FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Cristi Borcea apără FCSB: „A fost continuatoarea Stelei” » Contre cu Florin Talpan: „Trebuie exclusă!”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 12:29 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 13:27

După ce a avut un derapaj la adresa CSA Steaua, Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a vorbit din nou despre club, de data aceasta legat de modificarea Legii Sportului.

Fin al lui Gigi Becali, Cristi Borcea a apărat-o pe FCSB, contrându-se în direct la Prima Sport cu Florin Talpan, juristul CSA Steaua și cel care a început procesele cu FCSB pentru numele, marca și palmaresul Stelei. Patronul lui FCSB, Gigi Becali, i-a fost naș lui Borcea la a doua căsătorie, cu Alina Vidican.

S-a revoltat în direct din cauza legii care ar putea ajuta CSA Steaua: „Ne ducem într-o formă periculoasă a comunismului și a tiraniei!”
CSA STEAUA
S-a revoltat în direct din cauza legii care ar putea ajuta CSA Steaua: „Ne ducem într-o formă periculoasă a comunismului și a tiraniei!”

Cristi Borcea, contre în direct cu Florin Talpan

Cristi Borcea: Eu nu cred că pe parcursul unui campionat se pot schimba regulile. Am fost şi eu în Comitetul Executiv al Federaţiei şi al Ligii. Dacă intră legea în vigoare, va fi supusă Adunării Generale. De la anul va fi. Eu nu cred şi nu văd pârghia legală ca CSA să promoveze în acest an.”

Florin Talpan: „Dacă intră legea acum în vigoare, Comitetul Executiv este obligat să respecte legea şi noi avem drept de promovare începând din acest sezon noi Pentru că nu Comitetul Executiv decide când să pună în aplicare o lege!”

Cristi Borcea: „Domnule Talpan, aici nu suntem la judecătorie. Nu poate o lege organică să intre peste legile sportive!”

Florin Talpan: „Nu vreau să intru în discuţii contradictorii cu dumneavoastră, dar dacă apare legea, noi avem drept de promovare din acest sezon. Cei de la Federaţia Română de Fotbal sunt obligaţi să respecte legea!”

Cristian Borcea: „Eu am fost 20 de ani în conducerea Federaţiei şi a Ligii ca membru în Comitetul Executiv. Dacă dumneavoastră faceţi să se întâmple aşa ceva, eu zic că vom avea repercusiuni de la UEFA”

Florin Talpan: „Domnul Borcea, dar în 2018, când Instanţa a decis ca echipa lui Becali să îşi schimbe denumirea, de ce cei din Comitetul Executiv şi Federaţia nu au pus în executare acea hotărâre a Instanţei? Practic, FCSB trebuia să fie retrogradată! De ce nu s-a întâmplat lucrul acesta?”

Crist Borcea: „Nu avea cum să fie retrogradată pentru că pentru că FCSB, s-a spus foarte clar, a fost continuatoarea Stelei!”

Florin Talpan: „Arătaţi-mi mie hotărârea instanţei unde spune că FCSB este continuatoarea. Nu există! Iar schimbarea de denumire s-a făcut în timpul campionatului. Înţelegeţi? Deci, în momentul în care şi-a schimbat denumirea, FCSB trebuia retrogradată! Trebuia exclusă din campionat! Eu am să cer Federaţiei Române de Fotbal să îmi spună data la care FCSB a solicitat această schimbare de denumire. Dacă a făcut-o în timpul campionatului, trebuie să fie exclusă din campionat şi să înceapă campionatul din Liga a 4-a! Şi lucrul acesta se va întâmpla. O să vedeţi! Eu am să lupt în continuare cu FCSB.”

Cristi Borcea: „Domnule Talpan, dacă era ilegal, nu credeţi că forul european sancţiona atât Steaua, cât şi pe noi, ca ţară?”

Florin Talpan: „Haideţi să nu vorbim de forul european, pentru că forul european... Federaţia Română de Fotbal nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de către Instanţe! FCSB, la ora actuală, evoluează ilegal în campionat şi ar trebui exclusă! Că nu se întâmplă luna asta, că nu se întâmpla luna viitoare, dar s-ar putea în sezonul următor.”

Cristi Borcea: „Sunt nule! În fotbal sunt nule! Numai instanţele sportive dictează!”

Citește și: 

Zăvăleanu a criticat inițiativa lui Dâncu și a stârnit furia lui Lăcătuș: „Voi veniți să vorbiți de alt club? Sunteți în insolvență, n-ați plătiți angajații, dar vreți în Liga 1”

Trei sferturi dintre microbiști nu o voiau pe Steaua în Superligă! S-a schimbat ceva între timp? Votează aici în sondaj: „Este în regulă ca echipele finanțate exclusiv de Stat să joace în ligile profesioniste?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  15 Aprilie 2023, 21:28

Termina cu prostiile, tovarasul Talpan, ca iti pui in cap toata Romania! Te-ai trezit dupa atat amar de vreme sa spui ca Steaua nu mai e Steaua. Asta-i grija Ministerului Apararii, Steaua, fotbalul, in loc sa isi vada de problemele specifice ministerului. Si PSD-ul, gata cu voi!

emil1986
emil1986  •  15 Aprilie 2023, 20:51
Postat de costel_69 pe 15 Aprilie 2023, 18:00

...jiji a preluat steaua în 2003 printr- o șmecherie dar și gheneralii de atunci au vrut să scape de echipă!...

'Au vrut sa scape de echipa', dar si-au luat si niste spagi grase. Apoi vroiau din nou, si din nou, si din nou. Iar la un moment dat Gigi a zis stop, v-am dat destul. Apoi a aprut conflictul, Gabita Oprea fiinf varf de lance, iar Talpan omul care executa ceea ce-i spunea Oprea si alti cativa ofiteroi.

istet10
istet10  •  15 Aprilie 2023, 20:15

Talpan minte. Instantele romanesti nu s-au pronuntat decat asupra unor aspecte considerate comerciale. Dubios cum palmaresul sportiv a fost considerat un bun, care potrivit celor decise ar putea fi tranzactionat. Dar asta e la noi. Instantele nu s-au pronuntat asupra laturilor sportive, deci nu puteau impune retrogradari. Activitate competitionala este reglementata de regulamentele UEFA si ale federatiilor , iar instantele nu au competente de a judeca aceste aspecte. Talpan stie bine asta, dar bate campii cand spune ca o instanta poate impune ceva privind derularea competitiilor. Si repet, UEFA nu agreaza modul asta romanesc de lucru, prin care o entitate sportiva este separata de entitatea administrativa, ba chiar de entitatea care detine marca si palmaresul.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează