FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

VIDEO Eduard Novak o vrea pe FCSB în Ghencea: „Nu ne permitem acest lux! Trebuie respectată investiția”

Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, își dorește ca FCSB să joace pe arena din Ghencea.
Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, își dorește ca FCSB să joace pe arena din Ghencea.

Articol de , - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 19:19 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 19:19

Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, își dorește ca FCSB să joace pe arena din Ghencea. 

Prezent astăzi la „Gala Scrimei”, ministrul Eduard Novak a abordat și eternul subiect al accesului celor de la FCSB pe stadionul din Ghencea. 

Răzvan Burleanu, replică imediată pentru Gigi Becali: „Îl așteptăm! Va face obiectul unei anchete”
CEex
Răzvan Burleanu, replică imediată pentru Gigi Becali: „Îl așteptăm! Va face obiectul unei anchete”

VIDEO. Eduard Novak o vrea pe FCSB în Ghencea

„Este o normalitate, asta cred. O investiție de 40 de milioane de euro a statului trebuie respectată. Dacă se construiește, trebuie folosită și de alte entități. 

Nu poate doar cineva să stea acolo și să o folosească pentru el. Nu ne permitem acest lux! Cred că e binevenită decizia”, a spus Eduard Novak. 

„Am simțit că proiectul devine unul cu dedicație pentru domnul Becali”

Deputatul USR Cristian Brian, inițiatorul proiectului de lege privind condițiile de închiriere a bazelor sportive publice, acuză după amendamentul impus de PSD și susține că modificarea legii a fost făcută pentru a ajuta FCSB.

Au venit cu un amendament care deschide o portiță. Se schimbă modalitatea prin care se închiriază stadionul Ghencea. Nu mi-au explicat de ce introduc amendamentul la proiectul meu. Am văzut în presă declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, am văzut că i-a promis lui Becali că îi dă dreptul să folosească stadionul și cam despre asta e vorba. 

Colegii de la PSD mi-au spus că asta a fost directiva, că trebuie să treacă proiectul în acea zi, în acea formă. A preferat să-l pună mișelește în proiectul altui partid. Am simțit că proiectul devine unul cu dedicație pentru domnul Becali. Noi am dorit să facem un proiect din care să eliminăm decizia politicului în sport. Ei au alipit un amendament prin care tocmai asta au făcut. La un proiect al USR au dat o treabă cu dedicație la inițiativa grupului PSD
- Brian Cristian

Amendamentul adăugat de PSD

Amendamentul impus de PSD, adoptat în noua formă a legii, presupune ca:

Administratorii aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate.

Ce prevede proiectul de lege

Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa, la începutul fiecărei luni, în loc public, la sediul bazei și/sau instalației sportive, și pe site-ul propriu, după caz, următoarele informații:

  • regulamentul pentru închirierea bazei și/sau instalației sportive;
  • tarifele pentru închiriere;
  • numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum și numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menționarea sportului practicat, a datei rezervării și a perioadei pentru care s-a făcut închirierea.

Citește și alte știri din sportul românesc:

Nicușor Dan, anunț despre noua Sală Polivalentă din București! » Proiect de 700 de milioane de lei

EXCLUSIV Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
iri_
iri_  •  28 Decembrie 2022, 22:40
Postat de francklin67 pe 22 Decembrie 2022, 21:52

Hai iri_.vad ca esti avocatul lui Talpan si a CSA ca explici la toata lumea si intorci lucrurile ín asa fel parca ar fii sfant cea ce predici.Hai lasa mai moale ca adevarul e la mijloc.Lasa oamenii sa -si exprime punctul de vedere .

Exact ceea ce nu faci tu, nu ma lasi sa-mi spun punctul de vedere, corect? :) Vad ca si tu esti avocatul fetelor, sa nu fi furat careva din zestrea fetelor, un turnichet ceva, o tabela...

francklin67
francklin67  •  22 Decembrie 2022, 21:52
Postat de iri_ pe 22 Decembrie 2022, 17:34

Eu cred ca tu nu iti dai seama ce zici? Din moment ce au ajuns sa se judece pt o suma de bani neplatita, indifirent cum o dai, e rau platnic, punct! Esti absurd ce zici. Abia dupa o decizie judecatoreasca si probabil amenintat cu falimentul, e obligat un rau platnic sa-si plateasca datoriile. Tot rau platnic ramane. Cine isi doreste sa treaca prin asa ceva doar de dragul "hai sa-i inchiriem stadionul ca e facut din bani publici". Eu sincer nu inteleg cum unii oameni pot sa tina in continuare cu personajul asta care numai tepe da, si incearca sa fure peste tot unde poate fura, de la plata salariilor unor jucatori, pana la chirie si utilitati, exemple sunt multe, gen combinatia cu gazonul pe Arena Nationala... Tineti-o frate tot asa, sustineti infractorii in continuare, face rating, asta conteaza, felicitari!

Hai iri_.vad ca esti avocatul lui Talpan si a CSA ca explici la toata lumea si intorci lucrurile ín asa fel parca ar fii sfant cea ce predici.Hai lasa mai moale ca adevarul e la mijloc.Lasa oamenii sa -si exprime punctul de vedere .

iri_
iri_  •  22 Decembrie 2022, 18:45
Postat de Cristib2009 pe 21 Decembrie 2022, 22:20

Dar de ce nu spui si de investitiile facute de cioban in vechiul stadion Ghencea?Nu sunt fan FCSB sau Cioban ,dar sa fim realisti.A bagat bani in acel stafion...teren..gazon..tribuna..turnicheti...tabela noua..fotolii la oficiala unde macanu si beau ca buhaii Talpan,Zisu si alti hoti din armata....Astea nu le mai spuneti..

Investitiile in stadion au fost recuperate in mare masura. Lifturi, turnicheti, tabela, au fost recuperate de proprietar la demolarea stadionului. Inclusiv nocturna a fost recuperata, care a fost cumparata pt stingerea litigiilor avute cu firma Tehnorob. Na ca le-am spus! Te-ai linistit acum ca nu a furat nimeni din avutia fetelor? Ceea ce vad ca te intereseaza pe tine in schimb...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează