FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

EXCLUSIV Viorel Moldovan sancționează „boemia” Rapidului: „Jucătorii au intrat pe vârful degetelor! Mijlocul are o problemă, nu e creativ” + Supărat pe decizia FCSB: „De ce nu urcă fanii pe acoperiș?!”

Viorel Moldovan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +32   FOTO
Viorel Moldovan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 13:25 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 15:04

Viorel Moldovan (50 de ani), fost jucător și antrenor la Rapid, e dezamăgit de atitudinea cu care fotbaliștii lui Adrian Mutu au abordat derby-ul de duminică seara cu FCSB, încheiat 1-3. Într-un interviu acordat Gazetei, tehnicianul spune care au fost minusurile giuleștenilor contra rivalilor și ce le lipsește alb-vișiniilor pentru a fi o trupă cu adevărat competitivă.

- Domnule Moldovan, ce impresie v-a lăsat prestația Rapidului din derby?
- A fost o abordare, dacă merge termenul, un pic superficială. Cred că, din ce am văzut și am observat la nivel de atitudine, Rapidul a fost mult prea sigură pe ea că va obține o victorie facilă în fața FCSB-ului, care nu traversa o formă prea bună.

- Care să fie motivul pentru această abordare?
- Mă uit și la golurile pe care le-au primit, cel puțin la primul și la al doilea, venite în urma unor degajări executate prost de defensivă. Chiar acum văd la televizor golul doi marcat de Compago, acolo nici măcar n-a fost o minge degajată de Ioniță, a fost un pic de boemie acolo, în treimea proprie, unde zona-i fierbinte, orice minge pierdută te costă. Drept dovadă, s-a și primit gol. N-am văzut o trăire mai intensă la acele mingi, trebuiau degajate ca lumea pentru a fi îndepărtat pericolul. 

Declarația lui Alexandru Ioniță i-a lăsat perplecși pe rapidiști după înfrângerea usturătoare din derby
RAPID
Declarația lui Alexandru Ioniță i-a lăsat perplecși pe rapidiști după înfrângerea usturătoare din derby

Viorel Moldovan: „Diferența s-a făcut la atitudine și agresivitate. Rapidiștii au intrat pe vârful degetelor”

- Continuați.
- Mi s-a părut puțin că a fost o atitudine în vârful degetelor a Rapidului. Au fost un pic plini de ei, ce și-au zis? Că au în față FCSB, o echipă decimată în momentul de față, cu multe probleme. Dar uite FCSB a avut o atitudine surprinzătoare, m-a surprins în mod plăcut, am văzut și un joc coerent pe care nu-l văzusem până în momentul de față. Alegerile lui Pintilii au fost foarte bune, i-a scos din lot pe Dawa și Edjouma. Am văzut o echipă cu foame, cu mai multă dorință. Acolo s-a făcut diferența, la atitudine și agresivitate, iar FCSB chiar a avut superagresivitate, dovadă sunt și primele două goluri marcate. De al treilea gol nici nu mai vorbesc...

- Spuneți!
- Cordea a scăpat și a accelerat foarte bine, a fixat apărarea adversă, și nu se mai impuna ca Săpunaru să iasă din zona aia și să-l elibereze pe Octavian Popescu. Cordea era deja acompaniat, mai avea un fundaș central în față, pe Dragoș Grigore, a mai ieșit și Săpunaru, iar Cordea a pasat foarte bine printre picioare și automat s-a eliberat Octavian Popescu, care a marcat un gol foarte frumos. 

- Vi se pare că ar fi nevoie de un suflu mai tânăr în defensiva rapidistă?
- Nu, nu e vorba de asta. Sunt jucători cu experiență, jucători cu mare maturitate, dar cred că abordarea lor, ca nivel de atitudine și concentrare, nu a fost cea care trebuie în derby. Nu intri în teren așa. Nu zic că s-au considerat câștigători dinainte, dar cred că au considerat că meciul va fi mult mai ușor pentru ei. Și s-a văzut asta. Practic, au fost anemici, n-au avut agresivitate, iar cei de la FCSB i-au surprins la nivel de agresivitate. 

- De asta multă lume-i surprinsă. Pentru că toată lumea s-a obișnuit ca Rapidul, în derby-uri, să mănânce pământul, mai ales înainte, când era outsider clar, sunt atâtea exemple din trecut.
- Ei veneau după o perioadă foarte bună, erau pe un confortabil loc 2 în clasament, ceea ce, pentru mine, este foarte OK, ținând cont de etapa actuală pe care Rapidul o traversează. După un an de la promovare, cu anumite restructurări, cu organigramă schimbată la nivel de conducere, cu un nou investitor care mie-mi place foarte mult, are o altă atitudine, o altă abordare... Omul vede altfel lucrurile, cu investiții la nivel juvenil, în baza sportivă, cu noul stadion inaugurat... După purgatoriul prin care au trecut, este OK acest loc, dar derby-ul e derby. 

Gigi Becali, în extaz după victoria cu Rapid: „Dacă nu îmi plăcea prima repriză, se vedeau schimbări la pauză” + „Noi am câștigat cu 3-0”
FCSB - RAPID 3-1
Gigi Becali, în extaz după victoria cu Rapid: „Dacă nu îmi plăcea prima repriză, se vedeau schimbări la pauză” + „Noi am câștigat cu 3-0”

Viorel Moldovan, revoltat: „De ce-i urcați pe suporteri pe acoperișul Arenei Naționale?”

- Iar aseară...
- I-au crezut pe ăștia de la FCSB mai «căzuți, dar uite că au reușit să stângă rândurile, să se concentreze foarte bine și să arate în teren că au valoare. FCSB are valoare, dar tot ce s-a întâmplat acolo în jurul echipei a bulversat foarte mult lucrurile. Păcat. Îi văd în play-off, dar nu pot să mă pronunț la nivel de câștigare a campionatului. Aș mai vrea să fac o referire vizavi de ce s-a întâmplat cu suporterii.

- Vă ascult!
- Este dezamăgitor! Nu poți să faci asta. OK, poate sunt probleme, dar ca la noi la nimeni! Nicăieri altundeva nu-i ca în România! Am văzut și derby-ul Roma - Lazio, am mai văzut meciuri cu grad ridica de risc, dar n-am văzut ca suporterii să fie controlați de o asemenea manieră, trimiși sus. Mai aveau un pic și-i urcau pe fanii Rapidului pe copertina stadionului. Controlează-i, dar dă-le drumul înăuntru, dă-le drumul în tribune, să creeze atmosferă și spectacol. Nu spun că sunt sfinți, dar organizează-te tu, Jandarmerie sau cine se ocupă, în așa fel încât să nu existe probleme. Fă controale, verifică, dar nu-i urca pe acoperișul Arenei Naționale! Penibil! Ca la noi la nimeni! Nici măcar exces de zel, ci bătaie de joc!

Viorel Moldovan: „Rapidului îi lipsește creativitatea la mijlocul terenului”

- Adrian Ilie spunea că Rapidul nu prea marchează din acțiune. Sunteți de aceeași părere? 
- Dacă stăm puțin și analizăm anumite victorii obținute de Rapid în campionat, ele au venit în urma unor eurogoluri, cu șuturi de la distanță, Sefer, Junior Morais, de două ori...Într-adevăr, și eu am constatat o evident problemă vizavi de dezvoltarea jocului pe atac pozițional. Îi e destul de greu Rapidului să desfacă apărările adverse pe atac poziționat. Parcă aș vrea să văd o mai bună dinamică, o mai mare animație pe atac.

- Dacă ar fi să numiți un lucru care-i lipsește Rapidului în momentul de față, către ce aspect v-ați opri? 
- Cred că un pic de cretivitate la mijlocul terenului. Mijlocul nu e suficient de creativ pentru a duce mingea în față și a reuși să pună în evidență atacanții și pentru a crea dezechilibru. Ai nevoie de mijlocași abili din punct de vedere tehnic, inventivi, care să aibă sclipiri și să te deblocheze în astfel de situații. Acolo e problema, în compartimentul median, e nevoie de mijlocași care să accelereze, să temporizeze jocul, să filtreze, să ducă mingea în față și să pună în evidență jucătorii din compartimentul ofensiv. La nivel de apărare, să nu uităm că Rapidul avea cea mai bună apărare până ieri. 

FOTO / Imagini surprinse de fotoreporterii GSP în derby-ul FCSB - Rapid 3-1

+28 FOTO

VIDEO Alexandru Ioniță: „Ne pare rău, dar poate ne prinde bine această înfrângere”

Citește și alte știri despre Rapid:

EXCLUSIV Csaba Asztalos a fost pe stadion la FCSB - Rapid și e consternat de rasismul din tribune » Propune măsuri dure: „Meciurile să se joace fără spectatori, altă soluție nu există!”

Detaliul observat de Adi Ilie la Rapid: „Nu trece printr-o perioadă prea bună, nu face suficient asta”

Mihai Stoica, autoironie și atac la Săpunaru după FCSB - Rapid: „Mai bine valet la palat / Decât la gol crăcănat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  07 Noiembrie 2022, 19:25

Albu nu e jucător de Rapid. Cel puțin ca mijlocaș defensiv.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close