FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo, pe Arcul de Triumf? Ce spune Alin Petrache, după ce stadionul a fost dat în folosința Federației de Rugby: „Să ne gândim și la gazon...”

Stadionul Arcul de Triumf // foto: Imago Images
Stadionul Arcul de Triumf // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 20:07 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 20:42

Alin Petrache (45 de ani), președintele Federației Române de Rugby, spune că Dinamo va putea juca pe arena Arcul de Triumf „atunci când programul competițional o va permite”. Până în februarie, însă, șansele „câinilor” de a juca acolo sunt nule.

Miercuri, Federația Română de Rugby a aprobat la vot primirea în folosință gratuită, pentru 49 de ani, a stadionului Arcul de Triumf.

Cu Dinamo interesată să evolueze pe arena de 8.207 de locuri, Alin Petrache a transmis pentru GSP.ro că echipa de fotbal va primi „undă verde” atunci când „programul competițional ne va permite”. Concret, când loturile naționale de rugby nu vor avea meciuri programate.

Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”
SILKEBORG-FCSB 5-0
Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”

Președintele Federației Române de Rugby, pentru GSP.ro: „Când programul ne va permite, le vom oferi celor de la Dinamo posibilitatea să joace”

În noiembrie, Petrache spune că stadionul este deja rezervat. Totodată, acesta atenționează că este nevoie ca gazonul să fie protejat, adică să nu găzduiască prea multe evenimente în perioade scurte de timp.

„De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace.

Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum. Echipa României de rugby primește vizita a 4 echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere.

Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022.

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor”, a precizat Petrache în dialog cu reporterul Gazetei.

Dinamo are un singur meci oficial de jucat în decembrie, însă acela va fi în deplasare, cu FC Brașov. Raportându-ne la declarațiile lui Alin Petrache, pare că roș-albii vor putea juca pe Arcul de Triumf abia la reluarea sezonului de Liga 2, în finalul lunii februarie.

VIDEO » Ionel Dănciulescu, despre situația din prezent de la Dinamo

Mai multe știri din Liga 2: 

„Câinii” se sfâșie între ei! Atac devastator în direct: „Ești expirat, n-ai treabă cu fotbalul! Ai fost aici și n-ai făcut nimic”

„Mutantul” de sub nasul lui Becali » De doi ani e cel mai ciudat club din Liga 2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
Ussb
Ussb  •  11 Octombrie 2022, 15:03

Cand nu o sa joace loturile nationale?? Adica cam de la 16 aninin sus?? Sau cum.. pai asa nu mai apuca nociodata fotbalul sa joace... ce ştouri ieftine... aduca noi va lasam dar cand permite programul, adica nocioadata..

Ussb
Ussb  •  11 Octombrie 2022, 11:57
Postat de tipsy pe 08 Octombrie 2022, 19:57

Dar sutele de stadioane de fotbal intretinute pe banii nostri sunt ok? nu are voie si rugbyul sa aiba un stadion, bai, frate, sa existe? Trebuie sa desfiintam sportul asta ca prea ne mananca fiecaruia un leu pe an!

Stadioane de fotbal intretinute pe banii vostri??? Sute?? Care sunt alea??

Ussb
Ussb  •  11 Octombrie 2022, 11:51
Postat de catalin.palcu pe 08 Octombrie 2022, 13:56

A fost o greseala mare ca l-au facut din bugetul pt Euro 2020. Banii au venit de la fotbal, dar stadionul e folosit exclusiv de cei de la rugby. Trebuiau lasati sa faca FRR rost de fonduri. Ce au facut ei e deturnare. Nu ca nu o sa pupe Dinamo sa joace acolo, cat e Petrache nu o sa vedem niciodata fotbal acolo. Poate o data pe an sa lase nationala feminina de fotbal ca sa spuna ca e baiat bun.

Corect. Trebuia sa il faca din fondurile lor. Dar stadionul este facut PENTRU FOTBAL!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează