FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB, AZI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

VIITORUL - FCSB // Contrast total înainte de derby-ul etapei din play-off » Capitolul la care Hagi îl surclasează masiv pe Dică

"Copiii" lui Hagi nu se tem de experimentații celor de la FCSB // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 16:34

Antrenamentul "clasic" pe care-l făceau echipele românești va fi simulat în Viitorul-FCSB. Formația lui Hagi e mai tânără pe 10 posturi din 11

Următorul prag din calea FCSB către titlu e constituit de o echipă de copii. Hagi și-a remaniat formația după un start slab de sezon și a continuat s-o întinerească și în ultima vreme. Tudor Băluță joacă din ce în ce mai mult, a apărut tot mai des și Denis Drăguș. A rezultat o distribuție foarte tânără, cea mai tânără din campionat.

"Motor" mai mic, mai neverificat

În disputa cu FCSB, oamenii lui Gică sunt mai tineri pe 10 posturi din 11. Doar fundașul dreapta Mladen e mai mare cu 3 luni și o săptămână decât omologul lui, Romario Benzar. Singurul stelist mai "crud", Benzar, a venit la FCSB tocmai de la Viitorul.

Cea mai mare diferență de vârstă și de experiență e la mijlocașii centrali. Băluță și Cicâldău sunt la limita dintre juniorat și seniorat, Ganea are 25 de ani, iar adversarii lor sunt, toți, superrulați în campionat, cupe europene, echipa națională: Pintilii, 33 de ani, Filip, 27, și Budescu, 29 de ani.

"Nu mai înțeleg nimic!"

Hagi și-a asumat riscurile când a decis să renunțe la Eric și la Țucudean, piesele grele din prima parte a sezonului. În locul lor a promovat tot mai mulți tineri.
Și a schimbat des formula, tactica, încă mai încearcă să depisteze care e varianta cea mai bună.

Testele de la Viitorul îl bulversează pe Dică. Deși e vorba despre un adversar cu o medie de vârstă foarte scăzută, antrenorul nu prea mai înțelege ce are de gând să joace Viitorul:

"În mare, eu cam știu cum gândește Hagi, dar în acest play-off a schimbat trei sisteme, e greu să ghicesc titularii. Cred că știu vreo 6-7 dintre cei pe care-i vom întâlni, nu pot să-i anticipez pe toți cei 11. Tactica e modificată de la meci la meci!".

În runda trecută, cu CFR, Viitorul a pierdut cu 1-2, dar Gică s-a folosit de joc ca să verifice încă o formulă cu tineri mulți: Băluță - Ciobanu, Cicâldău, Ganea - Ianis, Drăguș a fost "bucata" de la mijloc în sus a formației din Ovidiu. 

18 ani și 10 luni
constituie diferența de vârstă dintre cel mai "bătrân" stelist, Teixeira, și cel mai tânăr jucător al Viitorului, Mățan. Portughezul are 37 de ani și 5 luni, internaționalul român U19 are 18 ani și 7 luni

ECHIPELE PROBABILE  VIITORUL - FCSB

viitorul

  • Viitorul - FCSB se joacă azi, de la ora 20:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează