FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

VIDEO Probleme pe șantierul stadionului de 24 milioane de euro: „E fără precedent”

Finalizarea noului stadion din Sibiu, programată pentru martie 2022, va întârzia. Cel mai probabil, arena va fi gata în vara anului viitor.
Finalizarea noului stadion din Sibiu, programată pentru martie 2022, va întârzia. Cel mai probabil, arena va fi gata în vara anului viitor.

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 19:34 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 19:34

Finalizarea noului stadion din Sibiu, programată pentru martie 2022, va întârzia. Cel mai probabil, arena va fi gata în vara anului viitor.

Șantierul arenei se confruntă cu mai multe dificultăți. În primul rând, au fost descoperite probleme la structura de rezistență a tribunei principale. Conform publicației locale Ora de Sibiu, a început deja demolarea parțială a tribunei 1, întrucât structura de rezistență nu era conformă. Astfel, și costurile vor crește.

„Costurile cu demolarea parțială nu sunt semnificative, în schimb este de înteles că în cazul costurilor cu refacerea / consolidarea structurii, acestea pot fi mai consistente”, a precizat firma de construcții CON-A pentru sursa citată, care anunță deja că termenul de predare e posibil să sufere o decalare din cauza unui motiv bizare - lipsa materialelor:

Există în prezent circumstanțe deosebite, nemaiîntâlnite până acum, de exemplu lipsa materialelor de construcții, termene de furnizare/livrare foarte mari, datorate în special contextului pandemic mondial. Ne propunem prin urmare să finalizăm în bune condiții toate lucrările în vara anului 2022”. 

Sunt totuși și vești bune la Sibiu. Față de planul inițial, vor fi, de pildă, mai multe locuri de parcare.

Stadionul din Sibiu, în plin proces de modernizare

Stadionul din Parcul Sub Arini va ajunge la o capacitate 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP. Arena va avea și o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala tribuna 2. Sala de box va fi la parter, unde vor fi amplasate și spațiile de alimentație publică. Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime, cât cea de pe Camp Nou. Gazonul va fi natural, ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

1927este anul construcției arenei lui Hermannstadt

24 de milioane de euro pentru o lucrare fără precedent în Sibiu

Astel, Sibiul urmează să se alinieze orașelor importante din țară care și-au construit deja stadioane moderne. Costurile sunt unele pe măsură. Potrivit Turnul Sfatului, modernizarea arenei este cea mai mare lucrare pe care Primăria a efectuat-o în ultimii 30 de ani. Costurile se ridică la aproximativ 24 de milioane de euro.

Citește mai multe știri de actualitate:

Cum ești 90% sigur de victorie » Cine încalcă regula + Dinamo, record rușinos

Deian Sorescu, acuzat de fanii lui Dinamo: „Striga că ne dă înapoi banii pentru cardurile DDB” » Rednic l-a pus la punct!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 Octombrie 2021, 11:20

familia face rost de bani pentru campania electorala ! raspunde cineva de 30 de ani incoace de banii publici ??? Pe Ceausescu l-au impuscat pentru subminarea economiei Nationale ! Cei ce au urmat ce au facut ???

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 Octombrie 2021, 09:06

Sibiul e oras MOdern , cu aeroport ...merita sa joace in Liga 1 in locul Academicii lui Becali sau a Voluntariului desi e pe 2 in Liga 1 ! NU au spectatori !

tristan
tristan  •  17 Octombrie 2021, 08:11

asta e Sagrada Familia de Sibiu..a inceput constructia lui cu multi ani in urma..nimeni nu si mai aminteste cand... Sepsi si o construit o bijuterie in 2 ani...Sibiul nu si permite...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează