trebuia eliminat si Rapid a castigat inca o data cu ajutorul arbitrilor (?!?)... Realizez astfel ca este inca una din zilele cand articolele sunt dictate de razboinicul luminii.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează