FOTBAL  »  LIGA 2  »  INVESTIGAȚIE

EXCLUSIV Omul declarat persona non grata de FRF a provocat un nou scandal: „L-am angajat ca să scăpăm de circ și amenințări”

Adrian Teodorescu crede că și-a făcut cu succes meseria la CSM Ploiești
Adrian Teodorescu crede că și-a făcut cu succes meseria la CSM Ploiești

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 12:56 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 13:27

Declarat persona non grata de FRF în perioada 2008-2010, Adrian Teodorescu se află în mijlocul unui scandal la CSM Ploiești: e investigat sub suspiciunea că ar fi ocupat ilegal postul de șef al Centrului de juniori de la clubul municipalității. Fostul stoper ar fi încasat fără drept peste 1.000 de euro lunar, neavând nici măcar carnet de antrenor, criteriu minim pentru această poziție.

CSM Ploiești, grupare care s-a lipit în ultimii ani la numeroase scandaluri financiare, sportive sau cu conotații intime, se află în mijlocul unui nou vârtej. De această dată e vorba despre Adrian Teodorescu, fost șef al Centrului de juniori, suspectat că, timp de circa un an, în 2020, a încasat salariu de la clubul municipalității, deși nu întrunea nici măcar condițiile minime de calificare, adică să aibă carnet de antrenor și licență A.

E același personaj care a fost declarat persona non grata de FRF în perioada 2008-2010, în timpul mandatului lui Mircea Sandu, fiind acuzat de o tentativă de blat la un meci Progresul – Dunărea Galați.

„Supuși la linșaj mediatic"

Însăși angajarea lui inițială la CSM Ploiești, ca scouter, la începutul lui 2019, a produs valuri. fost director la CSM, ex-arbitrul de fotbal Cristi Nica spune că „mi se tot recomanda prin diferite canale politice să-l prind și pe Teodorescu în schema clubului. Am refuzat, după care a început o campanie de linșaj mediatic, dat fiind faptul că partenera de viață a lui Teodorescu, jurnalista Cristina Iancu, era și consiliera viceprimarului Cristian Ganea, responsabil cu CSM din partea Primăriei. La același linșaj mediatic, efectuat printr-un site local, a fost supus și vicepreședintele din perioada mea, Lucian Rădulescu". Acesta evită acum să vorbească pe marginea subiectului, pentru că l-a dat în judecată pe Teodorescu, iar procesul e în derulare.

„Am decis până la urmă să-l angajăm prin crearea unui post de scouter pentru a încheia circul și presiunile din culise", mai afirmă Nica. El a prezentat și două mesaje de amenințare pe care susține că le-a primit de la Teodorescu pe 11 august 2018, la o zi după altercațiile violente din București între jandarmi și manifestanții din Piața Victoriei.

EXCLUSIV Omul declarat persona non grata de FRF a provocat un nou scandal: „L-am angajat ca să scăpăm de circ și amenințări”
Adrian Teodorescu

„Să vezi ce război ai cu mine!"

Vei avea o mare dezamăgire. Nici eu la secția fotbal, dar nici tu director! O să vezi de acum ce război ai în oraș cu mine pentru ce ai îndrăznit să faci" e unul dintre mesajele lui Teodorescu. Al doilea păstrează tonul: „Se va muta scandalul de la politică, manifestanți, Capitală, aici, la CSM Ploiești. Cu anchetă penală pe facturi. Tu să vezi de deconturile tale la costume și la Sala Sporturilor ce răspuns ai să dai acolo! Tu ești zero barat în fața mea".

Conform documentelor intrate în posesia GSP, Teodorescu avea să încaseze la început, ca scouter, suma de 3.637 lei brut (2.000 lei net), ajungând să primească apoi ca șef la copii și juniori un salariu de 6.365 lei brut (4.947 net). „După ce Marcel Catinca, fostul atacant al Petrolului și antrenor la una dintre grupele CSM  a murit în ianuarie 2020, salariul lui și l-a tras din pix Teodorescu, plus o indemnizație lunară de 500 de lei", dezvăluie surse GSP.

Cum a apărut Vivi Răchită, cum se face totul legal la CSM Ploiești! Asta e tot ce pot spune
- Valeriu Răchită, consilier CSM Ploiești

„Numit politic"

Cu ocazia unei emisiuni TV la Buzău, „În slujba sportului", în septembrie 2020, Teodorescu explica astfel venirea sa la CSM Ploiești: „A fost o numire politică, prin viceprimarul Cristian Ganea și consilierul local George Botez. Au dorit să aducă pe cineva cu nume și CV bogat".

„Cei doi se delimitează însă de fostul fundaș de la FC Brașov și Dunărea Galați. „N-am angajat și n-am girat pe nimeni. Discuțiile cu Teodorescu s-au purtat post-angajare. Ne-a prezentat un raport despre centrul de juniori. Sunt avocat, așa că știu să mă apăr dacă cineva îmi cauzează prejudicii", a punctat Botez.

„Dacă numele meu va fi târât în discuție, voi acționa în consecință. M-am săturat de bârfe și războaie, în care se folosesc de persoana mea. Nu era treaba mea să angajez pe nimeni, ci a directorului, a juristului, a Comitetului de Coordonare", a spus și Ganea. După alegerile de la sfârșitul lui 2020, el deține doar calitatea de consilier local la Ploiești. 

Antepenultima în topul FRF al Academiilor

În timpul cât Adrian Teodorescu s-a aflat la CSM, centrul juvenil a obținut o evaluare ridicolă în topul Academiilor realizat de FRF, 5,1 puncte din 100 posibile! A rezultat antepenultimul loc la nivel național! „Inclusiv lipsa de calificare a lui Teodorescu a dus la acest scor jenant", afirmă sursele GSP.

EXCLUSIV Omul declarat persona non grata de FRF a provocat un nou scandal: „L-am angajat ca să scăpăm de circ și amenințări”
Adrian Teodorescu, al doilea din stânga, și antrenorii de la CSM Ploiești

Ce spune Teodorescu

  • „Am fost șef Secție fotbal la CSM Ploiești, nu al Centrului de copii și juniori. CSM Ploiești a depus solicitare de înscriere a echipei de seniori în campionatul AJF Prahova încă din ianuarie 2020, dar din cauza pandemiei proiectul nu s-a mai concretizat. Nu există niciun regulament FRF care interzice angajarea mea pe postul de șef secție"
  • „Domnii Ganea și Botez au acceptat proiectul meu de reorganizare a Secției fotbal de la CSM Ploiești. Le-am prezentat problemele legate de transferurile ilegale făcute de foștii directori și șefi de secție, pentru că există peste 300 de copii crescuți de CSM Ploiești și transferați la alte echipe în ultimii 10 ani, iar clubul nu a primit niciun leu! Secția fotbal de la CSM Ploiești cheltuie anual peste 100.000 de euro fără nicio performanță"
  • „Contractul meu a fost semnat de 5 persoane, nu l-am inventat, eu doar l-am semnat. Dacă salariul meu e ilegal, atunci salariul lui Vivi Răchită, care ocupă acum un post care nu există în organigrama CSM Ploiești, e legal? Răchită mi-a spus că sunt schimbat fiindcă n-am votat cu partidul care a câștigat alegerile"
  • „Nica s-a opus angajării mele la CSM Ploiești nu din punct de vedere fotbalistic, ci politic. Eram singurul care înțelegea morișca transferurilor ilegale și gratuite de jucători de la CSM Ploiești la diverse cluburi din județ"
     

VIDEO Frigul a dat peste cap fotbalul românesc: „Îți crapă plămânii!”

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

Conflict în Liga 1 » Patronul îi cere antrenorului să nu-l mai bage pe fiul lui: „E piesă moartă!”

Revoltă în direct la TV din cauza regulii U21: „Suntem penibili! Să încetăm mascarada!” » Ce au spus Dumitrescu și Crăciunescu

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
malkin71
malkin71  •  19 Ianuarie 2021, 13:49

*** trebuie arestat pe loc pt amenintari.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazzaev.lewis
gazzaev.lewis  •  19 Ianuarie 2021, 13:31

Astea sunt practici demne de fc fcsb(nu e Steaua) :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close