FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Faliţii rămîn în cursă! FC Bihor şi Farul vor continua în L2 chiar dacă au fost declarate în faliment

În vară, Cristocea a plecat de la U Cluj, club aflat în insolvență, la Farul, declarat recent falimentar
În vară, Cristocea a plecat de la U Cluj, club aflat în insolvență, la Farul, declarat recent falimentar

Articol de , - Publicat marti, 20 octombrie 2015 00:00

Sentinţele sînt executorii, însă ambele cluburi mai au dreptul la o cale de atac. FRF aşteaptă finalizarea procedurii complete pentru a nu scoate din competiție o echipă care ar putea cîştiga ulterior la apel, ceea ce ar duce la complicaţii majore.

Declarate în stare de faliment la nivel de instanţe judecătoreşti, FC Bihor şi Farul rămîn deocamdată în divizia secundă. Hotărîrile sînt executorii, dar ambele grupări au dreptul să conteste sentinţele actuale. Acesta este şi motivul pentru care Federația ezită să adopte decizia radicală de excludere imediată a lor din L2.

Calculul federal ar fi acela că în cazul în care Bihorul şi Constanţa ar cîştiga în apel, iar ele ar fi între timp deja scoase din campionat, s-ar crea un haos cu efecte incontrolabile pentru FRF: cum ar mai fi reprogramate meciurile, în ce fel ar mai putea fi recuperaţi jucătorii care s-ar răspîndi la alte formaţii?

Unul dintre juriştii de la Casa Fotbalului, Adrian Stîngaciu, explică: "Atîta vreme cît cluburile îşi respectă obligaţiile sportive, e justificat să-şi continue parcursul în «B». Ele mai dispun de o cale de atac. Sîntem în contact cu Bihorul şi Farul, aşteptăm o corespondenţă prin care să facă dovada că vor merge mai departe în instanţă. În funcţie de acest aspect, vom formula şi poziţia federaţiei".

Orădenii nu au fost programaţi în weekend-ul trecut pentru partida cu Tîrgovişte, din pricina neplăţii baremurilor de arbitraj pentru două etape anterioare. "Problemele se acutizează, devine foarte greu să mai ţinem pasul, dar săptămîna viitoare, la întîlnirea cu UTA, vom avea banii pentru achitarea restanţelor şi a datoriilor la zi faţă de brigăzi", spune preşedintele Mircea Fodor.

Ar fi vorba despre 21.000 lei. În plus, există şapte jucători care au evoluat gratis în ultimul an! Oficialul subliniază că decizia de faliment va fi atacată imediat după ce va sosi motivarea primei instanţe.

Termen pe 18 ianuarie

Farul a făcut deja acest demers, după cum susţine preşedintele Auraş Braşoveanu, membru CEx. "Avem termen pe 18 ianuarie", anunţă şeful trupei de pe Litoral.

Ambii conducători aşteaptă o gură de aer dinspre drepturile TV pentru L2, vîndute asocierii Digi/Dolce pentru 350.000 de euro. Sumele aferente fiecărui club ar urma să fie virate parţial chiar în cursul săptămînii viitoare.

Regulament neclar

Din punct de vedere regulamentar, nu există nici o prevedere în care FRF să poată încadra în prezent situaţia cluburilor FC Bihor şi Farul. Unica stipulare apare în statut, la art. 17, "Încetarea calităţii de membru". Iar printre punctele existente e şi acela referitor la "dizolvarea" grupării, care este însă un pas ulterior falimentului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sharky_04
sharky_04  •  20 Octombrie 2015, 16:54

Lipsa de diplomatie jurnalistica din partea autorului acestui articol, auzi "faliti" ??? Cat de usor este pentru unii sa arunce cu noroi in echipele cu probleme financiare, in loc sa faca ancheta jurnalistica si sa afle cauza acestor probleme financiare. Era mult mai interesant un articol cu cauza acestui faliment, decat sa scriem direct "faliti" si sa ignoram problema, care de fapt trebuie analizata de jurnalistii sportivi !!!

gabonne1982
gabonne1982  •  20 Octombrie 2015, 11:08

in Italia FC Parma si-a continuat activitatea in Serie A pana la finalul sezonului,desi fusese declarata falimentara.La fel ar trebui sa se intample si la noi.FC Bihor si Farul ar trebui ajutate intr-un fel sa termine sezonul.Una dintre masurile pe care eu le-as lua,ar fi ca acei bani din drepturi TV sa fie dati ca o rata lunara strict pentru a plati jucatorii incat sa nu depuna memorii si sa nu joace pe moca.Degeaba ai dai acum o transa de bani si ai mai dai una la primavara.Pana atunci s-ar putea in pauza de iarna sa nu mai ai nici-un jucator in lot

blatistu49
blatistu49  •  20 Octombrie 2015, 09:14

bine ca NEGOITAnu i falit datoriile au fost musamalizate DINAMO echipa de 2 bani blaturile m salveaza

Vezi toate comentariile (3)
Comentează