FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - FC ARGEȘ

Dinamo, joac-o p-asta! Adversarii „câinilor” de la baraj au un atu nevăzut: 3 momente care-i pun pe gânduri pe dinamoviști

Tofan și Ahmed Bani vor lupta pentru un loc în Liga 1 / foto: Gazeta Sporturilor
Tofan și Ahmed Bani vor lupta pentru un loc în Liga 1 / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 14:14 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 14:57

Dinamo își joacă viitorul în dubla manșă de la baraj contra unei echipe frecvent „mângâiate” de noroc în ultimii ani. FC Argeș a promovat în ultima secundă în 2020, a prins play-off-ul în 2022 după ce a stat 29 de etape în afara primelor șase locuri, iar acum a evitat retrogradarea directă printr-un joc fantastic al rezultatelor.

  • Dinamo - FC Argeș, turul barajului de promovare/menținere în Superligă, se va juca luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Returul este prevăzut pe 3 iunie, în Trivale. 

FC Argeș, una dintre cele mai impredictibile echipe ale ultimilor ani, a rămas singurul obstacol între Dinamo și o posibilă revenire a „câinilor” pe prima scenă.

Misiunea roș-albilor se anunță, însă, una aproape imposibilă. Mai experimentați, cu un lot superior din punct de vedere valoric, piteștenii au și un atu nevăzut în fața dinamoviștilor: dețin o doză considerabilă de șansă, care le-a surâs în câteva momente vitale din ultimii ani.

A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”
DINAMO - FC ARGEȘ
A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”

Mai norocoși de atât nu se poate! 3 momente în care destinul i-a surâs lui FC Argeș

  • Argeșul a promovat „la braț” cu UTA în 2020, însă doar de pe locul secund. O poziție de care alb-violeții au fost siguri abia după prelungirile dramatice din meciul Rapid - Turris 1-1, când giuleștenii au egalat la ultima fază a partidei și le-au refuzat teleormănenilor visul promovării. Cu o victorie, echipa din Turnu Măgurele era sigură de intrarea în „A”, însă Jorza a egalat pentru Rapid printr-un șut deviat în al șaselea minut al prelungirilor! Abia atunci a putut începe sărbătoarea în Trivale.
  • Doar doi ani mai târziu, cu Andrei Prepeliță pe bancă, FC Argeș izbutea cea mai importantă performanță după două decenii „cenușii”: se califica în premieră în play-off de pe locul 4, deși, timp de 29 de etape, echipa nu fusese nici măcar o dată clasată între primele 6 poziții Victoria care i-a propulsat pe argeșeni în play-off a venit tot în urma unui meci interzis cardiacilor, un 2-1 reușit in-extremis la Botoșani, într-un meci în care gazdelor li s-a refuzat un penalty în prelungiri. La egal, oaspeții nu s-ar mai fi calificat în play-off.
  • În fine, sorții i-au zâmbit din nou lui FC Argeș în finalul acestui play-out. Deși echipa nu reușea să „evadeze” sub nicio formă din zona locurilor direct retrogradabile, Vintilă&co. au fost ținuți în viață de o serie de împrejurări ideale. Contracandidata Chindia, spre exemplu, avea nevoie de o victorie în ultimul meci, la debutul pe noul stadion, pentru a-i retrograda pe argeșeni, dar s-a împotmolit” cu Voluntari și a picat în „B”! În același timp, „vulturii violeți” au mai avut un „aliat” important: sistemul VAR, care i-a scos în momente cheie atât cu UTA (2-2), cât și cu Petrolul (3-2).

Analiza lui Bogdan Vintilă: „Dinamo nu este echipa pe care fals o promovează lumea”

Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul celor de la FC Argeș, a prefațat meciul cu Dinamo, turul barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

Vintilă spune că Dinamo nu trebuie tratată cu superioritate și prevede o dublă manșă decisă de micile detalii.

Nu este echipa pe care fals o promovează lumea. Este o echipă experimentată, cu tineri care pot deveni periculoși. Pare o înfrângere categorică ultima, cea de la Iași, dar am văzut jocul. Dacă eliminăm două greșeli personale putem spune că a fost un joc echilibrat. 

Suntem în fața unui meci dificil, cu o echipă de tradiție care, indiferent de momentele grele în care se află, reușește să se ridice împreună cu suporterii. Suporterii sunt atuul lor. 

Suntem declarați favoriți pentru că suntem echipa din Liga 1. Consider că jocul o să fie foarte greu, dar totul depinde doar de noi. Dacă vom reuși să aplicăm ce am pregătit, vom avea un rezultat bun. Jucătorii sunt la finalul unui sezon încărcat, cu foarte multe turbulențe. Sunt obosiți și mental, dar îmi doresc să terminăm cu fruntea sus și să rămânem în Liga 1”, a spus Bogdan Argeș Vintilă într-o conferință de presă.

VIDEO Ovidiu Burcă: „Cel mai mare atu e conexiunea pe care o avem cu suporterii”

Citește și alte știri de actualitate: 

Garantat alb-roșu! Ovidiu Burcă are postul asigurat » Ce trebuie să mai rezolve dacă vrea să antreneze în Liga 1

EXCLUSIV Dinamo sperie prin prisma suporterilor și galeriei: „Vrem să tranșăm situația încă din tur”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (15)
hannah.robinson
hannah.robinson  •  30 Mai 2023, 08:00
Postat de billwader pe 29 Mai 2023, 14:24

crede-ma ca stiu ce vorbesc. arges s-a pregatit pentru momentul asta inca de acum cateva luni cand a jucat un amical cu primul loc din liga a 2-a si le-a dat 3-0. aveati sanse daca jucati cu uta lui redmic,dar cu arges nu aveti nicio sansa.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  30 Mai 2023, 07:59

Bai Remus Dinu ți-a spus cineva ca ți-ai ales greșit meseria?… asta ca sa fiu foarte elegant cu un așa … ca ziarist nu ești…***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nt51gnv
nt51gnv  •  29 Mai 2023, 17:56

Dumnezeu sa-i binecuvanteze cu victorii atât azi cât și la retur. Doamne ajută ! Hai Dinamo ! Victorie după Victorie !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează