FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-1

VOCILE GAZETEI » Dinamo - FCSB 0-1, comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia, Alexandru Barbu și Ionuț Iordache

Articol de , , - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 18:28 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 23:19

Dinamo - FCSB 0-1, Derby de România în etapa a 17-a din Superliga, a fost comentat LIVE pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Alexandru Barbu (reporter GSP) și Ionuț Iordache (șef departament Fotbal Intern GSP). Mai jos poți citi opiniile lor dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: Dinamo - FCSB 0-1

Ovidiu Ioanițoaia: „FCSB a făcut la pauză ceea ce ar fi trebuit să facă încă din startul partidei: l-a introdus pe Compagno vârf împins. Intrarea italianului a produs repede efecte, căci acesta a scos un fault la marginea careului, iar Fl. Coman, șters până atunci, a transformat magistral, peste zid, lovitura de la 18 metri. După deschiderea scorului, meciul s-a înviorat și, deși mai nervos, presărat cu cartonașe, a devenit mai atractiv. 

"Câinii" și-au arătat colții, numai că Gregorio, Politic, Amzăr și Iglesias au irozit ocazii favorabile. Duelul a continuat pe contre. Stăpână pe ea, FCSB a reușit să conserve avantajul de un gol, în vreme ce Dinamo s-a zbătut zadarnic să marcheze. În final, formația din Ștefan cel Mare a pierdut onorabil, dar ea are meritul, în ciuda condiției de victimă sigură, de a fi jucat de la egal la egal cu un adversar nu doar mai valoros. Ci și, element foarte important, cu mai puține griji pentru ziua de mâine.”

Alexandru Barbu: „FCSB a deschis un ochi după pauză și a fost catapultată spre o victorie suferindă (nemeritată?) de execuția de clasă a lui Coman. Florinel a avut și are un psihic extraordinar, a ieșit fotbalist deși a încasat croșee peste croșee, de la «Ești Mbappe, cel mai mare jucător din România!» la «Îți dau o hârtie, scap de tine și pleci unde vrei!». 

Per total, un meci penibil raportat la ce ar fi normal să însemne un Derby de România. FCSB arată ca o adunătură de băieți talentați, de bani gata, care nu pregătesc însă nimic, doar se prezintă în fiecare duminică în curtea școlii să impresioneze majoretele de pe margine. La Dinamo e prea mult know-how, sunt prea mulți șefi prețioși ca să mai rămână ceva dintr-o echipă istorică”.

Ionuț Iordache: „De 5 minute a avut nevoie Compagno să arate mai multe decât a făcut Miculescu în prima repriză. Fără să fie nici el un mare atacant, italianul a recuperat o minge la mijlocul terenului din care a ieșit o ocazie imensă a lui Olaru, apoi a scos lovitura liberă din care Florinel Coman a marcat un gol superb. FCSB s-a stins și a tremurat în mai multe rânduri. 

Atât de slab este campionatul nostru încât liderul detașat tremură la fiecare partidă, indiferent cât de modest este adversarul. Adversar care poate ar fi meritat mai mult, așa cum s-a întâmplat și în alte partide, doar că nu a obținut nici azi nimic. Iar Burcă are șanse tot mai mici să mai fie pe banca lui Dinamo și în 2024.”

La pauză: Dinamo - FCSB 0-0

Ovidiu Ioanițoaia: „O primă repriză în care s-au consemnat mai multe petarde aruncate din tribune decât faze reușite pe gazon. Totuși, fotbaliștii vicecampioanei au fost mai prezenți în joc și mai combinativi, peste cei din trustul multinațional al "câinilor", aceștia cu doar 2 români în formația de start. Deși FCSB a avut o posesie superioară, ocaziile clare de gol au lipsit, inclusiv la poarta lui Golubovic. Cum nu s-au văzut cele 24 de puncte ce despart cele două combatante, remiza albă de la pauză trebuie socotită justă.”

Alexandru Barbu: „Organizarea, execrabilă. E imposibil să joci printre bubuituri și fum în 2023. Ori forțele de ordine sunt la fel de utile precum licența lui Charalambous, ori cluburile sunt părtașe la ilegalitățile ultrașilor. 

E un chin să te uiți la Dinamo, unde 9 titulari străini, Amzăr și Costin mimează fotbalul. Dincolo, numai salariile de nababi ale lui Djokovic, Coman, Olaru, Băluță ar fi trebuit să rezolve meciul, numai că ei evoluează pe pilot automat. Fără antrenor și teleghidați prost de la Palat, fotbaliștii FCSB sunt sabotați continuu din interior. Inclusiv de Miculescu, printre cele mai mari țepe din istoria Ligii 1”.

Ionuț Iordache: „72% a fost posesia FCSB-ului în prima repriză. Cine nu a văzut partida ar spune că a fost un asediu la poarta lui Golubovic, dar situația reală de pe teren a fost mult mai echilibrată. Cu Florinel Coman în zi modestă și prea egoist și cu un atacant ca Miculescu, care nu a mai marcat din prima etapă, e puțin probabil să vezi prea multe goluri. Iar favoritul lui MM ar putea fi prima schimbare a lui Becali la pauză”.

Înainte de Dinamo - FCSB: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia: „Riscant să numești derby un meci în care o echipă ocupă locul 15, iar cealaltă e liderul campionatului, ba are și 24 de puncte peste adversara directă. Continuăm să-l numim însă așa în amintirea duelurilor echilibrate de altădată, ca și din orgoliul nostru că aparținem lumii bune a fotbalului. În rest, conform tuturor estimărilor, FCSB pornește ca mare favorită. Dar până și ea trebuie să se teamă de mușcătura fiarei rănite”.

Alexandru Barbu: „Când o Dacia prăfuită se duelează cu un Audi full option, numai un șofer îngrozitor sau unul genial ar putea schimba soarta previzibilă a cursei. 

Dinamo e ticsită de jucători mediocri, formula de start de la FCSB conține și câțiva fotbaliști. Dacă se respectă și vrea în sfârșit titlul, vicecampioana ar trebui să câștige detașat. Pentru că, da, «În derby-uri nu există favorite» e doar un clișeu folosit de slabi”.

Ionuț Iordache: „Diferența dintre FCSB și Dinamo a tot crescut în ultimul deceniu și a ajuns acum atât de mare încât e imposibil să găsești un atu real pentru "câini" în meciul de astăzi. Dinamoviștii au marcat doar 9 goluri în acest sezon, tot atâtea câte a înscris FCSB în primul sfert de oră al meciurilor, și nu au mai câștigat un meci din 19 august, când afară erau 35 de grade în București! 

Tot vremea, "câinească" azi în Capitală, ar putea fi singurul argument al elevilor lui Burcă, dacă vrem chiar să găsim unul. În speranța ca frigul de afară să mai niveleze un pic valoarea jucătorilor. Și ar mai fi unul: imprevizibilul patron al oaspeților.”

Dinamo - FCSB, echipele de start

Dinamo: Golubovic - Cr. Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr - D. Iglesias, Bena, Ilic - Ghezali, Abdallah, Gregorio 
Rezerve: Dujmovic - I. Roșu, Politic, Bordușanu, A.Bani, Patriche, Giafer, R. Grigore, Dr. Irimia 
Antrenor: Ovidiu Burcă 

FCSB: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic - Djokovic, Ad. Șut, Olaru - Al. Băluță, Miculescu, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Dawa, Haruț, Compagno, M. Toma, Cr. Ganea, Rotariu, Radaslavescu 
Antrenor: Elias Charalambous

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  27 Noiembrie 2023, 10:02
Postat de observator_federal pe 27 Noiembrie 2023, 08:26

Tu și Meme Stoica ce vă mai lăudați cu meciul ăla (Meme zice că Tavi a dat două pase de gol "geniale") în care Reghe a compus (cu dedicație?) o formulă inedită și total neomogenă de apărare, care a greșit fatal, golurile Fcsbului fiind intercepții în zona careului și combinații de cel mult două pase... Ba a mai venit Reghe la București și cu atacul decimat prin măsurie lui disciplinare total neinspirate. Apropo, și Hagi s-a lăudat (s-a amăgit singur). cu jocul Farului din victoria contra Craiovei aceluiasi Reghecampf iar apoi...

Ce mă ? Te pomenești că un meci ajutați de arbitrii la greu te a făcut să crezi că acum aveți echipa ?

observator_federal
observator_federal  •  27 Noiembrie 2023, 08:26
Postat de anticenzuralasport pe 26 Noiembrie 2023, 23:57

Nimicuri ? Dar v a dat 3-0 !? Asta spune foarte bine cine sunteți voi !

Tu și Meme Stoica ce vă mai lăudați cu meciul ăla (Meme zice că Tavi a dat două pase de gol "geniale") în care Reghe a compus (cu dedicație?) o formulă inedită și total neomogenă de apărare, care a greșit fatal, golurile Fcsbului fiind intercepții în zona careului și combinații de cel mult două pase... Ba a mai venit Reghe la București și cu atacul decimat prin măsurie lui disciplinare total neinspirate. Apropo, și Hagi s-a lăudat (s-a amăgit singur). cu jocul Farului din victoria contra Craiovei aceluiasi Reghecampf iar apoi...

muzica
muzica  •  27 Noiembrie 2023, 04:12

Sincer,ce doriti (cei care critica jocu de azi),sa jucam mereu frumos si in prelungiri sa pierdem mereu 2 sau chiar 3 pct. SAU SA JUCAM (cum a castigat titlurile cfr-ul),pragmatic si sa jucam la victorii ,fara sa mai punctam la impresia artistica !Deocamdata,suntem lideri cu 5 P.distanta de CFR,cu apararea si atacul ,cele mai bune din SLR ! Ce respect cereti de la Coman,cand Dinamo,ESTE ECHIPA MICA,UITATI-VA LA CLASAMENT,LA TRECUTUL RECENT (liga a 2-a,promovati cu mult noroc si pe ultimul loc cu 1o P. in prag de retrogradare !),deci ce va doriti sa spunem ca dinamo este echipa mare?!(Lucescu a plecat de la meci,fiindu-i rusine de acest ...mare dinamo ..!!!).

Vezi toate comentariile (25)
Comentează