FOTBAL  »  LIGA 2  »  CULISE

EXCLUSIV Anamaria Prodan la FC Argeș?! Bombă: impresarul și Claudiu Florică, trimis în judecată în dosarul „Microsoft”, la un pas să investească: „Discuții avansate”

Anamaria Prodan intenționează să inveastească în fotbal
Anamaria Prodan intenționează să inveastească în fotbal

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 14:05

ANAMARIA PRODAN LA FC ARGEȘ. O mutare cu totul spectaculoasă se pregătește în culisele Ligii a doua, unde agentul Anamaria Prodan tocmai a intrat pe fir, alături de avocatul Dan Idita și afaceristul Claudiu Florică, acuzat de spălare de bani în dosarul „Microsoft”, pentru preluarea clubului FC Argeș.

Tridentul a fost prezent marți seara la discuții, aceștia purtând o primă rundă de negocieri cu oficialitățile din Pitești. Cristian Gentea, șeful PSD Pitești, președinte executiv al PSD Argeș, și președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, a confirmat întâlnirea, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Discuțiile sunt avansate

Da, discuțiile sunt avansate! Trebuie să facem o asociație sportivă. Noi nu avem drept de promovare, iar până la 30 iunie trebuie să schimbăm entitatea clubului din public în privat. Dânșii și-au manifestat intenția de a veni lângă noi în calitate de finanțatori. Rămâne de văzut dacă vom bate palma cu dânșii sau cu altcineva.

Dânșii sunt cei mai insistenți, sunt hotărâți, la fel suntem și noi, pentru că la anul vrem să promovăm. Dan Idita (n.r - apropiat al familiei Reghecampf) știe foarte bine partea juridică, a fost prezent, ne ajută. De altfel, zilele viitoare va începe o discuție între juriști. 

Domnul Claudiu Florică dorește să vină investitor la FC Argeș, el a fost cel care ne-a contactat”, a declarat Cristian Gentea. 

Feedback-ul nu ar fi cel mai pozitiv

Totuși, în ciuda optimismului etalat de oficialul lui FC Argeș, Anamaria Prodan, Claudiu Florică și Dan Idita nu ar fi fost tocmai încântați de meeting-ul pe care l-au avut la Pitești, aceștia fiind reticenți că tranzacția s-ar putea materializa, afirmă surse GSP.ro. 

Anamaria Prodan nu a putut fi contactată pentru a comenta posibilitatea de a ajunge la FC Argeș.  

Dan Alexa pe bancă, dacă afacerea se face!

Totuși, în cazul în care până la urmă afacerea se va concretiza, Anamaria Prodan ar fi decis deja numele viitorului antrenor al echipei.

Mai exact, Dan Alexa, în prezent la Dunărea Călărași, care e unul dintre favoriții cunoscutului agent, ar urma să ajungă pe banca lui FC Argeș. 

Cine e Claudiu Florică

Director al Fujitsu Siemens România în trecut, Claudiu Florică a fost acuzat de spălare de bani în dosarul „Microsoft”, unde a fost implicat în 2003 în distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României. Dosarul e în continuare în desfășurare, iar Claudiu Florică se află sub control judiciar. 

Claudiu Florică nu e total străin de investițiile în fotbal, el implicându-se la clubul de Liga a 4-a Regal Sport, unde ocupă funcția de director general. 

El a pus bazele clubului de juniori Dimsoft, transformat ulterior în Regal Sport, formație cu rezultate solide la nivel de copii și juniori, unde a câștigat campionate la diverse categorii de vârstă. Clubul lui Claudiu Florică s-a asociat în 2014 cu Academia deschisă în România de Atletico Madrid. 

*Claudiu Florică, la inaugurarea academiei Atletico Madrid din România

FC Argeș, fără drept de promovare

Sezonul modest al fostei campioane a României (locul 6 după 29 de etape) poate fi pus și pe seama faptului că piteștenii nu au avut drept de promovare.

Motivul? FC Argeș aparține în continuare de Primăria din Pitești, iar promovarea ar fi posibilă doar în cazul în care clubul își schimbă forma juridică. FRF interzice în mod clar ca echipele de drept public să promoveze în Liga 1. 

Vezi și: VIDEO Adrian Thiess despre Anamaria Prodan și conflictul cu Ioan Becali: „Ce să fac? Să o strâng de gât? Să-i dau peste gură?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
m3lku
m3lku  •  11 Aprilie 2019, 12:35
Postat de dinamo_fan pe 10 Aprilie 2019, 21:18

ai un like de la mine. mai mult ca sigur te pricepi mult mai bine decat mine la legalitatea si ilegaliteatea acestor entitati cand vine vorba de detineara unui palmares. totusi am o intrebare. cum poti detine legal in 2019 palmaresul de pana in 1998 sau de cand echipele s-au mutat de la stat la privat? ma refer doar la cazurile Steaua si Dinamo. Cum a preluat de exemplu Dinamo (Badea) marca si palmaresul nu numai pentru sine dar cu posibilitatea de a le oferi mai departe unei alte entitati si totul sa fie legal. si mai mult decat atat, nu numai ca sa-l ofere mai departe, dar sa-l detina simultan cu respectiva entitate, cum e posibil sa-l imparta ? masinatiunile astea sunt greu e inteles pentru cineva care nu a facut dreptul. dupa mintea mea palmaresul trebuia oferit sau licitat de catre stat unor entitati private, cu drept de folosinta si atat, nu de dat mai departe si cu anumite conditii care sa garanteze continuitatea si dezvoltarea sportiva. nu poti lasa palmaresul pe o entitate aflata in insolventa sau in faliment si care nu il poate fi folosit propriu-zis la fel cum nu-l poti tine intr-un sertar al armatei cand ai o entitate privata care a realizat continuitatea sportiva si care ar trebui sa se foloseasca de el. aaa, ca ceri bani pe el, mi se pare corect, ca pui conditii, e ok. dar nu sa-l tii 15 ani in sertar.

Palmaresul nu se poate vinde, înstrăina sau ceda. Palmaresul e al celor care au făcut performanțele. El poate fi revendicat doar moral de unii și de alții în baza unei tradiții sau continuități (de pildă FCSB) sau în baza mărcii (CSA). Dar e limpede că el nu aparține nici lui Becali sau FCSB-ului (fondat în 2003), nici noii echipe a CSA (fondate în 2017). Practic, "adevărata Steaua" s-a scindat în două: una cu continuitatea (cum am mai zis, dovedită c-ar fi fost făcută nu tocmai legal) și una cu marca. Ambele au același drept să se considere continuatoarea Stelei ante'98. Trist, dar asta e situația. Să ne imaginăm că privatizarea Stelei s-ar fi făcut în condiții mult mai clare. Să presupunem că în 1998, secția de fotbal a CSA s-ar fi desprins de CSA și și-ar fi schimbat denumirea în FCSB (ca să se evite orice confuzie). Ar fi însemnat asta că toți angajații CSA care ar fi rămas la CSA (stafful administrativ al clubului militar sau îngrijitorii de teren de ex) ar fi fost deposedați de palmaresul Stelei de până atunci? Nu au contribuit și ei la performanțele echipei? Vitrina clublui sportiv militar n-ar fi trebuit să conțină în continuare Cupa CCE? Că doar ei au câștigat-o, nu noua administrație. Dar și noua administrație are dreptul să se considere continuatoarea Stelei, chiar dacă și-a schimbat numele. Dar lucrurile nu s-au petrecut atât de clar. Transformarea AFC în SA s-a făcut cam ilegal, de aici și dreptul CSA să înscrie o nouă echipă și tot haosul care a urmat.

10206840810356779
Mihai Enache  •  10 Aprilie 2019, 23:57

*** p5d.....e tot ce am inteles !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

967867659924378
Paul Cocos  •  10 Aprilie 2019, 21:19

Hai prostime la stadion.....5 lei pentru "alba-neagra" fotbalistica....

Vezi toate comentariile (33)
Comentează