FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO

EXCLUSIV Fostul atacant al Rapidului, gata s-o ajute pe Dinamo să câștige derby-ul: „Nu stăm bine mental, dar ne salvăm”

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2022 07:32 / Actualizat sambata, 12 martie 2022 09:27

Vlad Morar speră ca Dinamo să înceapă cu dreptul play-out-ul şi ar vrea să marcheze împotriva Rapidului, echipă la care a jucat în 2016

  • Rapid - Dinamo se joacă duminică, de la 20:30. Partida din prima etapă a play-out-ului va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport 1 și TV TelekomSport 1

Este un meci special pentru Vlad Morar, 28 de ani, noul atacant al roș-albilor. Duminică va întâlni fosta sa echipă, Rapid, pe care a ajutat-o să promoveze la finele ediției 2015-2016. Atunci a fost unul dintre golgeterii giuleştenilor, cu 9 reuşite, deşi a jucat doar 15 partide în partea a doua a campionatului.

Dorit în această iarnă şi de rapidişti după despărţirea de Gaz Metan, el a ales în cele din urmă clubul din „Ştefan cel Mare”, la care visa să joace încă de când s-a apucat de fotbal.

Adrian Mutu a prefațat derby-ul Rapid-Dinamo: „Un meci destul de greu!” + Cum a comentat absența fanilor
RAPID - DINAMO
Adrian Mutu a prefațat derby-ul Rapid-Dinamo: „Un meci destul de greu!” + Cum a comentat absența fanilor

Vlad Morar vrea să marcheze din nou

Fără gol în tricoul „câinilor", ardeleanul speră să spargă gheaţa duminică. „Au fost clipe frumoase la Rapid, dar eu îmi ajut echipa pe care o reprezint", a spus Vlad.

El a mai marcat contra giuleștenilor în acest sezon, la victoria pe care medieșenii au reuşit-o în deplasare, în septembrie 2021, scor 2-1, când Rapidul era pe locul secund în campionat. A semnat golul de 3 puncte atunci, dar, din respect, nu s-a bucurat împotriva fostei sale formații.

Interesant este că toate cele trei goluri marcate de Morar în tricoul Gazului au fost împotriva fostelor sale echipe. Pe lângă reuşita contra vişiniilor, el a mai punctat cu UTA şi cu Farul.

Vlar Morar: „Sper să debutăm bine în play-out"

Deşi recunoaște că atmosfera nu e una grozavă, Vlad crede că echipa se va salva sigur de la retrogradare.

„Ne așteaptă nouă finale în play-out. La sfârșit sper să reușim să evităm și barajul. Da, și barajul! Mental, nu stăm foarte bine, e logic, înfrângerile aduc înfrângeri.

Sper să începem cu un moment bun în play-out și să legăm rezultatele pozitive. Credem în noi! Dacă ar fi să calculez, de la 1 la 10, aș zice că avem șanse de 10 să ne salvăm. Eu cred că asta e în capul fiecărui dinamovist, nu ia nimeni în calcul să meargă în liga a doua", a reacționat Morar pentru Gazeta Sporturilor. 

3 meciuriși un assist a strâns ardeleanul în tricoul „câinilor"

27 de goluria marcat Morar în Liga 1 în 118 meciuri

Bogdan Lobonț: „Derby în play-out?!"

Bogdan Lobonț, selecționerul reprezentativei U20 a României, s-a aflat în curtea ambelor echipe: între 1997 și 2000 la Rapid, între 2001 și 2002, apoi 2007-2010 la Dinamo. A fost campion cu ambele formații. 

„Rapid - Dinamo, derby? Astăzi, din punctul meu de vedere, nu este un derby, ținând cont că ambele echipe joacă în play-out. Răspunsul meu este valabil astăzi. Dacă în viitor cele două echipe reușesc să urce și să se întoarcă unde le e locul, putem vorbi din nou de un derby. 

E ușor să zicem că Rapid - Dinamo sau Rapid - FCSB sunt derby-uri, că așa am crescut cu toții. Ne e dificil să acceptăm că în momentul de față nu sunt derby-uri", a declarat Lobonț. Fostul portar a adunat peste 170 de meciuri în poarta celor două formații de tradiție ale fotbalului românesc.

Mioveniul le dă fiori

Dinamo va juca prima etapă din play-out cu un nou antrenor, Uhrin, al 5-lea din actuala ediție pentru „câini", după Bonetti, Colceag, Rednic și Stoican. Meciurile din deplasare din sezonul regulat au fost un dezastru pentru roș-albi: doar două remize, dintre care una cu Rapid, în rest 13 eșecuri. 

Mai mult, Dinamo va evolua pe stadionul din Mioveni, unde a pierdut la finele lui 2021 cu formația locală, fiind învinsă cu două goluri primite în prelungiri, eșec ce-a influențat demiterea lui Rednic. Roș-albii au două derby-uri cu Rapid, ambele încheiate cu același scor, 1-1, Dinamo deschizând scorul de fiecare dată. „Câinii" nu au mai pierdut cu Rapid tocmai din 2008!

VIDEO Totul despre Rapid - Dinamo:

Citește și:

Noul acționar majoritar al lui Dinamo, atacat: „A făcut jaf! Sunt manevre la mijloc”

Dinamo și-a prezentat ultimul transfer » Ar putea juca împotriva Rapidului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  12 Martie 2022, 10:16
Postat de Costel Pisleaga pe 12 Martie 2022, 09:28

figueiredo - moura , carp , jovanovic , r. grigore - buleica , pierret - bordusanu , rodriguez , gradinaru - v. morar !!!

Costelus ,zis si Lippi iar bate campii...Cum ma sa joace Carp fundas central cand el are doua viteze, incet si pe loc?

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  12 Martie 2022, 09:28

figueiredo - moura , carp , jovanovic , r. grigore - buleica , pierret - bordusanu , rodriguez , gradinaru - v. morar !!!

valyomanyd
valyomanyd  •  12 Martie 2022, 08:46

"Vlad Morar vrea sa marcheze din nouS"...Sa inteleg ca jurnalistii sunt plecati la pasapoarte si articolele sunt scrise de cine a mai ramas prin redactie ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează