FOTBAL  »  LIGA 2  »  CRAIOVA

FC U Craiova 1948, comunicat virulent după ce a pierdut dreptul de a folosi denumirea „Universitatea Craiova”! De ce nu e afectat clubul lui Mititelu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iunie 2020 15:58

FC U Craiova 1948, divizionara secundă patronată de Adrian Mititelu, a emis un comunicat de presă în care acuză dezinformări legate de subiectul pierderii dreptului de folosire a numelui „Universitatea Craiova”.

În prima zi de vară a acestui an, în urma unui proces intentat de CS Universitatea Craiova, formația din Liga 1, instanța a decis că FC U Craiova 1948 nu mai poate folosi denumirea „Universitatea Craiova” în scopuri comerciale. 

Astăzi, Mircea Moise, consilier juridic la clubul patronat de Adrian Mititelu, a emis un comunicat. Acesta explică faptul că decizia nu are nicio importantă în disputa pentru palmares și că entitatae pe care o reprezenintă are în continuare acces la denumirea „FC Universitatea 1948”, cea folosită pe produsele comercializate.

Comunicatul emis de FC U Craiova 1948

„Ca urmare a declarațiilor mincinoase apărute în presă în legătură cu interzicerea folosirii însemnelor și a numelui Fotbal Club Universitatea Craiova/Clubul de Fotbal Universitatea Craiova/FCU Craiova/FCU1948/etc. – în calitate de consilier juridic al U Craiova 1948 S.A. emit următorul comunicat de presă:

1. Activitatea desfășurată de U Craiova 1948 S.A. este activitatea desfășurată anterior de Fotbal Club U Craiova S.A.. Prin sentința civilă nr. 149/23.05.2017 a Tribunalului Dolj și Decizia civilă nr. 364/18.06.2018 a Curții de Apel Timișoara, s-a stabilit că:(1) clubul sportiv de drept public Universitatea din Craiova, reprezentat de Pavel Badea, nu are nicio legătură cu clubul de fotbal istoric Universitatea Craiova, nu a fost afiliat la FRF și nu poate pretinde nimic legat de activitatea echipei de fotbal Universitatea Craiova;(2) activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a fost desfășurată în mod legitim, public, raportat la normele legale impuse de legislație privind reorganizarea clubului de-a lungul anilor, până la data de 20.07.2011 când a fost dezafiliată, iar palmaresul clubului de fotbal a aparținut Fotbal Club U Craiova S.A., structură sportivă sub care a funcționat clubul.În anul 2019, în baza actelor existente între cele două societăți (contract de asociere Fotbal Club U Craiova vs. U Craiova S.A., statutul celor două societăți, norme legale), FIFA a confirmat că U Craiova 1948 SA este succesoarea activității Fotbal Club Universitatea Craiova, desfășurată anterior de societatea Fotbal Club U Craiova S.A. și, ca urmare a faptului că jucătorii Josh Mitchell, Michael Baird, Joshua Liam Rose, Josip Misic nu s-au înscris la masa credală a Fotbal Club U Craiova S.A. a obligat-o pe U Craiova 1948 S.A. să achite contractele jucătorilor în cauză. Prin urmare, tot ceea ce ține de activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova (însemne, palmares), aparține societății U Craiova 1948 S.A..

2. În urma măsurii abuzive de excludere a Fotbal Club U Craiova SA, numitul Pavel Badea s-a implicat nelegitim împreună cu Municipiul Craiova și cu societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), pentru a fura activitatea clubului de fotbal Universitatea Craiova. În acest context, Municipiul Craiova i-a interzis societății U Craiova 1948 S.A. posibilitatea de a folosi stadionul Ion Oblemenco, iar numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova, Municipiul Craiova și societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), au înregistrat în mod abuziv la OSIM un număr de 18 mărci care se referă la activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova. Toate mărcile înregistrate de numitul Pavel Badea, în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova și de societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A., fac obiectul dosarului civil înregistrat sub numărul 43926/3/2018. De asemenea, furtul activității echipei de fotbal Universitatea Craiova, interzicerea accesului la stadionul Ion Oblemenco și măsura de punere a acestui stadion de fotbal la dispoziția exclusivă a U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. fac obiectul unor dosare civile și penale, aflate într-o fază avansată.

3. La data de 30.12.2019, numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova a solicitat Tribunalului București, a solicitat să se interzică societății noastre, U Craiova 1948 S.A., până la data la care se va soluționa dosarul nr. 31006/3/2018:- folosirea produselor și serviciilor care poartă denumirea UNIVERSITATEA CRAIOVA;- folosirea produselor și serviciilor care poartă asocieri de litere și cifre de exemplu FC Universitatea;- folosirea semnelor identice sau similare mărcilor deținute de reclamantă sau a unor semne similare;Totodată s-a solicitat să se dispună retragerea de îndată de pe piață a oricăror produse și servicii, inclusiv echipament de joc care poartă fără drept semne identice sau similare mărcilor înregistrate de numitul Badea Pavel în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova.

4. Prin Ordonanța 337/29.05.2020, Tribunalul București a admis numai solicitarea de a nu folosi pe produsele și serviciile oferite denumirea Universitatea Craiova. Totodată, ca urmare a faptului că în cadru organizat de societatea U Craiova 1948 S.A. se continuă activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova desfășurată anterior de Fotbal Club U Craiova S.A., au fost respinse solicitările cu privire la interzicerea folosirii numelui FC Universitatea Craiova, precum și cele legate de existența unui număr de peste 18 mărci înregistrate la OSIM de numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova și de societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.). De asemenea, măsura de interzicere este adoptată până la data la care se va soluționa dosarul nr. 43926/3/2018.5. 

În concluzie, prin declarațiile date în presă pentru a induce în eroare suporterii echipei de fotbal Universitatea Craiova, Pavel Badea susține în mod fals că nu mai avem voie să folosim însemnele Fotbal Club Universitatea Craiova.6. Situația este exact inversă în cadrul asocierii existente între Clubul Sportiv Universitatea din Craiova, Municipiul Craiova și societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), se folosesc în mod ilicit însemnele Fotbal Club Universitatea Craiova. Persoanele implicate în acțiunile ilicite ce vizează furtul activității Fotbal Club Universitatea Craiova printre care și Pavel Badea, ar trebui să fie conștienți că nu vor scăpa de răspunderea penală și civilă.7. În perioada următoare, vom demonstra că ceea ce este susținut în acest comunicat va fi confirmat de organele de cercetare penală și de instanțele civile”.

VIDEO / Săndoi despre disputa pe stadionul din Craiova și gesturile fanilor pentru Cârțu

Citește și alte știri despre fotbalul din Craiova: 

Giovanni Becali nu pariază pe Coman sau Man: „El are toate posibilitățile să fie devină cel mai scump din istoria Ligii 1”

Condiția ca FC U Craiova să joace pe „Oblemenco”, transmisă de Gică Craioveanu: „Mititelu să plătească și va juca” + Marele pariu al oltenilor: „Va pleca pentru mai mult de 10 milioane de euro”

Playtech: ŢINUTA ŞOC cu care Gabriela Oţil şi-a uimit fanii! S-a văzut tot, puţini au apreciat detaliul. FOTO!


Comentarii (26)
addytzu
addytzu  •  07 Iunie 2020, 16:58
Postat de andi_frunzescu pe 04 Iunie 2020, 17:54

Da,ai dreptate,clubul clonat de drept public nu a avut niciodată secție de fotbal prin urmare nu are ce căuta în acest film.

Niciodată clubul clonat de drept public nu a avut secție de fotbal și nici nu a fost afiliat vreodată la federația română de fotbal.

stefy29
stefy29  •  05 Iunie 2020, 17:20
Postat de pittt pe 04 Iunie 2020, 13:37

Poti sa dai un singur exemplu in lume, unde o echipa a falimentat si acelasi patron a inscris-o intr-o liga inferioara? O echipa falimentata este preluata de un lichidator financiar , care vinde ce mai poate fi vandut pentru a plati ce se mai poate din datorii. Acesta poate vinde pe parti sau la gramada. Pentru a inscrie aceeasi echipa intr-o liga inferioara, acest drept se plateste la fisc. Patronul fostei echipe nu poate face asta, pentru ca orice ban platit in contul fostei echipe merge la creditori, abia la stingerea datoriilor ar putea sa dirijeze banii spre drepturi asupra fostei echipe. Doar Mititelu, in lumea asta, poate altfel.

Sunteti dusi in eroare de niste oameni mici si fara caracter, gen badea. Nu faceti diferenta intre clubul de fotbal si societatea care-l administreaza. In anul 1991 sectia de fotbal s-a desprins din clubul mama CSU, devenind clubul de fotbal FC Universitatea Craiova, care a fost administrat ultima data de societatea care. Clubul s-a format cu respectarea legii de la acea vreme si prin ordin al Ministerului Tineretului si Sportului. Ca sa intelegeti mai bine - in 2013 clubul sportiv al lui badea a infintat sectie de fotbal si pentru a putea activa in ligile superioare s-a asociat su sc blue lions al lui rotaru, iar acum acest srl administreaza sectia de fotbal. Contractul ala de asociere e pe 15 ani si va intreb, daca la finele contractului rotaru isi ia sc blue lions srl si pleaca la mogosoaia inseamna ca dispare sectia de fotbal a clubului lui badea? Nu dispare, poate fi administrata de o alta societate. E greu sa pricepeti. In nebunia si ura voastra fata de Mititelu ati terfelit adevarata Universitayea Craiova.

pittt
pittt  •  04 Iunie 2020, 19:24
Postat de gabryel28 pe 04 Iunie 2020, 14:45

Clonatii simt ca sunt ultimilie clipe din viata lor :)

Sa speram ca nu, ca altfel ajungem ca voi.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează