FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Dialog aprins pe tema CSA Steaua » Gabi Balint: „Ce aveți cu clubul ăsta? Nu poţi să arunci la gunoi tot!”. Radu Naum: „Glumești?! Nu mai poate funcționa ca pe vremea comunismului!”

Dialog aprins pe tema CSA Steaua » Gabi Balint: „Ce aveți cu clubul ăsta? Nu poţi să arunci la gunoi tot!”. Radu Naum: „Glumești?! Nu mai poate funcționa ca pe vremea comunismului!”
Dialog aprins pe tema CSA Steaua » Gabi Balint: „Ce aveți cu clubul ăsta? Nu poţi să arunci la gunoi tot!”. Radu Naum: „Glumești?! Nu mai poate funcționa ca pe vremea comunismului!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 09:38 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 09:57

Gabi Balint (59 de ani), fostul mare internațional român și actual analist TV, a avut un dialog aprins pe tema situației de la CSA Steaua cu Radu Naum, editorialist GSP și moderatorul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Fostul câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua, în 1986, consideră că s-a creat prea mare tevatură pe seama posibilei schimbări a regulamentului care să dea undă verde promovării „militarilor” în Liga 1 și declară că Steaua este unul dintre lucrurile bune făcute în comunism.

CSA Steaua a prins play-off-ul la primul sezon de la promovarea în Liga 2, dar nu poate urca în primul eșalon. Motivul? Legea Sportului spune că un club de drept public, așa cum este acum Steaua, nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum este Liga 1.

Reghecampf avertizează: „Cu FCSB nu se va mai întâmpla așa ceva!”
CSU Craiova - FC Voluntari 1-0
Reghecampf avertizează: „Cu FCSB nu se va mai întâmpla așa ceva!”

Gabi Balint, dialog aprins cu Radu Naum pe tema CSA Steaua

Radu Naum: „Sunt foarte curios de dezbaterile care vor urma, în condițiile în care se va schimba legea și vor putea să fie instituții de stat reprezentate în fotbalul românesc. Foarte interesant. Guvernul României își va putea face o echipă, FC Guvernul.”
Gabi Balint: „N-o să își facă. Nu mai fiți așa. Rămâne Clubul Steaua, n-o să își facă Ministerul Sănătății echipă de fotbal”.

Radu Naum: „De unde știi? Vine un ministru al Sănătății care spune că îi place fotbalul și vrea să promoveze sănătatea, de exemplu”.
Gabi Balint: „Aici e vorba de un club cu mare tradiție, cu suporteri, care are un stadion nou. A avut rezultate. Nu poți, trebuie să ții cont de niște lucruri. Nu poți să tot arunci la gunoi tot ce a făcut clubul Steaua”.

Radu Naum: „Cine aruncă la gunoi?”
Gabi Balint: „Pe vremea comunismului au fost multe lucruri făcute prost, dar au fost și lucruri bune, iar clubul Steaua a fost unul bun”.

Radu Naum: „Da, dar nu mai poate funcționa ca pe vremea comunismului. Nu se mai poate!”
Gabi Balint: „De ce trebuie să fie atât de mult venin în tot ce spuneți despre Steaua? Toată lumea din presă. Ce aveți cu clubul ăsta, ce v-a făcut? V-a adus atâtea titluri și bucurii și acum este o problemă care se va rezolva într-un fel sau altul.”

Radu Naum: „Glumești?! Clubul ăsta, așa cum o dată i-am scris și lui Hagi și a înțeles, s-a ridicat pe o societate care ne-a omorât pe toți, spiritual și material. (...) Clubul ăsta trebuie să existe, dar în ritmul și legile unei societăți capitaliste.”
Gabi Balint: „Va exista, n-o să se facă anul ăsta, o să se facă la anul sau peste doi ani. Un club care are istorie, stadion și tot ce trebuie în momentul ăsta, 100% se va găsi cineva care să vină s-o facă. Discuții au mai fost și vor mai fi.”

Radu Naum: „Trebuie să ai discuții, pentru că e vorba despre principii.”
Gabi Balint: „Avem principii când vrem noi și la altele nu avem principii. Câți bani s-au furat sau pierdut în țara asta, nimeni nu se bate cu cei care au făcut lucrurile astea. Nu, aici e problema lui Steaua, ea e marea problemă a României.

Radu Naum: „Nu e adevărat, este singura echipă care este complet departamentală în România la nivelul ăsta. Asta este! Dacă se numea FC Saturn sau Venus, era aceeași problemă. E vorba despre principii, nu despre nume. Când văd sigla asta, că țin minte că mă uitam când câștigați Cupa Campionilor, mă umplu de bucurie, fără să fiu fan, dar trebuie să funcționăm.”
 

Gabi Balint: „N-am cum să mă contrazic, pentru că eu recunosc că sunt subiectiv și așa voi rămâne, am voie să fiu, pentru că acolo am avut cea mai frumoasă perioadă a vieții și e normal. Acum, dacă tot o dăm pe principii, e vorba și de sport. Cum e și cu stadionul. Înainte, al cui era stadionul ăsta? Nu tot al Stelei? A cui era casa asta, pentru cine a fost făcută în anii 70? Cine este beneficiarul stadionului acum?”

Radu Naum: „CSA Steaua, mă gândesc.”
Gabi Balint: „Păi da, pentru că ăsta a fost stadionul lui Steaua, toate sălile care sunt acolo sunt pentru el, pentru că acolo își desfășoară activitatea. I s-a cedat, pentru că a fost al lui, tot făcut din bani publici, pe vremuri.”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Următoarea adversară a FCSB-ului, „provocată” în direct: „Aveți așteptări sau mergeți acolo și vă speriați?” » Cum au răspuns oficialii

Basarab Panduru nu-i iartă pe jucătorii Craiovei după meciul cu Voluntari: „Nu au jucat deloc!”

Playtech: IREAL! Veste ȘOC despre plecarea lui Sorin Oprescu din România. Când a fugit din țară, de fapt


Comentarii (301)
steaualiga1
steaualiga1  •  02 Mai 2022, 12:00

Legile trebuie respectate ca d-aia sun facute. Sa fie respectate. Fie ca esti o clona fie ca esti Avantul Crevedia, legea e lege pentru toti. Eu propun ca clonele sa joace intre ele fara sa respecte vreo lege. Doar legea junglei. Ar fi de vis...

v1ad
v1ad  •  02 Mai 2022, 09:32

Balint, tata, asta e comunisul tau. Remember Oradea '88? Pentru cine erau bucuriile alea? Strigai la adversari ca nu s-au dat la o parte. Asta vrei si acuma? https://adevarul.ro/locale/oradea/foto-video-istoria-unui-meci-fotbal-intrat-legenda-echipa-nu-s-a-lasat-invinsa-steaua-ordine-venite-ilie-valentin-ceausescu-1_5bfb1ae1df52022f75ce5bd1/index.html

1081598239018981
Ion Ionescu  •  02 Mai 2022, 07:13

Este incredibil ce poate face răutatea și anumite elemente de complexare din anumiți oameni. Acest Radu Naum, care ar trebui să fie veșnic recunoscător comunismului, este cel care înfierează tocmai el cu mânie proletară. Băi, nene, dacă nu era tac-tu, amploaiat pe la Sportul comunist, nu pupai în veci gazetăria, mai ales pe domeniul fotbal. Tu comentai ciclismul, acolo unde ești nevoit să scoți o frază pe minut. V-***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (301)
Comentează