FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV » Rapid, acuzată de neplata taxelor și amenințată cu tribunalul de foști angajați: „Să înțeleg că m-au plătit cu bani negri?!” + Contractele cu primăria, verificate de Finanțe

Articol de - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 12:53 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 13:46

Două personaje importante pentru Rapid în anii renașterii clubului de la Liga 4, fostul antrenor Constantin Schumacher și fostul fundaș central Alexandru Iacob se pregătesc să dea clubul în judecată. Motivul îl reprezintă „neplata la ANAF a taxelor prevăzute de contract”. Rapid se apără și spune că a plătit taxele, dar că fosta contabilă ar fi putut greși redactarea actelor.

În luna aprilie 2020, Constantin Schumacher - antrenorul care a promovat clubul Rapid în Liga 3 - a constatat că are cardul blocat în urma unei popriri instituite de ANAF ca urmare a neplății sumei de 17.000 de lei, reprezentând taxele aferente convenției civile încheiate cu clubul. 

„Eram la cumpărături cu soția în oraș, am dat să plătesc cu cardul și mi s-a spus că e cardul blocat. Le-am zis: Nu are cum! Sunt bani pe card. Am mai băgat o dată cardul, tot blocat. Am plătit cash, apoi am verificat și era blocat pentru o anumită sumă”, a povestit antrenorul, în direct, la GSP Live. 

De atunci au trecut 7 luni, iar situația nu s-a rezolvat. Schumacher spune că este pe punctul de a acționa în judecată clubul cu care a câștigat titlul din 2003 (ultimul din istoria Rapidului) din postura de căpitan: 

Schumacher: „Am luat un avocat și dau clubul Rapid în judecată!”

„Nu s-a rezolvat nimic cu taxele. Am sunat la Finanțe și mi-au răspuns de ce e blocat. L-am sunat pe Ovidiu Burcă și mi-a zis: Tu trebuie să vorbești la Finanțe pentru lucrul ăsta! A fost o contabilă înainte, a venit alta. Vezi tu la ANAF, că suma este prea mare. I-am zis că nu mi se pare normal să vorbesc eu pentru că nu sunt eu cel care n-a plătit, ci ei. Mi-a zis că o să se intereseze și nu s-a rezolvat nimic nici până azi. Am sunat eu pe cineva de la Finanțe și mi-a explicat că suma nu e mare. E normal că au crescut dobânzile dacă nu au plătit.  

Eu am luat un avocat, am înainte deja actele. Voi da clubul în judecată. Când am plecat de la Rapid, mai aveam contract doi ani și jumătate, dar nu am vrut să ne certăm. Am semnat rezilierea pe cale amiabilă pentru că iubesc clubul Rapid. Doar că nu știam că se va întâmpla asta după atâta timp, nu mă așteptam. 

EXCLUSIV » Rapid, acuzată de neplata taxelor și amenințată cu tribunalul de foști angajați: „Să înțeleg că m-au plătit cu bani negri?!” + Contractele cu primăria, verificate de Finanțe
Constantin Schumacher, în direct, la GSP Live

Mi se pare penibil, lucrurile astea nu ar trebui să se întâmple la Rapid. Dar îți mai spun o chestie, mai sunt jucători în situația asta, dar care încă nu au ieșit în față. Jucători care au început proiectul ăsta și cărora nu li s-au plătit taxele. O să mai auziți de treaba asta!”

Nu cred că trebuie să plătesc eu niște sume exorbitante în numele Rapidului, deși aveam un contract în care se stabilea clar că taxele erau responsabilitatea Rapidului. Așa mi se pare normal.
- Constantin Schumacher, la GSP Live 

Alexandru Iacob: „Înseamnă că mi-au dat bani negri” 

Fundașul central Alexandru Iacob a promovat cu Rapid din Liga 4 până în Liga 2. În vară, a plecat la Mioveni, însă așteaptă și acum ca fostul său club să-i plătească taxele.  

„Nu mi-au plătit 14.000 de lei la ANAF, sunt taxe din convenția civilă, dar și din contractele de muncă pe care le-am avut la Liga 3 și Liga 2, taxe pe care ei erau obligați să le plătească, potrivit contractului. Am vorbit cu Ovidiu Burcă și mi-a spus că a greșit fosta contabilă. Aștept o nouă notificare de la ANAF și îi dau în judecată. Asta e recunoștința pentru că am venit în acest proiect la Liga 4, când nu voia să vină niciun jucător. 

EXCLUSIV » Rapid, acuzată de neplata taxelor și amenințată cu tribunalul de foști angajați: „Să înțeleg că m-au plătit cu bani negri?!” + Contractele cu primăria, verificate de Finanțe
Alexandru Iacob, pe vremea când semna contractul cu Rapid

Mai am un litigiu cu ei pentru o parte din salarii și bonusuri, aproximativ 5.000 de euro. Am câștigat, dar ei spun că am de luat doar 1.500 de euro pentru că nu am predat echipamentul și că am luat prime care nu erau prevăzute în contract. Păi, dacă nu erau prevăzute și le-am luat înseamnă că am luat bani negri”, a declarat Iacob pentru GSP. 

Ovidiu Burcă: „Poate contabila a greșit”

Gazeta l-a contactat pe Ovidiu Burcă, președintele Rapidului între 2017 și 2020. El susține că Rapid a plătit taxele pentru convențiile civile încheiate în Liga 4, deși teoretic angajații erau obligați să o facă. 

„Cu Iacob și Schumacher, eu am fost omul care a încercat să-i ajute. Noi am avut o contabilă în Liga 4, apoi am semnat cu o firmă de contabilitate. Undeva a fost o greșeală, ori la contabilă, ori la cei de la ANAF. E posibil să fi redactat contabila o sumă mai mare decât au încasat angajații. Le-am spus celor doi că noi am plătit, deși prin convenția civilă angajatul își plătește taxele. Ei trebuie doar să meargă personal la ANAF și să facă o declarație rectificativă. E un pic de muncă, nu stai acasă și aștepți să îți rezolve clubul tot”, susține Burcă, aflat acum în club pe postul de director tehnic al academiei.  

Un alt fost jucător care s-a trezit cu cardul blocat din cauza neplății taxelor este Adrian Mitea, plecat de la Rapid în 2019. El a reușit, însă, să-și rezolve problema: 

„Prin august, m-am trezit cu cardul blocat pentru 14.000 de lei datorie la ANAF. Am sunat la Fisc, cunoșteam pe cineva, și mi s-a spus să aduc o adeverință de la Rapid. Am dus-o la ANAF și s-a rezolvat”.  

Mitea nu își amintește să fi depus vreo declarație rectificativă, așa cum i-a sfătuit Burcă pe Schumacher și Iacob: „Eu sunt din Alexandria, au fost ai mei și au rezolvat. Dar nu cred că a fost vorba de declarație rectificativă”. 

Potrivit lui Iacob, un alt fotbalist aflat în situația de a avea probleme cu Fiscul din cauza taxelor aferente veniturilor de la Rapid este Petre Goge, jucător încă sub contract cu clubul din Giulești. Goge nu a putut fi contactat pentru a comenta. 

 Mi-ar fi plăcut să mă sune cei de la Rapid și să vedem cum facem, să spună că vorbesc ei la Finanțe, să găsim o soluție.
- Constantin Schumacher, la GSP Live

 Finanțele verifică legalitatea finanțărilor lui Tudorache la Rapid

În plin conflict cu foștii angajați, clubul Rapid nu este scutit de emoții suplimentare. Potrivit unor surse autorizate din Ministerul de Finanțe, conturile clubului vor fi verificate în următoarele zile de Direcția de Inspecție Economică Financiară. După ce actualul primar al sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat public un audit, inspectorii vor verifica legalitatea finanțărilor făcute de fostul primar, Dan Tudorache (omul cheie al proiectului început în Liga 4), către clubul Rapid. 

Citește și alte știri despre Rapid:

EXCLUSIV Tudorache controla tot la Rapid! Ce au descoperit procurorii DNA, în dosarul în care fostul primar e acuzat de spălare de bani și trafic de influență

Mihai Iosif, interviu savuros după victoria Rapidului de la Bacău: „Sunt de tricou, manta nu am”

Playtech: ȘOC! Germania dă Ucrainei LOVITURA de grație! Decizia uluitoare luată ACUM!


Comentarii (35)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  25 Noiembrie 2020, 21:29

Stai sa vezi cand vor descoperi ca tot proiectul a fost facut din bani negri (pun not intended)!! Se darama sandramaua cladita din minciuni si furaciuni de psd! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

barleon
barleon  •  25 Noiembrie 2020, 20:33
Postat de adriann_ pe 25 Noiembrie 2020, 19:53

Sa intelegem cat de prosti si cat de marsavi sunt postacii becalisti. Citez cuvant cu cuvant din articolul despre procesul dintre Dorinel Munteanu si FCSB pentru neplata taxelor aferente salariului lui Dorinel: "Dorinel Munteanu a avut la FCSB un salariu lunar de 15.000 de dolari, câștigând în perioada petrecută în Ghencea suma de 255.000 de dolari. FCSB nu a plătit impozitul pe venit, contribuțiile pentru asigurările de sănătate și contribuțiile pentru fondul de șomaj. Roș-albaștrii au fost nevoiți să depună într-un cont suma de 950.000 de lei, 300.000 de lei reprezentând cuantumul taxelor neplătite și 650.000 de lei reprezentând penalitățile. La ultimul termen al procesului, FCSB a obținut neexecutarea contului, asfel Dorinel nu și-a obținut banii opriți de Fiscul german și este nevoit să facă recurs: „Noi vom face recurs acum și va continua procesul”. Deci NICI VORBA CA FCSB SA FI CASTIGAT, au obtinut doar IN PRIMA INSTANTA neecexutarea acelui cont iar acum DORINEL A FACUT RECURS. Deci postacul emilut ori e atat de prost incat l-a luat durerea de cap inainte sa ajunga la finalul articolului respectiv, ori e atat de ticalos incat puea prezenta asa ceva ca o victorie in instanta a ciobanului puscarias. Alegeti voi...

clona fc r nu este rapid si nu a fost niciodata hadrianne. ti-ai mai facut inca un cont ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  25 Noiembrie 2020, 19:53
Postat de emil1986 pe 25 Noiembrie 2020, 15:33

Bai minte seaca, tu nu pricepi ce citesti, specie de prost???!!!! Steaua nu are sa-i plateasca nimic, justitia a solutionat Steaua/FCSB a obținut neexecutarea contului. Citeste ma cu atentie, ***!!!

Sa intelegem cat de prosti si cat de marsavi sunt postacii becalisti. Citez cuvant cu cuvant din articolul despre procesul dintre Dorinel Munteanu si FCSB pentru neplata taxelor aferente salariului lui Dorinel: "Dorinel Munteanu a avut la FCSB un salariu lunar de 15.000 de dolari, câștigând în perioada petrecută în Ghencea suma de 255.000 de dolari. FCSB nu a plătit impozitul pe venit, contribuțiile pentru asigurările de sănătate și contribuțiile pentru fondul de șomaj. Roș-albaștrii au fost nevoiți să depună într-un cont suma de 950.000 de lei, 300.000 de lei reprezentând cuantumul taxelor neplătite și 650.000 de lei reprezentând penalitățile. La ultimul termen al procesului, FCSB a obținut neexecutarea contului, asfel Dorinel nu și-a obținut banii opriți de Fiscul german și este nevoit să facă recurs: „Noi vom face recurs acum și va continua procesul”. Deci NICI VORBA CA FCSB SA FI CASTIGAT, au obtinut doar IN PRIMA INSTANTA neecexutarea acelui cont iar acum DORINEL A FACUT RECURS. Deci postacul emilut ori e atat de prost incat l-a luat durerea de cap inainte sa ajunga la finalul articolului respectiv, ori e atat de ticalos incat puea prezenta asa ceva ca o victorie in instanta a ciobanului puscarias. Alegeti voi...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează