FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Ionuț Voicu calmează situația de la Rapid: „Jucătorii tineri știu ce au de făcut. Sunt foarte talentați”

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2019 20:06

Parcursul Rapidului în liga secundă nu este tocmai cel așteptat. Deși după ultimul meci din campionat entuziasmul a cam dispărut, victoria din Cupă a readus speranța în rândurile jucătorilor giuleșteni.

După șase etape din actualul sezon al Ligii a doua, Rapid ocupă locul 7, cu doar 10 puncte acumulate. Înfrângerea de teren propriu, 1-2 cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a adus o mare dezamăgire atât pentru Daniel Pancu, cât și pentru jucători.

În meciul din Cupa României, Rapidul a arătat o altă față, învingând cu 3-0 Dunărea Călărași. Ionuț Voicu a detaliat, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, aspectele la care echipa ar trebui să mai lucreze pentru a-și atinge obiectivul.

- Ionuț, ești unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Rapidului, dar și un favorit al tribunei. Știi foarte bine ce înseamnă această echipă. Crezi că jucătorii mai tineri ar trebui să te ia drept exemplu?
- Nu. Jucătorii mai tineri știu foarte bine ce au de făcut. Sunt mai talentați decât eram eu la vârsta lor, însă le trebuie mai multă încredere. Când joci la Rapid, este foarte important să ai atitudine si inimă. Colegii mei trebuie să se acomodeze cu spiritul de aici, pentru că sunt jucători foarte buni. Trebuie însă să avem mai multă atitudine, este foarte importantă atunci când intri pe teren.

- Această revenire rapidă în ligile superioare a adus o doză prea mare de entuziasm în rândul jucătorilor?
- Liga a doua a fost și este tratată cu multă seriozitate. Echipa a reușit într-un timp foarte scurt două promovări consecutive, iar acum trebuie să o bifăm și pe a treia. Într-adevăr, Liga a doua este mult mai puternică, dar trebuie să ne demonstrăm valoarea. Fiecare adversar trebuie tratat ca atare, dar eu am încredere în echipă.

- Obiectivul rămâne în continuare promovarea?
- Când ești Rapid București, acesta este singurul obiectiv. Rapid este o echipă specială, unde ai suportul fanilor pe toată durata partidei. Este încântător pentru oricine să evolueze meci de meci într-o astfel de atmosferă.

- Nu crezi că această atmosferă creată de fani poate pune presiune pe unii fotbaliști?
- Presiune nu ar trebui să existe. Este cel mai frumos lucru în fotbal să ai susținere necondiționată, indiferent de stadionul pe care joci. Suportul fanilor ar trebui să ne ajute și să ne împingă de la spate de fiecare dată.

- Ce părere ai despre adversarul din Cupă? Întâlniți Poli Iași, echipă la care ai evoluat în Liga 1. Are acest meci o încărcătură specială pentru tine?
- Este un meci ca oricare altul. Întâlnim o formație puternică, în Liga 1 merge bine. Chiar dacă plecăm cu șansa a doua, eu zic că avem șanse la calificare. Este foarte important că jucăm acasă. Sunt bucuros că mă voi întâlni cu unii dintre foștii mei coechipieri.

2goluri în Liga 1 în 202 de partide are Ionuț Voicu

Vezi AICI clasamentul și programul din Liga 2!

(de Aurelian Rotea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează