FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

O nouă iarnă imposibilă la Dinamo: „Este o situație ciudată! Am fost penalizați pentru niște litigii dinainte de insolvență”

Dinamo are din nou un mercato cu interdicție la transferuri, din partea FIFA, din cauza spețelor lui Joseph Akpala (atacant, 36 de ani) și Raul Albentosa (fundaș central, 34 de ani).  FOTO: Imago
Dinamo are din nou un mercato cu interdicție la transferuri, din partea FIFA, din cauza spețelor lui Joseph Akpala (atacant, 36 de ani) și Raul Albentosa (fundaș central, 34 de ani). FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 20:21 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 22:10

Dinamo are din nou un mercato cu interdicție la transferuri, din partea FIFA, din cauza spețelor lui Joseph Akpala (atacant, 36 de ani) și Raul Albentosa (fundaș central, 34 de ani). 

Dinamo încheie 2022 la două puncte de locurile de play-off, când mai sunt de disputat trei etape în 2023 din sezonul regulat. Invalidarea noului plan de reorganizare modificat de către instanță nu este singura lovitură recepționată de roș-albi în tentativa renașterii și a revenirii în Liga 1. 

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune.  I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”
Echipa națională
Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Transferurile sunt din nou blocate, printr-o decizie oficială a FIFA, detaliu ce pune o piedică uriașă grupării! De fapt, se perpetuează o stare valabilă și în mercato de vară 2022, dar și în 2021!

Interdicție la transferuri pentru Dinamo

Și în trecut roș-albii au plătit tribut unor divergențe financiare cu fotbaliști ce au făcut act de prezență în Ștefan cel Mare, în vara 2022 fiind „cazul Gluhakovic”, fundașul de bandă cu o prezență meteorică în tricoul dinamoviștilor. 

Acum, „câinii” au interzis la transferuri, conform informațiilor GSP, din cauza fostului atacant Joseph Akpala, 27 de minute în alb-roșu, apoi accidentat și retras din fotbal, dar și a fundașului spaniol Raul Albentosa, care în prezent luptă cu Vejle BK pentru a promova în prima ligă daneză.

„Este o situație ciudată, am fost penalizați pentru niște litigii cu jucători, înainte de intrarea în insolvență. Sumele? Undeva până în 10.000 de euro pentru fiecare fotbalist. Lucrăm pe subiect și sperăm să avem vești pozitive curând", a fost explicația oficială oferită de conducătorii grupării din Ștefan cel Mare.

12 meciuria strâns Albentosa (dreapta) la Dinamo, în primăvara lui 2021. A marcat o dată

„Defilăm cu ce avem la dispoziție”

Decizia forului internațional de a bloca transferurile la clubul Dinamo afectează și strategia lui Ovidiu Burcă pentru viitorul apropiat al echipei și în perspectiva duelurilor decisive pentru calificarea în play-off, inclusiv pentru promovare în primăvara 2023. 

„În aceste condiții, defilăm cu ceea ce avem la dispoziție. Nu putem umbla acum la lotul de jucători. Nu am ce să planific încă, dar mergem înainte", a reacționat antrenorul care i-a făcut pe „câini” să spere la promovare. 

S-au creat probleme uriașe la Dinamo. Fără bani nu faci nimic. Observ asta comparativ cu Danemarca. Aici, dacă nu plătești, ești out, afară! Am fost surprins să văd că Dinamo nu a plătit salarii, dar nu a pățit nimic. Îmi plânge sufletul pentru situația lui Dinamo, dar trebuie să-și rezolve situația cu banii, cu stadionul
-  Raul Albentosa, fundaș Vejle, în octombrie 2022

„Câinii” au transferat doar CV-ul

Akpala, 34 de ani în momentul în care evolua pentru Dinamo, a fost adus liber de contract în aprilie 2021, a evoluat 27 de minute cu Academica (1-3), în mandatul lui Dusan Uhrin, apoi a suferit o ruptură a tendonului ahilean. 

Așa cum GSP.ro a anunțat la vremea respectivă, nigerianul s-a accidentat la antrenament, fiind vorba de o recidivă. Ulterior, Joseph a renunțat la fotbal. Până să semneze cu Dinamo, nu mai jucase de 13 luni. 

Fost atacant de Bundesliga și ex-golgeter al Belgiei în 2008, în tricoul lui Charleroi, Akpala a avut o problemă medicală la coapsă la începutul lui 2020. Număr 9, Joseph a fost cumpărat în 2008 de Brugges cu 3 milioane de euro. Apoi, a fost transferat în august 2012 de Werder Bremen. 

„Alerg suta de metri sub 11 secunde", s-a lăudat Akpala într-un interviu acordat Bild în septembrie 2012. A adunat 21 de meciuri în Bundesliga, un gol și un assist. 

Albentosa: „Nimeni nu te bagă în seamă”

Fundașul central Raul Albentosa a fost apreciat pe durata contractului său cu Dinamo, în primăvara 2021. Lipsa banilor a dus însă la divorț. În octombrie 2022, într-un interviu GSP la Vejle, Raul a transmis gânduri bune suporterilor, dar s-a și plâns din cauza restanțelor financiare: „Am mers și la FIFA. România are propriile legi, ca să zic așa, să nu plăteasă salarii... Ajuți echipa, apoi nimeni nu te bagă în seamă. 

O nouă iarnă imposibilă la Dinamo: „Este o situație ciudată! Am fost penalizați pentru niște litigii dinainte de insolvență”
Momentul în care Albentosa a fost prezentat la Dinamo

Măcar să-ți zică: «Omule, avem probleme cauzate de coronavirus, sunt probleme cu banii, dar uite, peste un an, ne redresăm și-ți plătim atunci!» Nimic! Nimeni! Am vorbit cu Mario Nicolae, dar nu este el patron acolo. Nu sunt nervos din cauza echipei, am lăsat prieteni la Dinamo, de la oameni simpli la alți jucători, Paul Anton, Sorescu. Din păcate, cei ce se ocupă de destinele lui Dinamo nu pricep că trebuie să duci o pâine acasă la tine". 

Acasă, la Săftica

Echipa dinamovistă se reunește pe 9 ianuarie 2023 și va începe antrenamentele în propria bază de la Săftica. Staff-ul tehnic al bucureștenilor nu a luat în calcul niciun cantonament montan sau extern în perioada precompetițională. Vor fi ședințe de pregătire la Săftica, apoi amicale în zonă. Liga 2 se reia târziu, în ultimele zile de februarie. 

„Puteam să iau în calcul să facem la munte undeva unde am fi avut un teren bun, să facem cu mingea. S-au schimbat metodele de antrenament, nu mai este vremea să alergăm pe dealuri, facem preponderent cu mingea. Mai ales că va fi o perioadă lungă până la reluarea partidelor oficiale", a comentat Burcă. 

VIDEO. Paul Codrea despre situația de la Dinamo: ”Ce să mai zic despre ei? La ce se întâmplă în acel club...”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

VIDEO Eduard Novak o vrea pe FCSB în Ghencea: „Nu ne permitem acest lux! Trebuie respectată investiția”

EXCLUSIV Junior Morais nu se gândește la retragere, după ce a bifat meciul 300 în Liga 1: „Vreau să prelungesc cu măcar încă un sezon”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  22 Decembrie 2022, 16:47

FC Eterna Insolventa nu știe cum să ajungă iar în insolventa. Oare totul i se trage de la egalul cu FCSB care a ajutat doar CFR deși a fost totul ilogic?

Vasi86
Vasi86  •  22 Decembrie 2022, 08:55

Asa se intampla cand nu iti platesti fotbalistii.. Albentosa a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti a lui Dinamo, cred ca se puteau strange niste bani sa-i platiti restantele. Cum se gasesc bani pentru licenta, salariul lui zavaleanu etc, se puteau gasi si pentru plata restantelor.. Asta e rezultatul managementului dezastruos de la Dinamo, aducem jucatori aleatoriu fara sa fie vazuti de vreun scouter, fara sa ne interesam de starea lor si ne trezim ca se rup dupa o repriza..

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  21 Decembrie 2022, 23:36
Postat de CiprianBirtea_84 pe 21 Decembrie 2022, 21:47

Ei nu pot legitima nici un jucător, nici măcar liberi de contract.

exact, o echipa in pragul falimentului si disparitiei iminente ... de ce ar avea nevoie de transferuri ? ca sa ce ???

Vezi toate comentariile (16)
Comentează