FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA IV CONSTANŢA

Călcat în picioare! » Un arbitru din Constanţa a fost bătut crunt de suporteri la meciul CS Ovidiu - CS Eforie

Așa arată Carson după bătaia încasată la Ovidiu: el e monitorizat de CCA pentru promovarea în liga a treia // Foto: Florin Pătraşcu (Telegraf - Constanţa)
Așa arată Carson după bătaia încasată la Ovidiu: el e monitorizat de CCA pentru promovarea în liga a treia // Foto: Florin Pătraşcu (Telegraf - Constanţa)

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 00:30

Incidentele au pornit după ce ”centralul” a arătat cartonaşul roşu unui jucător de la Ovidiu. Carson susţine că a fost lovit şi de fotbalişti, a suferit o fractură de piramidă nazală. Observatorul ar fi notat în raport că jucătorii n-au luat parte la bătaie.

De profesie maistru militar, arbitrul constănţean Marian Carson nu va uita niciodată ziua de 3 mai 2014. E data în care a condus partida CS Ovidiu - CS Eforie din liga judeţeană, întreruptă în minutul 70 din cauza incidentelor brutale cărora le-a căzut victimă "centralul" în vîrstă de 26 de ani. Tabela arăta 2-1 pentru oaspeţi, cînd, la o eliminare a unui jucător de la gazde, Claudiu Badea, s-a declanşat măcelul.

Povesteşte Carson: "Dădusem fotbalistului respectiv un «galben» pentru proteste şi apoi i-am arătat «roşu» direct, fiindcă a început să adreseze injurii. La fel se întîmplase cu alt coechipier, mai devreme. În acel moment, în tribună au început să se agite spiritele, iar 10-15 suporteri ai lui CS Ovidiu au sărit pe teren după ce au fost îndemnaţi în acest sens şi de antrenorul gazdelor, Marius Axinciuc. Era şi el în tribună, fiindcă îl eliminasem anterior! M-au înconjurat şi, ajutaţi şi de o parte dintre jucători, au început să-mi care pumni şi picioare cu nemiluita".

Fără Poliţie la stadion!
Îl identifică printre agresori pe fotbalistul Ion Iancu de la gazde, de etnie rromă: "El şi cu rudele lui au fost cei mai porniţi împotriva mea". "Jucătorii nu l-au atins, n-am avut niciodată vreo problemă cu Iancu", parează antrenorul Marius Axinciuc, fostul mijlocaş al Farului şi Rapidului.

Arbitrul s-a ales cu fractură de piramidă nazală. "Am şi o tăietură de circa un centimetru şi jumătate pe faţă, a necesitat aplicarea a vreo trei copci. Voi rămîne internat circa patru zile la Spitalul de Urgenţă din Constanţa", completează Carson.

Pe înregistrarea incidentelor, produsă de Neptun TV şi pusă la dispoziţie de un amator, nu se vede intervenţia nici unui reprezentant al forţelor de ordine. Tot Carson explică: "A venit un agent la începutul jocului, a semnat şi apoi a plecat după ce a început partida. Nu mai era nici un poliţist la stadion cînd a pornit scandalul. A reapărut abia după ce colegii mei au anunţat cazul la 112 şi a venit să mă ia şi ambulanţa de la SMURD. Iar la final colegii mei din brigadă au fost blocaţi la stadion cînd au încercat să reţină carnetele jucătorilor vinovaţi!".

"Săptămîna trecută, a mai fost bătut un alt coleg, tot pe stadionul din Ovidiu, de către oaspeţii de la Topraisar. Dacă se luau măsuri atunci, nu mai ajungeam să fiu şi eu victimă! Dar în Constanţa sînt o grămadă de incidente şi nimănui nu-i pasă!" (Marian Carson, arbitru L4)

"Arbitrul a venit să conducă meciul cu premeditare împotriva noastră. A incitat pe toată lumea cu deciziile lui. E regretabil ce s-a întîmplat, dar observatorul a punctat în raport că jucătorii mei n-au participat la incidente. Doar spectatorii!" (Marius Axinciuc, antrenor CS Ovidiu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
lebateauivre
lebateauivre  •  06 Mai 2014, 09:41

la guvern nu se procedeaza asa...

ortega
ortega  •  05 Mai 2014, 17:00

Dimo , Clonțescule , Preacuvioase Tudor ... sunteți în stand-by ?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  05 Mai 2014, 11:14

Marian Carson e un martir ...s a sacrificat pentru fotbal ...el n o sa ajunga sa arbitreze in liga 1 ...dar macar presa a scris despre el si televiziunile l au filmat ...rromii l au facut mare ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close