FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

După suporterii din Peluza Sud Craiova, nici galeria celor de la CSA Steaua nu se va prezenta la meciurile echipei la care accesul se face exclusiv pe bază de vaccinare: „Ne vedem nevoiți să strângem rândurile”

Peluza Sud Steaua
Foto: GSP
Peluza Sud Steaua Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 13:46 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 15:20

Fanii din Peluza Sud Steaua, galerie ce susține CSA Steaua, a postat un comunicat prin care anunță că nu va partidipa la niciun meci al „militarilor” la care intrarea se va face doar pe baza vaccinului.

După ce Comitetul Național de Situații de Urgență a schimbat felul în care se pot urmări live competiții sportive în următoarea perioadă, impunând ca la meciurile de fotbal desfășurate în zonele în care rata de incidență este trecută de 6 la mia de locuitori, acestea să se desfășoare cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului doar dacă sunt vaccinați sau dacă au trecut prin boală, Peluza Sud Steaua a emis un comunicat prin care își anunță absența de pe stadion.

Nici galeria celor de la CSA Steaua nu se va prezenta la meciurile echipei: „Strângem rândurile”

„Peluza SUD Steaua nu se prezintă la meciurile la care accesul se face exclusiv pe bază de vaccinare. Unitatea este unul din principiile ce au stat la baza acestei peluze, principiu la care nu vom renunța și în numele căruia cerem și celor ce vin alături de noi să îl respecte și să întărească decizia Peluzei, sperând totodata că această situație va dura cât mai puțin. 

În ultimul an și jumătate de pandemie, ne-am adaptat în ciuda condițiilor austere și am făcut tot ce am putut să ne susținem culorile. Câtă vreme intrarea la meci a presupus testarea și intrarea celor negativi, ne-am putut continua idealurile. Acum, însă, ne vedem nevoiți să strângem rândurile. 

Amintim că, la nivel european, certificatul verde se poate emite și prin testare sau prin trecere prin boală - astfel se poate călători și este permis accesul la majoritatea evenimentelor de pe continentul nostru. 

Totuși, în cazul meciurilor de fotbal din România, acest lucru a fost redus la accesul exclusiv pe bază de vaccinare, ceea ce ne pune în dificultate la nivel de entitate. Nu vrem lupte politice, nu vrem să fim un pion în răfuieli și dezbateri. 

Cei care vor dori să susțină STEAUA, în această situație, o pot face cumpărând bilete în celelalte sectoare ale stadionului și asistând la meciuri de acolo. Milităm pentru testare masivă, pentru respectarea regulilor și vrem să fim lăsați să ne desfășurăm, pentru că FĂRĂ NOI, FOTBALUL NU ARE CULOARE”, se arată în mesajul ultrașilor steliști.

Peluza Sud Craiova, prima care s-a opus noilor reguli

Fanii ceor de la FCU Craiova au fost primii care au răspuns acestei decizii a autorităților, amenințând că nu vor participa la meciul contra rivalei CSU Craiova, de duminică seară.

Opriți discriminarea! Conform ultimelor zvonuri apărute, la competițiile sportive vor putea intra pe stadion doar persoane vaccinate. Peluza Sud transmite public că nu se va prezenta pe niciun stadion pe care se va îngrădi libertatea unei persoane pe baza vaccinului. Conform articolelor 4(1), 16(1), 23(1), 53(2) din Constituția României, dar și a paragrafelor 7.3.1, 7.3.2 și 7.5.2 din Rezoluția 2361/2021 a Adunării Parlamentare a Consiliului European, consideră abuziv, discriminatoriu și neconstituțional îngrădirea accesului pe stadion, leagăn al libertății, unor persoane care au dreptul de a decide dacă vor sau nu să se vaccineze. Nu credem în conspirații, nu dorim să intrăm în subiecte legate de virusologie sau alte aspecte de ordin medical, ci doar ne anunțam poziția fermă în fața acestei decizii. Din momentul în care vor putea intra pe stadion atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate, vom fi prezenți, așa cum am fost și până acum. Speram ca acestea să fie doar zvonuri și să ne putem susține echipa de pe stadion, duminică, în meciul cu utopiile. Rămâne cum am stabilit, toți în negru la ora 18:00 în Centrul Vechi, INDIFERENT DE SITUAȚIE! 
- comunicat Peluza Sud

Video. Tensiuni interne la CSA Steaua! Ogăraru dezvăluie discuțiile cu Florin Talpan: „Și-a cerut scuze! Eu am un statut, el este angajat al Armatei”

Citește alte știri despre CSA Steaua:

Victor Pițurcă dezvăluie în ce condiții ar prelua CSA Steaua: „Aș putea spune da” » Ce reproșează conducerii

Adrian Bumbescu îl atacă pe George Ogăraru: „Are un tupeu extraordinar. Greșește foarte mult!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
misterverde
misterverde  •  05 Octombrie 2021, 20:03

Hahaha .. dacă nu vreau sa fac vaccin .. sunt sososcar ... habar nu am cine este acest sosocar... nu ma vaccine.. pentru ca nu este nici un covid ... suntem în 2021.. am prieteni prin toooata lumea .. și nu am văzut niciodată pe cineva bolnav de covid .. nici un prieten de al meu nu a văzut pe nimeni ... tot ce vedeți covid .. este la TV.. unde influencer (și aici ma refer la toți cei care au audienta .. nu doar la youtuberi) Și acum sa vedeți de ce sunteți niște capete seci .. vaccinul. Este de fapt virusul covid .. care ei îl baga în tine ca tu sa fi imun ... te ai vaccinat .. felicitări.. nu mai trebuie sa spui nimănui sa se vaccineze .. eu nu te pot contamina .. pentru ca tu ești imun .... masca .. te maschează. O folosești pentru protecția ta.. nu pentru alții.. ție frica de covid .. pune masca pe fata .. și taci din gura când trec fără masca .. aud mulți semidestepti .. ca domne masca protejează pe alții .. ca dacă stranuti .. rămâne în masca ... vai ce cap mare și ce creier cat o nuca ... dacă stranuti .. da masca jos . Folosește o batista/șervețel/mânecă și după pui masca la loc .. dacă stranuti în masca.. o sa iei virusul înapoi.. doar ca de data asta el este imun ... Cat despre martorii lui talpan.. cw pot sa spun .. băgători în seama.. sa stea relax .. ca nu o sa observe nimeni ca lipsesc 50 de persoane :)))

valentindragobete
valentindragobete  •  03 Octombrie 2021, 06:48

La câte " rânduri " aveti, ce sa mai strângeți ? Daca tot mai stați p-acasă, barem mai spălați-va si voi obielele, nu de alta dar pute la televizor !

1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  01 Octombrie 2021, 21:10

E un bun revelator al prostiei. Pot merge, in sfarsit, oamenii intregi la cap la meci. *** izolati de Gigi se dovedesc *** care spurca lunea cu Covid. Ca propun sa mergeti toti la meetingurile Sosoacei. Si sa stati acolo 14 zile. Care le mai apucati

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează