FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Muhammad Murad, după întâlnirea cu liderii PCH și administratorul lui Dinamo: „Până vineri, se tranșează lucrurile!” » Ce a solicitat milionarul

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2022 14:44 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 17:43

Marți seară, la sediul unei case de avocatură din centrul Capitalei, mai mulți oameni de afaceri, unii dintre ei cu afinități roș-albe, s-au întâlnit cu câțiva dintre factorii de decizie de la Dinamo, printre care administratorul special Vlad Iacob și liderul PCH, Elias Bucurică, dar și Mohammad Murad.

Cei de la Playsport au scris despre acest „meeting”, a fost o întâlnire preliminară de fapt, iar doi oameni cu greutate din angrenajul actual al grupării, Marin Iuhasz și Gheorghe Nițu, au discutat prin intermediul videocall. 

La întâlnirea de prezentare a participat și omul de afaceri Mohammad Murad, 58 de ani, un businessman cu origini libaneze, de patru decenii în România. 

Ultrașii lui Dinamo strâmbă din nas înaintea meciului cu Progresul Spartac: „Încă din Liga 1 eram obișnuiți cu așa ceva”
PROGRESUL SPARTAC - DINAMO
Ultrașii lui Dinamo strâmbă din nas înaintea meciului cu Progresul Spartac: „Încă din Liga 1 eram obișnuiți cu așa ceva”

Întâlnire importantă pentru viitorul lui Dinamo

În urmă cu doi ani, a fost în discuții să preia Dinamo de la Ionuț Negoiță. Ulterior, pentru scurt timp, a avut un contract de sponsorizare cu clubul. Murad, milionarul care, printre altele, a introdus substantivul „șaorma” în lexicul românesc, dar și conceptul de all inclusive în hotelurile sale de pe Litoral, este președinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc. 

A cochetat și cu politica, a candidat pentru a deveni primarul Mangaliei. 

Într-un interviu acordat GSP.ro, milionarul a explicat care sunt șansele să preia Dinamo, fie pachetul majoritar de acțiuni, fie un alt pachet, fie să se implice financiar la clubul cu care a recunoscut că simpatizează.

Muhammad Murad despre posibilitatea de a prelua sau a finanța Dinamo: „Până vineri, se tranșează lucrurile!”

- Domnule Murad, vă interesează să investiți la Dinamo sau chiar să preluați un pachet de acțiuni la acest club? 
- Ați început direct, vă răspund direct. A fost o întâlnire preliminară, informală, ne-am documentat puțin,. Am discutat, până vineri se tranșează lucrurile! Într-un fel sau altul. 

- Vineri acum, adică poimâine, după prima etapă a „câinilor”, cu Progresul Spartac? 
- Da, vineri. Atunci voi putea să vă spun mai multe. Sau poate nu.

150 de milioane de euro,este averea lui Mohammad Murad

Mohammad Murad: „Trebuie să vedem întreaga situație”

- Dacă tot a fost o discuție preliminară, aveți și o impresie preliminară?
 - Din partea mea, eu sunt deschis! Nu știu exact cum stă situația cu obligațiile trecutului, aștept răspunsuri, dacă sunt în stare aceste persoane să mă lămurească asupra fiecărui detaliu. Nu vreau să facem ceva de moment. Eu vorbesc de multe ori la plural, pentru că totul se face în echipă... Dinamo, ca orice club de fotbal, ca orice business, trebuie să aibă stabilitate pe termen lung. 

- Ce ar putea urma? 
- Niște discuții profunde. Totul depinde de ceea ce se va întâmpla până vineri. Am dorit să văd care e situația, probabil, și dânșii, de la Dinamo, au dorit să vadă care e disponibilitatea mea. Repet, sunt deschis, dar să vedem întreaga situație.

„De Dinamo mai sunt și alții interesați”

- Ați putea acum să estimați dacă sunt șanse să veniți la Dinamo? 
- E greu să te exprimi la această oră. N-am ajuns la o opțiune finală. Oricum, să știți că sunt discuții și cu alte persoane interesante de a investi la Dinamo. Și sunt discuții deschise. Se pot găsi soluții multiple, asta este bine. Cu mine, fără mine, sunt opțiuni credibile. Mai așteptați un pic până vineri!

 - Ați încercat să luați informații și de la Cristi Borcea, prietenul dumneavoastră?
 - Dinamo este un club pentru care am o afinitate deosebită, iar Cristi Borcea este prietenul meu de ani buni, de-o viață, am încercat să discut ceva mai mult și cu el, dar e plecat din țară.

- Ați mai încercat să preluați Dinamo, apoi ați sprijinit printr-un contract de sponsorizare.
- Da, am avut discuții în 2020 și cu Ionuț Negoiță. Până la urmă, nu vreau să spun cuvinte mari,. Avem o obligație morală pentru sportul românesc, ca și pentru alte domenii din această țară. Pe românește, să dai, nu să iei, pe termen mediu și lung.

VIDEO Cum plănuiește Vlad Iacob să aducă sponsori la Dinamo

Citește și: 

De ce continuă Dinamo cu stema cu cei doi „câini” » Care sunt detaliile legate de înțelegerea cu Nicolae Badea

Cornel Dinu, discurs necruțător în ziua în care a împlinit 74 de ani: „Dinamo a fost ucisă!” » Pune tunurile pe Negoiță: „Asta e justiție? Vă rog să-mi dați un ștreang”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  04 August 2022, 18:16

Am trait cu adevaratele derbiuri Steaua -Dinamo. Sunt stelist dar respect pentru adevaratul Dinamo . Sper sa nu se adune o gasca de spalatori de bani sa-si bata jos de echipa !!!!

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  04 August 2022, 16:17
Postat de rocky5 pe 03 August 2022, 15:36

Gigist ***!:)))))

crezi ca gresesc? poate sunt cum spui tu in spatele stelutelor alea insa iti spun doar atat. la fiecare schimbare de actionariat la dinam0 au fost probleme din ce in ce mai mari. dar lasa ca vine si la voi insolventa. doar sunt cateva cluburi abonate la furtul banilor de la buget.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  04 August 2022, 16:16
Postat de popescudzn pe 03 August 2022, 16:51

Normal, bisnitar cu dosare penale, se potriveste

pai ei (dinamovistii) aveau nu stiu ce anganat criminal in board. il omorase pe unul in bataie. oricum un curand DDB se va intitula DDC :)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează