FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

VIDEO // EXCLUSIV Mesaj tranșant după inițiativa lui Dîncu: „Legea Sportului trebuia dată încă din anii '90! Nu sunt tot bani publici? Adică Primăriile au voie și Ministerele nu au voie?”

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 14:43 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 15:54

Daniel Iftodi, 55 de ani, fost fotbalist la Steaua în perioada 1992-1995, a avut o reacție categorică în privința dreptului de promovare al celor de la CSA Steaua, după ce Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului astfel încât „militarii” să poată participa în Liga 1.

Iftodi consideră că această lege trebuia dată în urmă cu mulți ani și susține că CSA Steaua ar trebui să fie lăsată să promoveze, în opinia sa neexistând diferență între echipele din Liga 1 susținute de primării și Steaua, echipă a Ministerului Apărării.

„Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu
DISCUȚIE
„Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu

Daniel Iftodi: „Legea Sporturilor trebuia dată încă din anii '90”

„Se chinuie de 2 ani să-și rezolve această situație, trebuiau să o rezolve până acum. Cred că Legea Sporturilor trebuia dată încă din anii '90. Ne chinuim de atunci să tot dăm o Lege și nu se dă nimic. 

Și celelalte cluburi care aparțin de Primării și de Prefectură cum sunt? E aceeași treabă, eu așa o văd. Nu sunt tot bani publici? Adică Primăriile au voie și Ministerele nu au voie? Se cam bat cap în cap astea”, a declarat Iftodi pentru GSP.ro.

30 de meciuriși 5 goluri a strâns Iftodi în tricoul celor de la Steaua

Proiect cu dedicație pentru CSA Steaua: Vasile Dîncu a propus modificarea Legii Sportului, introducând două pasaje-cheie

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegii lui din Partidul Social Democrat au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului. Ele ar trebui să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua din sezonul 2023-2024, dacă vor fi aprobate până cel târziu cu o săptămână înaintea startului viitorului campionat.

 Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Iar altă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste. 

Steaua trebuie să dovedească că are drept de promovare, prin schimbarea prevederilor legale sau a formei de organizate, până cu cel mult o săptămână înaintea începerii sezonului 2023-2024.

Modificările propuse în noua Lege a Sportului: Dîncu introduce pasajele „persoane juridice de drept public” și „organizate ca persoane juridice de drept public”

(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social. 

- Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.

(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege.

 - Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

„Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, oficialii Federației Române de Fotbal au lămurit ce se întâmplă în cazul în care Legea educației fizice și sportului va fi schimbată până la finalul acestui sezon competițional.

„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!”, susțin oficialii FRF. 

Mai mult, „Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”.

VIDEO Marin Barbu, despre schisma dintre FCSB și CSA Steaua: „Pentru mine, continuatoarea Stelei este FCSB”

Citește și alte articole:

Talpan își asumă proiectul depus de Vasile Dîncu: „Este munca mea! Vom avea drept de promovare încă din acest an!” + Război TOTAL cu suporterii: „Vor să pună mâna pe club!”
CSA STEAUA
Talpan își asumă proiectul depus de Vasile Dîncu: „Este munca mea! Vom avea drept de promovare încă din acest an!” + Război TOTAL cu suporterii: „Vor să pună mâna pe club!”
Gigi Becali se inspiră din Champions League înainte de FCSB - Farul: „Ați văzut la Real și City? Bang, Țang, Bang!”
FCSB
Gigi Becali se inspiră din Champions League înainte de FCSB - Farul: „Ați văzut la Real și City? Bang, Țang, Bang!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
Cst65
Cst65  •  28 Aprilie 2023, 20:13

Te au *** de tot anii petrecuti la Sf Gheorghe. Mai *** cand privatizezi o echipa nu o poti reanfinta dupa 30 ani si sa spui ca aia privata nu i Steaua. Dar, nu asta i baiul. Sa ti dezenez ca i clar ca mori prost : 1, ministerele folosesc in sport banii tuturor cetatenilor 2 primariile si consiliile locale, bani orasului si judetului 3 Primariile pot da 2 mil iar ministerul hotilor dosr anul adta cam 6, 7 mil. Daca promoveaza vor baga 10 mil si sa moara *** daca mi convine. PS n am nimic cu *** dar prea s au inmultit prostii si daca abereazi pe post toti *** din giulesti o s o ia de buna. S i atunci ce facem scadem salariile ca sa finanteze m8nesterele sportul?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  18 Aprilie 2023, 10:41

Adicatelea joaca bine sau nu, face rezultate memorabile sau nu, face spectacol sau nu, banii sa vina. Adicatelea cum e asta? Poporul, producatorul de venituri al tarii, trebuie neglijat si oprimat prin legi scrise in WC? Ia terminati-va cu aiurelile astea. Daca exista un patronat sau cineva isi doreste sa fie partenerul unei echipe, foarte bine. Cum sa luati bani de la bugetul central si sa dispuneti de ei cum vor unii precum gurul de Cluj???

voinea72
voinea72  •  14 Aprilie 2023, 14:57

Zgăbearță Iftodi, să trăiți!!???? Una sunt banii primăriilor, instituții care produc bani și care pot vira în urma deciziilor consiliilor locale, posibil chiar la solicitarea și cu susținerea locuitorilor urbei. Ministerul Apărării, cheltuie cu apărarea țării. Încheiați odată cu Daciadele... Ăștia de la C.S.A, o iau de la capăt că echipă departamentală?! Nici nu a terminat lumea de hulit și ei încep iar cu pomenile comuniste?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează