FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACADEMICA CLINCENI

Este Academica Clinceni „satelitul” oficial al lui FCSB? Riscă să nu primească licența de Liga 1 din cauza lui Gigi Becali? » Cum a răspuns azi FRF

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2019 13:26

Academica Clinceni, liderul din Liga 2, „riscă să nu ia licența în vederea participării în sezonul viitor al Ligii 1, dacă se dovedește că e satelitul lui FCSB”, declara, pe 17 aprilie, șeful LPF, Gino Iorgulescu.  

În acest moment, dosarul de licențiere al grupării din Clinceni este încă în faza de evaluare pe masa Comisiei FRF.

Surse federale au precizat azi, pentru GSP.ro, că „injecțiile” financiare ale lui Gigi Becali la Clinceni n-ar constitui o abatere și că licența de Liga 1 n-ar fi în pericol. Decizia finală ar uma să fie anunțată pe 31 mai: 

„În regulamentul de licențiere nu există un articol care să facă controlul surselor de finanțare ale cluburilor. Există o prevedere care spune că trebuie să dezvălui sursele de finanțare și, dacă există o influență semnificativă a unuia dintre finanțatori, trebuie dezvăluită.

Se consideră că are o influență importantă dacă respectiva sursă susține 30% din cheltuieli. Dar și dacă există o influență semnificativă a unei părți din afara clubului care are o legătură cu un alt club, asta nu va determina refuzarea licenței.

Din ce știu eu, nu se pune problema ca domnul George Becali să aibă o influență semnificativă la Clinceni. Din presă am aflat că el plătește salariile jucătorilor pe care i-a împrumutat acolo. Există practica asta la multe cluburi. Asta nu înseamnă că echipa din Clinceni e un satelit al FCSB-ului. Nu se poate trage o asemenea concluzie. Documentația e în evaluare în acest moment. Noi vom avea o decizie definitivă pe 31 de mai.

Mai degrabă mi se pare enervantă situația cu împrumutul făcut de Becali către Astra. În condițiile în care ești în aceeași competiție și împrumuți o sumă de bani, se poate considera că ai încălcat principiul integrității competiției”. 

„NOI I-AM FĂCUT UN BINE STELEI, NU INVERS!”

Și oficialii liderului ligii secunde sunt optimiști că echipa va primi „verde” pentru Liga 1. 

„Din ce știm noi, dosarul de licențiere încă se află pe masa Federației. Undeva la sfârșitul acestei luni FRF va anunța echipele care vor primi licența pentru prima ligă. Dar nu înțeleg care ar fi problema pentru care să nu fim acceptați în Liga 1? Mai ales că vom îndeplini și condiția celor 4500 de locuri pe stadion, vom avea și nocturnă. Terenul de joc e perfect, vestiarele sunt în regulă.

Relația noastră cu Gigi Becali a fost strict legată de cei 9 jucători pe care ni i-a împrumutat. Din contră, putem spune că noi am făcut un bine celor de la Steaua, pentru că le-am crescut jucătorii, iar 2-3 dintre aceștia pot juca oricând pentru prima echipă. Singurul ajutor venit de la Gigi Becali a fost că le-a plătit salariile jucătorilor împrumutați la noi”, a declarat unul dintre oficialii Academicii Clinceni sub anonimat. 

Cei 9 jucători împrumutaţi de FCSB la Clinceni:

  • Vlad Mihalcea
  • Cristian Dumitru
  • Robert Ion
  • Alexandru Nicola
  • Andrei Cristian
  • Ovidiu Horşia
  • Mihailov Mitrov
  • Ionuţ Dinu
  • Salvatore Marrone

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (51)
fairplayromania
fairplayromania  •  04 Mai 2019, 05:53

Burleanu este mîna dreapta a lui Becali.... restul sunt povesti povestite de Ilie, Duckadam,Decebal .. GSP....etc... Argumentul? - cum iti explici ca toată Naţionala e alcatuită din cumetrii ?

geogeo
geogeo  •  04 Mai 2019, 00:31
Postat de digei pe 03 Mai 2019, 17:04

Ilfovul sa-si faca un campionat propriu, sa ne lase toti politrucii PSD cu Voluntariul si Chiajna lor, Clinceniul mai lipsea. De aia Liga I are un nivel atat de scazut iar interesul, audienta, e pe masura. In tot acest timp Steaua, Rapid, Timisoara, FC Arges, U Cluj sau Petrolul stau la rand, sa nu-l deranjeze pe Becali cu prezenta lor. Sa intre Clinceniul ca e de-al casei.

Am citit multe stupizenii pe comentarii, dar tu esti campionul campionilor, un fel de castigator al Champions League al stupizeniilor. Ce treaba are Becali cu faptul ca unele din echipele de traditie nu sunt capabile sa-si faca trupe competitive si sa promoveze (aici nu ma refer la echipa de sorginte stalinista CSA ci la celelalte echipe care chiar sunt de traditie, CSA-ul are echipa de 3 ani)? Chiar ti-a luat frustrarea orice urma de gandire rationala?

geogeo
geogeo  •  04 Mai 2019, 00:22
Postat de rocky2 pe 03 Mai 2019, 20:24

fecesebe e steaua prostilor!

Nu-i adevarat, sustinatorii echipei tale sunt prostii prostilor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close