FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Vine salvarea pentru Liga 1! Trei televiziuni sunt pe cale să preia meciurile

FCSB și CFR vor concura la TV și în sezonul viitor, o condiție pentru ca Liga să nu se prăbușească
FCSB și CFR vor concura la TV și în sezonul viitor, o condiție pentru ca Liga să nu se prăbușească

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2019 22:43

DREPTURI TV LIGA 1 // Cluburile își fac bugetele și loturile în funcție de banii de la televiziuni, deși nimeni n-a anunțat deocamdată că va transmite Liga 1. DigiSport, Telekom Sport și Look sunt pe cale să preia din nou meciurile, pentru o sumă apropiată de cea veche, 28 de milioane de euro.

Sursa care ține în viață campionatul românesc nu a confirmat până acum că va continua să plătească pentru meciuri, dar situația e aproape de rezolvare, conform mai multor surse din fotbal și din TV. DigiSport, TelekomSport și Look vor continua să transmită toate partidele din primul eșalon, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani. Venitul total s-ar apropia de 28 de milioane de euro, cât au achitat televiziunile și în contractul trecut. 

Plătesc și vin cu reguli

Liga Profesionistă nu mai negociază direct cu posturile TV, i-a cedat drepturile TV unui intermediar, societatea eAd. Firma aceasta a tratat cu televiziunile în ultima lună. Posturile au solicitat mai multe condiții care să sporească nivelul competiției, să atragă un interes mai mare. Printre măsuri ar fi vorba și despre o regulă nouă, care să nu le mai permită cluburilor să evolueze în alt oraș decât acela din care provin. Adică să nu se mai repete și peste un an un caz cum e cel al Chindiei Târgoviște, care va evolua „acasă” la Ploiești. 

Echipele mutate în alte orașe nu beneficiază de interesul localnicilor, nici de fanii proprii, care nu călătoresc pentru meciuri, așa se ajunge la partide disputate pe stadioane pustii. Hermannstadt, promovată în vara trecută, s-a plimbat la Pitești, la Târgu Mureș, în orașe în care echipa lui Miriuță nu avea susținători. Peisajul cu jocuri în fața tribunelor goale nu e unul atrăgător nici la TV, au insistat reprezentanții televiziunilor. 

Dependenți

Pentru cluburi semnarea contractului ar fi cea mai bună veste, în condițiile în care bugetele lor depind de banii televiziunilor. Aproape jumătate din suma de care dispune campionatul e plătită pe drepturi TV. Situația e rezolvată, în acest moment, în proporție de peste 90 la sută, potrivit surselor. Ar urma ca în zilele următoare să fie finalizate negocierile și să se anunțe oficial că meciurile vor fi văzute până în vara viitoare la aceleași posturi. 

LPF a anunțat din aprilie o vânzare nerealizată

Liga Profesionistă a susținut în aprilie: „Drepturile TV pentru Liga 1 au fost vândute către societatea eAd. Suma e de 28 de milioane de euro plus TVA”. Declarația președintelui Gino Iorgulescu s-a referit, de fapt, la delegarea unui intermediar să negocieze, fiindcă eAd nu a garantat plata indiferent de negocierea purtată de ea cu televiziunile. Firma-intermediar avea nevoie să încaseze de la TV ca să-i poată achita Ligii. 

Citește și:

EXCLUSIV FCSB naște interes, CSU Craiova și CFR Cluj nu! Cine transmite meciurile formațiilor românești din preliminariile cupelor europene

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
partea47mea
partea47mea  •  03 Iulie 2019, 23:30

Fc fcsb e echipa melc.Unde e stadionul acestei clone inventate in 2003?

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  03 Iulie 2019, 11:25
Postat de paul801 pe 03 Iulie 2019, 10:15

FC fcsb de ce joaca cu tribunele goale, tot pentru ca joaca in afara orasului din care provine?

De prost ce te-a facut mama ta si din multe alte motive!

paul801
paul801  •  03 Iulie 2019, 10:15

FC fcsb de ce joaca cu tribunele goale, tot pentru ca joaca in afara orasului din care provine?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează