FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 2-1

VIDEO Tremură din toate încheieturile » Dinamo s-a îndepărtat de titlu, după al doilea eșec consecutiv, 1-2 la Botoșani, și are emoții mari privitor la play-off

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2016 00:00

Botoșaniul și Dinamo fac propagandă fotbalului spre poarta adversarului.

Curat ghinion pentru Mihai Roman! A lansat din nou o "torpilă" de la mare distanță, să fi fost vreo 30 de metri, doar că a nimerit bara. O fază similară celei din meciul cu Steaua, tot la Botoșani, când mijlocașul moldovenilor a lovit neșansa. "Câinii" au egalat situația: Palici a executat un corner, mingea a ajuns la Lazăr, care a centrat în careu, iar Marici (21) a reluat din plonjon în stâlpul din dreapta lui Iliev.

Click aici pentru VIDEO!

Luptând cu fantomele

Scăpați doar cu sperietura, moldovenii au dat lovitura cu ajutorul lui Romera (22). Spaniolul și-a înscris în proprie poartă după o centrare a lui Dimitrov și o tentativă a lui Elek de a da pe poartă sau a-i recentra lui Fulop. Ibericul l-a învins pe Brănescu, rămas fără replică. Până la pauză, botoșănenii au avut controlul meciului, doar că a lipsit lovitura decisivă. "Câinii" trec printr-o perioadă neagră, ceea ce s-a văzut și aseară. Jucătorii evoluează crispat, fără farmec, se tânguie în meci, așteptând o lovitură miraculoasă de la cineva, nu contează cine. Roti și Lazăr mai încearcă să schimbe ceva, aducând rapiditate fazelor. Palici e încă o umbră a fotbalistului impresionant din sezonul trecut, în timp ce Nemec pare că e sosia celui convocat la "naționala" Slovaciei pentru Euro.

Faza care a dinamitat meciul

Roș-albilor le-a revenit pulsul după golul elegant al lui Rotariu (52). Toate fazele periculoase ale "câinilor" s-au născut după situații statice, reușita venind la capătul unui corner. Roti ar fi putut fi salvatorul lui Dinamo. A scăpat în dreapta singur cu Iliev, după o nouă pasă a lui Lazăr, doar că a șutat prea slab. Și-a venit minutul 70. Duel în careul oaspeților între Palici și Elek, chiar sub ochii lui Rusandu la 3 metri de fază, iar arbitrul a dictat penalty. Ce-a fost la gura dinamoviștilor! Probabil, s-au trimis petiții și la UEFA. "Câinii" se consideră victimele arbitrilor de câteva etape bune. Vașvari (72) a uitat simpatiile copilăriei și-a marcat cu extrem de mult calm.

Brănescu (76) a salvat în fața lui Astafei. Dinamo a avut mingea, însă n-a mai știut ce să facă. Crisparea și efectul psiho al penalty-ului i-au tras în jos pe roș-albi. Care mai erau să încaseze un gol în prelungiri, doar că Brănescu l-a blocat și pe Matulevicius. Dinamo nu doar că se îndepărtează de titlu, dar tremură și pentru play-off! Iar Botoșaniul e pe podium, Leo Grozavu și elevii săi visează frumos.

AMUZANT: Furat de miza meciului

În minutul 24, Brănescu a degajat balonul, care s-a dus în jumătatea moldovenilor paralel cu linia de out, doar că Dimitrov a fost "furat" de intensitatea partidei. Nu a mai urmărit drumul mingii, crezând că ea se va duce în out, și s-a repezit la prima pe care a văzut-o pe margine spre a o readuce în teren! "Mingea oficială" era în joc la acea fază, iar meciul curgea spre poarta gazdelor. Grozavu a început să strige la fundașul său dezorientat, Andone nu pricepea ce se întâmplă, până la urmă s-a prins și Dimitrov, care a alergat năuc spre locul unde se juca mingea.

DISCUȚII: Dialog despre arbitraj

Ioan Andone s-a declarat nemulțumit de ultimele arbitraje la care au fost expuși "câinii", de aceea a luat foc pe margine de mai multe ori, aseară. În minutul 34, "centralul" Rusandu a venit la margine spre a dialoga cu antrenorul foarte furios al roș-albilor, iar cei doi au vorbit preț de câteva zeci de secunde.

SOLICITARE: Au cerut "roșu" la doi dinamoviști

În minutul 40, la aceeași fază, botoșănenii au solicitat cartonaș roșu și pentru Nedelcearu, și pentru Lazăr. Mai întâi, fundașul dinamovist a avut o intrare tare la Willie, în timp ce Lazăr l-ar fi călcat pe gleznă pe Mușat, când acesta era pe iarbă. Arbitrul Rusandu a fost aproape de fază și a lăsat jocul să continue.

SITUAȚIE: Al doilea autogol, anulat

În minutul 43, Dimitrov a centrat din nou de pe banda dreaptă, iar Romera, care-l talona pe Willie, și-a înscris un nou autogol! Doar că asistentul Sebastian Gheorghe ridicase fanionul înainte ca spaniolul să marcheze în propria poartă, semnalizând ofsaid la poziția fundașului dreapta bulgar.

ACUZE: Fault la Palici?

Înainte de faza autogolului lui Romera, dinamoviștii au acuzat un fault asupra lui Palici aproape de careul moldovenilor. Croatul a căzut în duel cu un adversar, roș-albii au cerut fault, doar că Rusandu a lăsat jocul să curgă, pentru ca după câteva secunde, în urma atacului gazdelor, să se deschidă scorul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
e.moti.on
e.moti.on  •  02 Octombrie 2016, 11:26
Postat de adi_stelistul pe 02 Octombrie 2016, 09:13

Un arbitraj sub orice critica. Dinamo a jucat slab dar rezultatul a fost decis de greseala arbitrului.

de greselile arbitrului , findca si la primul gol a fost fault clar la palic !Oricum cu un asemenea arbitraj infect mi e si scarba sa ma mai uit la meciuri

887888274661367
Pompiliu Bota  •  02 Octombrie 2016, 10:44

Aceeasi tactica a mentorului Agent 007 de la Șaptior: arbitrii, ghinionu si tramvaiu !

juliusmad
juliusmad  •  02 Octombrie 2016, 10:17
Postat de fibra pe 02 Octombrie 2016, 09:18

"Dinamo s-a indepartat de titlu". Le spuneti ca si cum ar mai fi 2-3 etape. Mai sunt 13 + 10. De fapt nu mai mira nimic,asta e stilul de ani de zile,care "a ajutat" la "progresul" campionatului.......spre desfiintare.

"Dinamo s-a indepartat de titlu"....ca si cum dinamo ar fi avut vreo sansa la titlu

Vezi toate comentariile (8)
Comentează