FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Legenda lui Dinamo, Ionel Augustin: „Dacă nu suntem în Ștefan cel Mare, n-avem identitate” + Povestea transferului ratat în Serie A: „M-a informat printre picături că o să vin la Inter”

Ionel Augustin alături de grupa de juniori pe care o pregătește (foto: Cătălin Stroia)
Ionel Augustin alături de grupa de juniori pe care o pregătește (foto: Cătălin Stroia)

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 12:54 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 14:22

Ajuns la 67 de ani, Ionel Augustin se ocupă de grupa Ligii de Tineret a celor de la Dinamo și are încredere că formația condusă de Ovidiu Burcă poate prinde promovarea. 

Gloria alb-roșiilor trăiește din nostalgia trecutului dinamovist și povestește un episod inedit, când a fost ademenit de Inter Milano.

Martor la un BLAT?! Fostul portar al lui Sepsi a recunoscut în direct: „Am avut dubii la acel meci. Trebuia să pierdem”
GSP LIVE
Martor la un BLAT?! Fostul portar al lui Sepsi a recunoscut în direct: „Am avut dubii la acel meci. Trebuia să pierdem”

- Bună ziua, domnule Augustin, nu renunțați ușor la muncă.
- Mă simt foarte bine. Mă bucur că sunt încă pe terenul de la baza Dinamo, la Centrul de copii și juniori. Sunt în locul în care am început și pot crește copii în continuare. De aici au plecat mari valori ale lui Dinamo, de-a lungul timpului.

- Mai există spiritul celor de la Dinamo la nivelul juniorilor? 
- De când ne-am mutat din Ștefan cel Mare, ne-am pierdut identitatea. De fapt, s-a pierdut de foarte mult timp pentru că nu mai sunt antrenori care să le transmită adevărata stare de spirit a acestui club.

Ionel Augustin: „Am încercat să strângem rândurile din cauza falimentului”

- Vă place cum arată clubul acum? 
- Sub nicio formă! Nu-mi imaginam nici în cele mai negre vise că Dinamo o să retrogradeze.

- Dar aveți încredere în noul acționariat? 
- Da. Din păcate, nu pot să rezolve toate problemele peste noapte. Eu sper ca noii acționari să se țină de cuvânt, mai ales că din punct de vedere sportiv ne aflăm pe un drum bun în Liga a 2-a, depindem numai de noi.

- Cum vi se pare echipa sub comanda domnului Burcă? 
- Chiar îmi place. Ovidiu este un antrenor foarte bun, care a venit într-o perioadă critică. Eu am ajutat la început pentru că era nevoie, iar alături de mine au venit Gică Mihali și Iulian Mihăescu. Atunci am încercat să strângem rândurile pentru că eram aproape de faliment. Existau multe discuții, mulți voiau să plece pentru că nu primiseră salariile.

- Ce considerați că a făcut bun Ovidiu Burcă? 
- Cumva a creat o emulație. Începutul a fost deficitar și anevoios, dar după vreo 10 etape n-au mai pierdut. Toți ne cântau prohodul, dar iată că echipa a ajuns până la urmă în play-off.

- Sunt șanse ca Dinamo să promoveze? 
- Clar, sunt destul de mari! De Steaua știm bine că nu are dreptul să promoveze. Unirea Dej nu prea are pretenții, deci mai rămân 4 echipe: două cu promovare directă și alte două la baraj. Chiar și la baraj, totul va fi de partea noastră, iar șansele se vor răzbuna după ce s-a întâmplat cu U Cluj.

- Aveți vreun favorit în lotul echipei? 
- Cred că la Neluț și la Iulian Roșu am avut un aport. Ei creează o stare dinamovistă aproape de ce eram noi. Sunt jucători cu experiență și au încercat să strângă echipa în jurul lor în momentele grele.

Ionel Augustin: „Mă simt mâhnit pentru că gloriile i-au criticat”

- Cum vi s-a părut echipa națională. Pare că ne-am chinuit cu Andorra și Belarus? 
- N-aș spune că ne-am chinuit pentru că până acum toți am vrut rezultate. Din acest punct de vedere mă simt mâhnit pentru că mai multe glorii i-au criticat pe jucători. Edi Iordănescu este un antrenor pregătit, dar nu are o arie mare de selecție.

- E situația așa de dramatică? 
- Nu are de unde să ia jucători. CFR Cluj a fost mereu pe primul loc, dar nu ai pe cine selecta de acolo pentru că sunt foarte mulți străini. În străinătate nu avem foarte mulți titulari, jucători care să aibă ritm de joc.

- Putem depăși Israel și Kosovo? 
- Din punctul meu de vedere, nici Elveția nu este vreo echipă de top. Cine sunt jucătorii din Israel? Probabil au nivel mai mare decât noi, dar nu mi se pare deloc imposibil să câștigăm în fața lor. Eu aș spune că e o grupă accesibilă și avem șansa de a termina chiar pe primul loc.

Ionel Augustin: „Inter a vrut să ne ia pe mine și pe Custov”

- Pe vremea dumneavoastră, Dinamo juca mai mereu în fazele superioare ale cupelor europene. Fugeați după tricourile adversarilor în jocurile cu echipe de top? 
- La început, fugeam noi după jucătorii de valoare de la Inter sau alte formații. Ceva mai târziu, când jucam de la egal la egal cu ei, vă dau cuvântul meu de onoare că veneau ei! Ne și certam între noi pe tricourile pe care urma să le primim.

- Ați amintit de Inter. Cu cine ați schimbat tricoul de acolo? 
- Cu Giampiero Marini, care purta, ca și mine, numărul 4. Să vă mai spun ceva de la Inter!

- Ce anume? 
- Oriali, după bunică sau mamă, are origini românești. Mai știa niște cuvinte în limba noastră, vorbeam cu el în timpul jocului. El îmi făcea mie marcaj.

- Ce vă spunea? 
- A fost o discuție la un corner. Îmi povestea că s-a discutat în cadrul lotului lor că vor să ne ia pe mine și pe Custov. M-a informat printre picături că o să vin la Inter. Eu m-am și speriat, când am văzut că vorbește românește! Din păcate, eu n-am putut pleca, nu aveam dreptul.

Citește și alte articole:

Cristi Borcea, derapaj incalificabil la adresa CSA Steaua: „Un avort spontan care nu-și are locul acolo!”
DINAMO
Cristi Borcea, derapaj incalificabil la adresa CSA Steaua: „Un avort spontan care nu-și are locul acolo!”
Aproape de sold out general: câte bilete mai sunt la Dinamo - Oțelul cu 2 zile înainte de meci
DINAMO
Aproape de sold out general: câte bilete mai sunt la Dinamo - Oțelul cu 2 zile înainte de meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  06 Aprilie 2023, 22:37

Respect!

Teosor
Teosor  •  06 Aprilie 2023, 15:45

Auzi,spiritul lui Dinamo!...care spirit,al kgb-istilor Mihuț, Visinescu,Postelnicu...

mihneailie030
mihneailie030  •  06 Aprilie 2023, 14:48

Pai și ce, Custov, a putut? În afara de Marcel Raducanu, nu țin minte de altul, mai răsărit, sa fi făcut ceva...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează