FOTBAL  »  LIGA 2  »  COVID-19

COVID-19. În plină pandemie, primarul Chiajnei ar fi „pompat” un milion de euro în conturile Concordiei » UPDATE Reacția președintelui clubului

Concordia Chiajna nu suferă în timpul pandemiei. Sursă foto: Facebook +49   FOTO
Concordia Chiajna nu suferă în timpul pandemiei. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 15:18

COVID-19. În plină pandemie de coronavirus, Mircea Minea, primarul Chiajnei, cel care susține și echipa de fotbal din liga secundă, ar fi „injectat” cinci milioane de lei în conturile clubului.

UPDATE 19:45

Președintele Chiajnei explică situația milionului la Concordia: ”Au fost două chiar, dar de lei!”

Cristi Tănase, președintele Concordiei Chiajna, a explicat pentru Gazeta Sporturilor: "Nu e vorba de un milion , ci de două. Și nu de euro, ci de lei. E vorba de o adversitate locală, pe plan politic, culmea, tocmai în Săptămâna Mare, ca să dea în primar! A fost aruncată pe piață ca să creeze antipatie. Concordia e finanțată printr-un proiect sportiv, conform legii, iar acest contract a fost semnat înaintea pandemiei. Banii respectivi din acel contract obținut pe proiecte sportive a fost stabilit înainte să înceapă COVID-19. 

Nouă ne-au fost virați mai puțini bani de cât era trecut în contract, pe durata acestei pandemii, așa a decis domnul primar, folosindu-se sumele pentru comunitatea locală. Probabil, e o răfuială la nivel local. Contractul de finanțare e aprobat de Consiliul Local Chiajna, noi trebuie să finanțăm tot clubul sportiv Conocrdia Chiajna, nu doar echipa de fotbal! Eu am trăit și fără bani, la clubul de fotbal, știu ce înseamnă să reziști 6-7 luni fără remunerații".

Știrea inițială

Concordia Chiajna, o echipă aflată în subsolul clasamentului ligii secunde, pe locul 16, unul retrogradabil, nu suferă în perioada de criză generată de pandemia de coronavirus, care nu a ocolit nici lumea fotbalului. Concret, clubul tocmai ce ar fi primit un boost financiar deloc de neglijat: potrivit site-ului chiajna.info, 5 milioane de lei ar fi fost virați de către Primărie în vistieria clubului. 

Aceeași sursă acuză că, în complicatele vremuri generate de pandemie, Primăria nu ar fi demarat prea multe acțiuni împotriva răspândirii noului coronavirus. Mai exact, municipalitatea nu ar avea utilaje moderne pentru dezinfecția stradală și nu ar fi achiziționat dezinfectanți pentru scările de bloc. 

Președintele Concordiei: „Nicio clipă nu m-am gândit la șomaj tehnic” 

Mai mult, dacă majoritatea cluburilor din Liga 1 au apelat la tăieri salariale și au trimis jucători în șomaj tehnic, la Chiajna lucrurile stau la fel ca înainte de pandemie. A afirmat-o însuși Cristian Tănase, președintele „vulturilor verzi”:

„Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, în situaţia asta complicată. Trebuie să facem rost de bani. Dacă eşti conducător, faci rost. Nu ştiu cum, de unde, dar aşa trebuie. Vinzi ceva şi faci rost de salarii. 

Şi la noi salariaţii se temeau de tăierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok şi nu există niciun risc. Marea noastră problemă este situaţia sportivă. Mi-e atât de ciudă că nu avem rezultate”, a declarat acesta, la TV Digi Sport.

VIDEO. Conferință de presă Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

FOTO. Cadre surprinse în București, în timpul pandemiei de COVID-19:

+45 FOTO

Citește și alte știri despre Liga 2:

Petre Grigoraș propune schimbări radicale în fotbalul românesc » Cum ar trebui să arate primele două ligi

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri la GSP Live. Ce țeapă uriașă a luat Rapid: „Pancu l-a dat afară și acum joacă în prima ligă din Franța. Râdeau de el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
randoomz
randoomz  •  15 Aprilie 2020, 20:11
Postat de deusdat pe 15 Aprilie 2020, 18:10

Primarii din Ilfov tot fac echipe și le finanțează, iar localnicii nici nu le bagă în seamă. Care e scopul? Cineva ar trebui să ancheteze ce se întâmplă. Spălare de bani? Sifonare de fonduri?

nu au anchetat aia risipirea banului public la clona csa din liga a 4-a,de ce s-ar stresa pentru liga a 2-a?

deusdat
deusdat  •  15 Aprilie 2020, 18:10

Primarii din Ilfov tot fac echipe și le finanțează, iar localnicii nici nu le bagă în seamă. Care e scopul? Cineva ar trebui să ancheteze ce se întâmplă. Spălare de bani? Sifonare de fonduri?

joze_maurinio
joze_maurinio  •  15 Aprilie 2020, 16:53

Ba, are dreptate, daca esti conducatori, chiar faci rost de bani. E adevarat ca e mai usor sa bagi mana in punga cu bani publici si sa iei banii oamenilor din satul Chiajna, dar asta inseamna sa te pricepi sa faci bani. Adica, daca m-ar lasa si pe mine cineva intr-un seif mare plin cu bani, cred ca si eu as reusi sa fac bani. Chiar daca m-as impiedica pe acolo, mi-ar intra niste bani in buzunar fara sa vreau. Da, omul are dreptate, fotbalistii trebuie protejati, sunt genii care lucreaza la descoperirea medicamentului pentru Corona Beer! Acum, neserios vorbind, de ce nu a dat bani locuitorilor satului Chiajna, ca poate chiar aveau nevoie, aia fiind banii lor platiti prin taxe si impozite?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează