FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Compania pe care Vlad Iacob se baza să salveze Dinamo s-a retras: „Nu suntem implicați!”

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 12:25 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 17:34

După ce a anunțat că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până în aprilie pentru a lua licența, Vlad Iacob, administratorul special al „câinilor”, a căutat modalități de face rost de bani.

Oficialul lui Dinamo vrea să atragă investitori pentru a finanța clubul, în cazul în care noul plan de reorganizare este aprobat, iar una dintre companiile care îl puteau ajuta pe Iacob era SAI Certinvest SA.

L-a pregătit pe Sorescu la Dinamo, acum îi dă credit la FCSB: „Au de câștigat, și unii, și alții”
FCSB
L-a pregătit pe Sorescu la Dinamo, acum îi dă credit la FCSB: „Au de câștigat, și unii, și alții”

„Certinvest este o companie specializată în piața de capital care organizează constituirea unui fond de investiții. Adună investitori, îi pune într-o companie care este creată special și în care investitorii vin cu banii, cu un anumit obiectiv. În cazul de față, Dinamo. 

S-au făcut pași în acest sens. Există investitori. Ce trebuie să știe lumea este că nu vorbesc doar de unul sau doi. Ar urma să se strânga o sumă pentru câțiva ani de funcționare la Dinamo, de ieșire din insolvență și revenirea în prima ligă.

Aceștia sunt pregătiți să aloce sume de bani pentru Dinamo. Ei ar urma să vină în momentul în care avem stabilitate juridică. Atunci intră banii”, a spus politicianul Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, pentru playsport.

Planul lui Iacob pentru Dinamo, dat peste cap

Totuși, pentru moment, se pare că planul dorit de Vlad Iacob pentru salvarea lui Dinamo a fost sistat. „Societatea SAI Certinvest SA nu este implicată în finanțarea sau intenția de finanțare a echipei de fotbal SC Dinamo 1948 SA”, au transmis reprezentanții companiei pentru GSP.ro. 

Întrebat dacă lucrurile s-au schimbat după discuția din septembrie, administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob a declarat pentru Gazetă: „Nu vreau sa comentez subiectul. Sper să găsim o soluție pentru club cât mai curând. Avem nevoie de asta”.

Mulți spun că nu există investitori. Ei există, conducerile RTZ și DDB știu cine sunt și ce doresc, planul de reorganizare aprobat. Investitorii au invitat RTZ și DDB la discuții, în septembrie au contribuit cu 100.000 la Dinamo. 

Pe 21 septembrie, RTZ și conducerea APCH erau așteptați la sediul fondului de investiții, în vederea depunerii unui nou plan de reorganiare, în vederea aprobării rapide. Au întârziat o oră și ne-au anunțat că s-a depus u nou plan de reorganizare, nu a fost văzut de mine în calitate de administrator special, de avocații investitorilor, a fost servit. 

Am susținut acel plan și am tras în aceeași direcție, consider că e nevoie de un nou plan, urgent, chiar în zilele următoare. E nevoie de un plan solid, bine redactat, care să aibă șanse maxime în fața judecătorului sindic, nu e viabil apelul. Din discuțiile cu investitorii și avocați specializați, apelul are șanse mai mici de a trece. 

Dinamo putea fi salvată, chiar poate deveni un club profesionist, clubul Dinamo este mai presus de orgoliile, supărările, ideile oricăruia dintre noi

- Vlad Iacob pe 7 ianuarie, la Radio Dinamo 1948

VIDEO Ce spune Keșeru despre transferul lui Sorescu la FCSB: ”E puțin ciudat ca jucător emblematic la Dinamo să vină la Steaua!”

Citește și: 

Dinamo câștigă din transferul lui Sorescu la FCSB! Un fost coleg din Ștefan cel Mare: „Poate e și el stelist la bază”

Fostul jucător de la FCSB, Dinamo, Rapid și Craiova se destăinuie într-un interviu pentru GSP: „Două momente pe nu le voi putea uita niciodată”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
istet10
istet10  •  14 Ianuarie 2023, 23:35
Postat de creeperno807 pe 14 Ianuarie 2023, 22:37

Asa s-a intamplat si anii trecuti dar tot suntem in picioare

Nici macar in genunchi nu sunteti. Va miscati ca sarpele.

creeperno807
creeperno807  •  14 Ianuarie 2023, 22:37

Asa s-a intamplat si anii trecuti dar tot suntem in picioare

istet10
istet10  •  14 Ianuarie 2023, 14:35

Si datoriile tot cresc ... Si jucatorii sunt nemultumiti ... Si in instante se tot pierde ... Si sunt de platit multi bani pana in aprilie pt licenta ... Si uite asa efortul de a se clasa printre primele este in zadar. Este doar o chestiune de timp pana cand o sa se spuna: Gata! S-au dus si astia!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează