FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Un fost campion de la Dinamo așteaptă un telefon din „Ștefan cel Mare”: „Mă întorc dacă e nevoie!”

Cosmin Moți, în dreapta, ar fi tentat să revină în iarbă pentru a o ajuta pe Dinamo în ligile inferioare / Sursă foto: GSP +15   FOTO
Cosmin Moți, în dreapta, ar fi tentat să revină în iarbă pentru a o ajuta pe Dinamo în ligile inferioare / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 18:45 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 20:40

Cosmin Moți (37 de ani), fost campion cu Dinamo în 2007, aflat în conducerea bulgarilor de la Ludogorets după retragerea din activitate, spune că ar fi dispus să se reapuce de fotbal pentru a-i ajuta pe „câini” în ligile inferioare.

Varianta propusă de fostul fundaș pentru Dinamo e un restart care să se producă în Liga 4. Moți a fost întrebat dacă ar fi dispus să evolueze pentru „câini” în ligile inferioare, iar răspunsul acestuia a fost unul pozitiv.

Om de bază în echipa care le-a adus roș-albilor ultimul titlu, acesta e convins că foștii jucători ai lui Dinamo vor fi dispuși să ajute sub o formă sau alta echipa retrogradată la finalul lunii mai în liga secundă.

Cosmin Moți s-ar întoarce la Dinamo

„[Ai putea juca pentru Dinamo în ligile inferioare?] Nu ştiu dacă aş mai putea, dar cred că da. Nu m-am mai antrenat de un an de zile, dar dacă aş putea să îi ajut şi dacă ar fi nevoie, m-aş apuca iar”, a spus Cosmin Moți, conform Orange Sport. 

Cosmin Moți și varianta lui pentru redresarea lui Dinamo

„Trebuie făcut un proiect serios, trebuie ştiut de la început ce facem, cum facem, unde facem şi cu cine facem. Părerea mea e că, dacă se începe din divizia a patra sau de unde se începe un proiect serios, cred că vor fi oameni care ar susţine financiar echipa, vor fi jucători dinamovişti care ar veni să ajute. 

Şi, de ce nu, până să ajungă Dinamo din nou în prima ligă, poate dă Dumnezeu şi avem şi stadion nou. Şi aşa proiectul şi numele Dinamo ar fi mult mai atractive pentru anumiţi investitori”, a mai spus Moți, conform sursei citate. 

+11 FOTO

13 trofeea cucerit Moți în cariera sa: 10 cu Ludogoreț și 3 cu Dinamo

Cosmin Moți e legendă la Ludogorets

Fostul fundaș central, care și-a încheiat cariera de fotbalist la finalul sezonului 2020/2021, ocupă în prezent funcția de director tehnic la Ludogorets. 

În cei aproape 9 ani petrecuți în Bulgaria, Moți a adunat 299 de meciuri în tricoul „vulturilor”. A marcat 37 de goluri și a oferit 15 pase de gol, intrând definitiv în istoria clubului. Înainte de a ajunge în Bulgaria, Cosmin Moți a mai jucat la FC U Craiova (20 de meciuri), Dinamo (218 meciuri) și Siena (5 meciuri).

În 2014, Ludogoreț a eliminat-o pe FCSB în preliminariile Ligii Campionilor, după o dublă manșă incredibilă. Deznodământul a fost stabilit în Bulgaria, la loviturile de departajare, unde Cosmin Moți a parat penalty-urile lui Cosmin Râpă și Paul Pârvulescu și i-a dus pe bulgari în premieră în grupele Ligii Campionilor

Moți intrase în poartă în minutul 119, după ce Stoyanov, portarul gazdelor, fusese eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător. Ulterior, complet neașteptat, a parat două penalty-uri, iar Luodogreț s-a impus cu 6-5 la loviturile de departajare și a trimis-o pe FCSB în Europa League. După acel meci, Moți a fost răsplătit de patronul lui Ludogoreț, care a decis ca una dintre tribunele stadionului din Razgrad să poarte numele fotbalistului.

VIDEO Constantin Anghelache, concluzie pesimistă: „Dinamo tot la faliment va ajunge”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Au mai rămas 8 din lotul rușinii » Cum poate arăta Dinamo în sezonul viitor

Steliano Filip, de mâine la antrenamentele lui Dinamo: „Acum, vor avea motive să mă înjure” + Ce se întâmplă cu Ricardo Grigore și Andrei Radu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează