FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROCES PALMARES STEAUA BUCUREȘTI

Dumitru Dragomir râde de Florin Talpan: „De asta e disperat acum, că n-a mai prins sarmaua. Îi fuge pământul de sub picioare”

Florin Talpan, jurist CSA Steaua București
Florin Talpan, jurist CSA Steaua București

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 13:06 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 14:35

Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al LPF, l-a ironizat pe Florin Talpan, juristul CSA Steaua București, după decizia dată marți de ÎCCJ, care a trimis la rejudecare procesul dintre FCSB și CSA Steaua București pentru palmaresul echipei istorice a roș-albaștrilor. 

„Oracolul din Bălcești” a spus despre juristul „militarilor” că el este cel care a împărțit în două suporterii Stelei și că este „disperat” în urma hotărârii luate de instanța de judecată. 

Gigi Becali anunță că azi pune noul antrenor la FCSB: „Cred că el va fi până la urmă, da”
FCSB
Gigi Becali anunță că azi pune noul antrenor la FCSB: „Cred că el va fi până la urmă, da”

Dumitru Dragomir, despre Florin Talpan, juristul CSA Steaua București: „El se visa comandantul clubului, dar nu a prins sarmaua asta”

„Oameni buni, acei judecători de la ÎCCJ și-au dat seama unde este Steaua adevarată. Toți știm asta, iar eu știu chiar foarte bine că Steaua adevărată este la Gigi Becali. 

Tot circul ăsta dintre cele două grupări se întâmplă doar din cauza acestui Florin Talpan, cel care știe foarte bine că Gigi Becali a oferit continuitate echipei de fotbal. Era și el pe acolo când Gigi a preluat echipa. A uitat când venea pe la meciuri în lojele din Ghencea, iar Gigi Becali era patronul Stelei? Pentru ce echipă venea el în loje? 

Însă el acum este disperat. După ce a declanșat acest război și și-a făcut o grămadă de dușmani, s-a trezit la împărțeala funcțiilor prin Ghencea, de către cei de la Armată, că în farfuria lui este doar varză. El nu a prins nicio sarma. A rămas fără sarmale în farfurie, iar alții sunt urcați în grade. El se visa comandantul clubului, dar nu a prins sarmaua asta. 

De asta e disperat acum, iar după decizia asta simte că îi fuge pământul de sub picioare. S-a certat cu toată lumea, și-a atacat public până și proprii șefi, iar acum uite că e foarte aproape să piardă și marele proces. 

El nu e jurist rău pe meserie, dar dă acum din gură ca să dea bine la suporteri. Și-a dat seama că doar pe acei suporteri i-ar mai putea avea de partea lui. Dar, dacă pierde acest proces, atunci pensionarea lui este foarte aproape. Iar pe el o să îl doară în pălărie. Se va pensiona și va dispărea din peisaj. 

Vă repet: nu e un jurist prost pe meserie, e bun, dar procesul ăsta l-a luat prea personal și s-a ajuns unde s-a ajuns. Suporterii s-au scindat și se dușmănesc între ei din cauza tuturor acțiunilor lui Talpan”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Prosport. 

VIDEO. Gigi Becali, conferință de presă la Palat, a doua zi după decizia ÎCCJ: „Ne luăm Steaua înapoi! Ei se vor numi Fotbal Club Talpan SB”

Citește și: 

Florin Talpan, reacție dură după decizia ÎCCJ privind palmaresul Stelei: „Halucinant! Mă întreb cum îi mai pot privi în ochi cei au judecat azi pe colegii de la Curtea de Apel”

Mihai Stoica reacționează tăios după decizia privind palmaresul Stelei: „Florineleeee, se rejoacă meciul” + „Gluma de echipă înființată în 2016 nu are sens”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (71)
istet10
istet10  •  30 Martie 2023, 20:25
Postat de Catalynn__.. pe 29 Martie 2023, 23:58

Sincer!? Chiar as vrea sa îți dau dreptate! Însă lucrurile au stat diferit. In anii ‘90 s-a lansat o campanie de dezinformare cum ca UEFA nu mai permite cluburile susținute din bani publici in competițiile lor. Era doar o jumătate de adevar, UEFA trimisese intr-adevăr o recomandare, însă niciodată nu a fost o obligație. Nici atunci, și nici azi! Așa ca ai noștri au pus la cale manaria cu trecutul cluburilor pe societăți comerciale. Motivul pt care au făcut toate astea este pt a devaliza cluburile profitabile, iar Steaua era cireașa de pe tort! Asa ca in 4 ani Viorel Păunescu a falimentat AFC Steaua mai ceva ca fra’su Intercontinental și Bancorex! Da, in perioada aia se practica trecerea de pe o firma pe alta pt ștergerea datoriilor, și nu mă refer doar la fotbal. Asta e și motivul pt care ne-a jjijji i-a râs in nas lu’ Bodu fără a intra imediat la pușcărie pt evaziune și bancruta frauduloasa. Doar ca băgând in faliment AFCul, și-a tăiat legătura cu CSA iar azi suporta consecințele. Asta e motivul pt care AFC Badea încă e “viu” in L4 și nu a promovat niciodată, dacă acel club se desființează automat dispare și legătura FC DDB 1948 cu Dinamo! Ce putea face ne-a jjijji era sa negocieze direct cu CSA, însă după ce a fost refuzat, in loc sa pluseze a crezut ca e jmeker și folosește numele și sigla fără acordul Stelei. A mers cat a mers, pana nu a mai mers și azi i se imputa 35 de milioane daune! :-)))

Termina cu prostia cu dezimformarea . Tu trambitezi prostiile si aiurelile lui talpan. Personaj sinistru pt Steaua. Cine vede in tantatalaul ala ceva bun e prost facut gramada. Ca s-a rupt legatura cu CSA spui? S-a rupt asa incat au jucat pe stadionul lor, se faleau cu sucesul echipei finantate de cioban, erau incantati ca asta ii scose de rusinea de a nu-si putea platii furnizorii si constructorii. Daca era Becali un hot si un profitor, de ce nu au spus asta atunci? De ce i-au permis lui sa plateasca nocturna si celelalte, daca era asa nociv, dupa cum spune Talpna. Dece un om asa inteligent precum Talpan nu a gasit el o solutie de finantare a cheltuielilor cu nocturna? Cum de armata, numele asta imens CSA, ce nu poate fi lasat pe mana unui privat, a ajuns in situatia de a fi salvata de un cioban? De ce nu ati urlat ma, atunci cand armata a hotarat sa scoata Steaua din fotbalul serios? Ca asta sustineti, ca Steaua s-a retras din fotbalul mare de buna voie. Face asa ceva un nume serios?

adriann_
adriann_  •  30 Martie 2023, 12:39
Postat de Catalynn__.. pe 30 Martie 2023, 09:28

Io mă refer strict la faptul ca deși entitățile care au stat in spatele echipei s-au schimbat, Palmaresul a rămas unitar. Altfel erau vreo 4 mă gândesc: 1) 1923 - comunism 2) comunism - Copos 3) Copos - faliment 4) 2017-prezent. Conform logicii CAB, entitatea și Palmaresul, ceea ce mi se pare o abordare sa zicem in litera dar nu și spiritul legii. Eu unul cred ca și asta a fost un motiv pt care s-a cerut rejudecarea, dacă sa zicem ca la noi pierdeam cei 5 ani, măcar este de necontestat ca CSA este clubul care funcționează neîntrerupt din 1947 încoace, deci exista “continuitate” deplina la nivelul entității, dar ca Steaua nu prea mai sunt mulți ceea ce ar conduce la o bulibășeala totala.

La Steaua vs fcsb se pune problema impartirii palmaresului din doua motive: 1. Cele doua entitati exista in acelasi timp si 2. Intre ele exista un litigiu. La Rapid cand comunistii au nationalizat echipa nu a aparut alta entitate, eventual sa fi fugit 10 jucatori in strainatate si sa fi infiintat acolo un Rapid in exil etc :)) Singurul litigiu e cel cu AFC-ul dar banuiala mea e ca se va stinge cu o suma de bani cu mult inainte sa se ajunga la subtilitati juridice. La Steaua nu e cazul iar dupa decizia ICCJ am impresia ca pe undeva pe culoarele puterii s-a luat decizia de a lasa litigiul sa se stinga pe cale naturala. Iti dai seama ca becali va face tot mai multe aberatii pe masura ce imbatraneste. Mai e nevoie de cel mult 2 zecesebiri ca simpatizantii lui "pe persoana fizica" sa-si dea seama ca alaturi de cioban nu au parte de succes prin intermediar cum sperau ei ci de umilinte directe si indirecte. Se va ajunge in punctul critic in care amicii rad de unu' cand spune ca tine cu fcsb si in momentul ala se vor lepada toti de cioban ca de ciuma. Deja printre oamenii ceva mai educati nu mai gasesti pe nimeni care sa recunoasca macar ca ar SIMPATIZA cu fcsb.

Catalynn__..
Catalynn__..  •  30 Martie 2023, 09:36
Postat de istet10 pe 29 Martie 2023, 23:39

Unul si acelasi din 1923? HA! Nu-i de fel corect ce spui.

Nu e!? Io așa știu! Vrei sa spui ca actuala echipa din L1 are Palmares doar din 2017 când s-a înscris in L4 odată cu noi!? Adriann zice altceva … :-))) Și ce voiam sa adaug la postarea inițială însă rămăsesem fără spațiu si era deja târziu. :-))) poate te-ai întrebat și tu pt ce trebuie sa facă cluburile susținute din bani publici toate acele “inginerii” pt a eluda legea, in fine, nu legea ci modul in care o interpretează FRF in regulamentul de licențiere. Ajuta fotbalul?! Nu! Este tot despre sifonatul banilor publici. Dacă un club este de drept public atunci este obligat sa își facă public bilanțul, contribuabilul are dreptul sa vadă pe ce s-au cheltuit banii lui. In momentul in care s-a ascuns după paravanul unei societăți comerciale, adio transparentă! Citești ca Primăria X sau CJ Y tocmai au aprobat 1 milion de euro pt a susține clubul Z. Însă odată intrați in club mai știi tu, contribuabilule, cum și pe ce s-au cheltuit!? Evident, nu! Si uite așa fotbalul românesc e … sustenabil! :-)))

Vezi toate comentariile (71)
Comentează