FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat cu ajutorul ANAF » Cei 6 care au votat împotrivă

Nicolae Badea, prin ACS FC Dinamo, a votat împotriva noului plan
Nicolae Badea, prin ACS FC Dinamo, a votat împotriva noului plan

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2022 15:49 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2022 16:18

Gazeta Sporturilor a aflat cum s-a votat vineri, 14 octombrie, în Adunarea Creditorilor de la Dinamo pentru aprobarea planul de reorganizare modificat, în urma căruia Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo devine acționar majoritar în locul lui Dorin Șerdean.

Noul planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost aprobat, cu votul pozitiv a trei grupe din patru, de creditorii ce dețin creanțe însumând 50,47% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor. Balanța a fost înclinată de ANAF, care a fost de acord cu modificările făcute după retrogradarea lui Dinamo în Liga 2.

Dică merge la Silkeborg să ia lecții, după ce a încasat 10 goluri de la danezi » L-a „înțepat” pe Edi Iordănescu: „Nu-mi place treaba asta”
FCSB
Dică merge la Silkeborg să ia lecții, după ce a încasat 10 goluri de la danezi » L-a „înțepat” pe Edi Iordănescu: „Nu-mi place treaba asta”

Doar 6 voturi negative pentru noul plan de reorganizare de la Dinamo

Potrivit documentelor, și-au exprimat votul creditori ce dețin creanțe reprezentând 51,84% din totalul creanțelor înscrise în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor DINAMO 1948 SA. Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, dar a fost reprezentat de un avocat la Adunarea Creditorilor. Același avocat care îl reprezintă și pe Cornel Țălnar.

Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv „Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Club Sportiv Dinamo, înscris la masa credală cu 200.000 de lei, la categoria chirografari, s-a abținut și nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat. La fel a procedat și firmele lui Ionuț Negoiță.

ANAF și PCH au contat decisiv

„Votul creditorilor a trecut datorită ANAF, bugetarilor și unul dintre acționari, anume PCH, care prin programul DDB, a fost singurul acționar care a și investit la Dinamo, a adus bani în club.

ANAF a votat pozitiv și are peste un milion la masa credală. PCH 3 milioane și ceva, împreună ating și pragul de majoritate, dar nu contează, nu este legea așa. Legea spune că o treime din creditori pot să voteze un plan să meargă mai departe”, a explicat Dorin Iacob, tatăl administratorului special Vlad Iacob, la Radio Dinamo1948.

Cum au votat cele 4 categorii de creditori Planul de reorganizare modificat al lui Dinamo

1. Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință: aprobat de 100%

Planul modificat a fost aprobat cu votul pozitiv a 100% dintre creditori: Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (APCH), care deține 50,64% din valoarea creanțelor votante în grupă, și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (D.G.R.F.P.) - Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, care are 49,36% din valoarea creanțelor votante în grupă.

2. Creanțele salariale: aprobat de 79,78%

  • majoritatea absolută a creditorilor (79,78%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
  • 5% dintre creditori nu a aprobat Planul
  • 12,48% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere

3. Creanțele bugetare: aprobat de 86,83%

  • majoritatea absolută a creditorilor (86,83%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
  • 13,17% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere

Observații: Primăria Municipiului București (71,69% procent deținut din valoarea creanțelor votante în grupă) a aprobat Planul, în schimb Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 (0,52%) nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat.

4. Creanțele chirografare: aprobat de 25,73%

  • 72,39% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere
  • 25,73% dintre creditori a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat
  • 1,89% dintre creditori nu a aprobat Planul

Pentru a putea fi aplicat, Planul de reorganizare modificat ar trebui aprobat și de judecătorul sindic. Decizia va fi luată pe 24 octombrie. Reprezentanții grupării din Ștefan cel Mare se așteaptă ca, cel puțin Șerdean și Badea, să depună contestații.

Eu din luna martie am încercat să mă implic cât de mult am putut, din luna martie am încercat să merg şi să vorbesc cu domnii de la RTZ. Ei, pur şi simplu, m-au blocat. Au dat ordonanţă, m-au blocat în procesul cu Dinamo, au comis un abuz. Instanţa mi-a dat dreptate. 

L-am căutat pe Zăvăleanu la telefon să discutăm. Avem soluţii. Avem această soluţie, un investitor, şi în momentul de faţă. Nu am tras eu glonţul ăla. Cineva a pus mâna pe puşcă şi a tras un glonţ. Nu pot să stau în faţa glonţului şi să îl prind, că nu sunt ninja. O să vedem ce se va întâmpla pe 24 octombrie 

- Dorin Șerdean, acționar majoritar Dinamo, pentru Fanatik

Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, APCH, trece la conducere

Administratorul judiciar al formației SC Dinamo 1948 SA, RTZ & Partners SPRL, a depus pe 21 septembrie, planul de reorganizare modificat către Tribunalul București. Și a solicitat prin „Planul de Reorganizare modificat” conversia creanțelor Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo în acțiuni. 

Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo devine acționar majoritar cu 99,17 % (20,06 % în prezent), Lotus Perfect Products (societatea adminsitrată de Dorin Șerdean) se „prăbușește” la 0,7558 % (72,87% în prezent), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo - Badea) ajunge la 0,0729% (7,03% - în prezent), iar Cornel Dinu, la 0,003% (de la 0,0313%).  

O altă miză importantă a noului plan este diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro.

Nu am blocat pe nimeni. Planul a fost pregătit în timp, dincolo de presiune, am încercat să facem în așa fel încât lucrurile să funcționeze bine, legal. La Dinamo orice investitor este binevenit, atâta vreme cât are bună credință și, firește, bani. Așa încât chiar îi provocam pe cei care vor atât de tare binele lui Dinamo să vină și să ne surprindă plăcut, cu un extras de cont dolofan. 

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Sub rezerva aprobării planului de reorganizare de către justiție, am deveni primul club deținut într-o formă incipientă de către suporteri. Prin noul plan de reorganizare, reușim să scăpăm pe acționarii-balast de la Dinamo (Lotus Perfect Products, societatea administrată de Dorin Șerdean) și ACSFC Dinamo („Dinamo – Badea”). 

- Comunicat DDB, 26 septembrie 2022

Dinamo câștigă cu Ripensia la Giurgiu, dar Burcă e nemulțumit: „E greu cu astea”
DINAMO - RIPENSIA 1-0
Dinamo câștigă cu Ripensia la Giurgiu, dar Burcă e nemulțumit: „E greu cu astea”
Probleme pentu 5 suporteri ai lui Dinamo, după ce au bătut și tâlhărit un fan al unei echipe de Liga 1
DINAMO
Probleme pentu 5 suporteri ai lui Dinamo, după ce au bătut și tâlhărit un fan al unei echipe de Liga 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
istet10
istet10  •  19 Octombrie 2022, 21:19
Postat de razr.517 pe 18 Octombrie 2022, 15:27

Aoleu... ma doare capul cu tine. 1.Care e ala care l-a ofertat pe Serdean? Grupul de investitori din care face parte si Red Lion. 2.De ce nu s-au bagat bani, sponsori, investitori? Situatie incerta proprietarului clubului + o tona de datorii. Acum, dupa haircut si cand Serdean zboara, totul o sa fie mai simplu/usor. 3. ANAF sa ia tot ce are datorat? Tu te gandesti la ce prostii debitezi ? De la Dinamo nu prea ai ce sa iei dupa un faliment, apoi totul se imparte la TOTI creditorii (adica majoritatea o ia DDB inapoi), ANAF nu are prioritate la nimic. + ca pe aia de la ANAF ii intereseaza si bani din viitor de la club. Ti-am mai zis, nu te mai da mai destept decat expertii fiscali (cei de la ANAF, RTZ, etc), te faci de cacao. 4.Datorii imense? Care? O sa fie vreo 2 mil de euro de platit in 2 ani, lucru destul de usor de realizat. Vrei sa vezi datorii gigantice? Uita-te in Mamaliga 1, unde aproape toate echipele au datorii cacalau si inca exista cluburi finantate din banii nostri, din bani publici.

Ba, este imposibil sa te doara capul.. 1) Minti cu nerusinare. Aia ofereau o suma derizorie. Adica ra o bataie de joc, nu o oferta serioasa. 2) Care haicut , taica. Cum se va derula asta? Numai tu si prostalaul de boier puteti crede prostia asta. Explica tu cum se vor taia datoriile? 3) Nu nu am spus asta. Dar esti mai tare de cap. ANAF nu poate admite o alta suma in discutii si in actiunile sale. Nu poate negocia o alta suma. Am spus clar: ori ia suma datorata, ori ce ramane in urma falimentului. 4) O sa fie ... Cum o sa fie? Cum o sa se reduca semnificativ datoriile? Ca asta nu explicati, clar, detaliat? Pe cine nu o sa plateasca? Ca fiscul nu poate fi dat la o parte. Sunt jucatori care au spus clar ca nu renunta la nici un cent, cu riscul de a nu mai lua ceva. Crezi ca italianul (antrenorul) care a ajuns sa-si capete dreptatea in instanta, ca Zavalenu are alte viziuni, va renunta la bani, va renunta la ceva din suma datorata? Iti amintesti ce a spus chiar Rednic? Ba, citeste si vei afla ca TOTI creditorii trebuie sa accepte diminuarea datoriilor. DDB stie bine asta. Ba, povestile astea, sa le povesteti prostalailor din ddb care nu pot pricepe ca i-au improprietarit pe altii, ca noii securisti gonesc vechii securisti. Sa nu uiti ca alea 2 milioane sunt usor platibile numai in situatia promovarii. Da, sunt datorii mari si la altii. Aia inca nu sunt in insolventa. Dinamo nu s-a gasit in situatia asta?A ales sa-si bat joc de jucatori, antrenori, care atunci au salvat clubul

razr.517
razr.517  •  18 Octombrie 2022, 15:27
Postat de istet10 pe 16 Octombrie 2022, 22:40

Numai prostii. Nu are nicio legatura cu logica. Mai intai, care ar fi ala care i-a oferit lui Serdean suma solicitata si Serdean ar fi refuzat oferta? V-a baga ddb bani? Pai de ce nu a bagat atunci cand puteau sa salveze echipa de la retrogradare? De ce ddb s-a comportat prosteste in preajma barajului? O sa fie sponsori si investitori? De ce nu au veniot cand echipa nu retrogradase ? Cand nici toxicul Serdean nu era. Serdean i-a alingat? Nu. Datoriile si ddb. Nu-i nimic logic. E doar o poveste pentru prosti. Boierasul fara creier poate crede asa ceva. ANAF daca are de primit 1000 de lei, asta va pretinde. Nu va admite 50%. Ori toti 1000 ori cat revine in urma falimentului. Citeste legile. Toata "logica" ta este compusa din: o sa bage, o sa vina, o sa ... . Pana o sa, cu ce se platesc datoriile ale imense?

Aoleu... ma doare capul cu tine. 1.Care e ala care l-a ofertat pe Serdean? Grupul de investitori din care face parte si Red Lion. 2.De ce nu s-au bagat bani, sponsori, investitori? Situatie incerta proprietarului clubului + o tona de datorii. Acum, dupa haircut si cand Serdean zboara, totul o sa fie mai simplu/usor. 3. ANAF sa ia tot ce are datorat? Tu te gandesti la ce prostii debitezi ? De la Dinamo nu prea ai ce sa iei dupa un faliment, apoi totul se imparte la TOTI creditorii (adica majoritatea o ia DDB inapoi), ANAF nu are prioritate la nimic. + ca pe aia de la ANAF ii intereseaza si bani din viitor de la club. Ti-am mai zis, nu te mai da mai destept decat expertii fiscali (cei de la ANAF, RTZ, etc), te faci de cacao. 4.Datorii imense? Care? O sa fie vreo 2 mil de euro de platit in 2 ani, lucru destul de usor de realizat. Vrei sa vezi datorii gigantice? Uita-te in Mamaliga 1, unde aproape toate echipele au datorii cacalau si inca exista cluburi finantate din banii nostri, din bani publici.

istet10
istet10  •  16 Octombrie 2022, 22:40
Postat de razr.517 pe 16 Octombrie 2022, 14:50

Decizia ANAF e curioasa doar pentru tine, pentru restu' e logica. ANAF vrea DOAR bani, Serdean e falit si clubul se va duce in faliment = ANAF va primi mai nimic, doar o parte din putinele activele impartite la toti creditorii. Asta s-a vazut pe fata!; Serdean nu are bani si nu vrea sa vanda actiunile unuia cu bani (ce urmareste, nu stiu, nu ma intereseaza). Daca DDB ia echipa, suporterii vor mai baga pe viitor bani in club (pe moment DDB are puterea de a da cel putin 800.000€ pe an la club), o sa fie sponsori, poate o sa fie si investitori. De aici intelegi ca decizia ANAF e simpla si logica, tu ce ai alege, 100% sansa sa primesti 1 leu sau 50% sanse sa primesti 1000?

Numai prostii. Nu are nicio legatura cu logica. Mai intai, care ar fi ala care i-a oferit lui Serdean suma solicitata si Serdean ar fi refuzat oferta? V-a baga ddb bani? Pai de ce nu a bagat atunci cand puteau sa salveze echipa de la retrogradare? De ce ddb s-a comportat prosteste in preajma barajului? O sa fie sponsori si investitori? De ce nu au veniot cand echipa nu retrogradase ? Cand nici toxicul Serdean nu era. Serdean i-a alingat? Nu. Datoriile si ddb. Nu-i nimic logic. E doar o poveste pentru prosti. Boierasul fara creier poate crede asa ceva. ANAF daca are de primit 1000 de lei, asta va pretinde. Nu va admite 50%. Ori toti 1000 ori cat revine in urma falimentului. Citeste legile. Toata "logica" ta este compusa din: o sa bage, o sa vina, o sa ... . Pana o sa, cu ce se platesc datoriile ale imense?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează